Kjempetabber og genial Messi-assist sendte Barcelona tilbake i tet

(Real Betis - Barcelona 0-2) Med seier for begge Madrid-lagene var kun seier godt nok for Barcelona. I en tøff kamp måtte Lionel Messi dra frem servitørevnene både én og to ganger.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var mer enn nok for katalanerne. Både Ivan Rakitic og Luis Suárez takket og bukket for pasningene, scoret målene og sørget for en enkel tomålsseier borte mot Real Betis.

– Tre poeng til og én kamp mindre å spille. Perfekt, oppsummerer Ivan Rakitic etter kampen.

Det betyr at Barcelona igjen er tilbake på toppen av La Liga etter at både Real Madrid og byrival Atlético har fått låne førsteplassen i løpet av dagen. Med to kamper igjen for alle tre lagene er status følgende: Barcelona har like mange poeng som Atlético, men ligger foran både i innbyrdes oppgjør og målforskjell. Real Madrid ligger faretruende nær, bare poenget bak de to lagene, men er i likhet med Atlético bak med Lionel Messi & Co. også i innbyrdes oppgjør.

– Det er en ekstrem konkurranse i toppen, men jeg tror ikke noen av oss tre kommer til å feile. Vi er avhengig av oss selv, sier Barcelona-manager Luis Enrique.

LES OGSÅ: Bale og Griezmann reddet Madrid-lagene

Utvist etter 35 minutter

Det lugget til å begynne med for Barcelona. Men at laget skulle få en enkel reise resten av kampen ble klart for de aller fleste da Heiko Westermann presterte å pådra seg sitt andre gule kort etter en drøy halvtime.

De fikk rett. Real Betis produserte ikke stort, mens Luis Enriques menn i kjent stil tålmodig mørnet sin motstander.

Fem minutter etter pause fikk de også uttelling.

SETT DENNE? Dansk La Liga-stjerne opereres for å redde kneet etter skrekkskadeVGTV: Se hendelsen her (NB! Sterke bilder)

To kjempetabber

Lionel Messi tittet opp og forsøkte å spille gjennom Ivan Rakitic. Det var ingen dårlig pasning, men kunne likevel blitt stoppet av både keeper Antonio Adán og midtstopper German Pezzella.

Problemet for vertene var bare at begge to misset. Adán feilberegent fullstendig, mens Pezzella bommet på sitt forsøk på en akrobatisk brassespark-klarering. Dermed havnet ballen elegang på foten til Rakitic. Kroaten hadde ingen problemer med å sette inn 1-0 i det åpne målet.

– Utvisningen var det som endret kampen, sier Betis-burvokter, og tidligere Real Madrid-keeper, Antonio Adán.

LES OGSÅ: Dette er årsakene til Torres' oppblomstring

Suárez roet nervene

Med ni minutter igjen på kampuret roet Luis Suárez Barcelona-fansens nerver. Denne gangen var det få tilfeldigheter. Lionel Messi fant nærmest selvfølgelig en åpning i et ellers tett Betis-forsvar.

Stillestående på rundt 25 meter prikket han uruguyaneren alene med keeper. Suárez gjorde alt rett og scoret sitt 35. mål på 33 kamper denne sesongen i ligaen. Per nå er ingen bedre enn ham.

Gjenstående kamper:

08. mai: Levante - Atlético, Real Madrid - Valencia, Barcelona - Espanyol.

15. mai: Deportivo - Real Madrid, Granada - Barcelona, Atlético - Celta.

LES OGSÅ: Bayern München «holder kontakt» med Ødegaard

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder