SOLBAKKEN OG WENGER: Agent Jim Solbakken (nummer to fra venstre midt i bildet og med solbriller) satt to plasser ved siden av Arsenal-manager Arsene Wenger og fulgte Håvard Nordtveit og FK Haugesund i kampen mot Notodden i 2007.

SOLBAKKEN OG WENGER: Agent Jim Solbakken (nummer to fra venstre midt i bildet og med solbriller) satt to plasser ved siden av Arsenal-manager Arsene Wenger og fulgte Håvard Nordtveit og FK Haugesund i kampen mot Notodden i 2007. Foto:Kjetil Helland,VG

TV 2: - Solbakken foreslo ulovlig Nordtveit-avtale, FKH sa nei

Ny omstridt avsløring rundt fotballagentens metoder

Ifølge TV 2 var ikke Jim Solbakken kun fornøyd med å være Håvard Nordtveits agent da han skulle selges til Arsenal. Han ville også representere FK Haugesund.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Vi var ganske harde, og viste til regelverket der det står at slikt ikke er lov, sier tidligere Haugesund-formann Ingolf Steensnæs til TV 2.

15. juni 2007 kalte FK Haugesund inn til pressekonferanse. Rogalendingene hadde solgt 16 år gamle Håvard Nordtveit til Arsenal for 24 millioner.

STORTALENT: Håvard Nordtveit som 16 år gammelt stortalent for FK Haugesund i 2007. Nå er han landslagsspiller og proff i tyske Borussia Mönchengladbach. Foto:Hugo Bergsaker,VG

- Ubehagelig

Men ifølge Steensnæs kunne overgangen vært direkte ulovlig – hvis agent Jim Solbakken hadde fått det som han ville.

- Det var ubehagelig. Han var agenten til Håvard, og ytret samtidig et sterkt ønske om å få selge Håvard for oss, forteller Steensnæs, som sammen med resten av det daværende FKH-styret blankt avviste forespørselen fra Solbakken.

- Det var Nils Halvor Berge (daværende sportslig leder i FKH, red. anm) som fikk forespørselen fra Solbakken. Han tok det videre til oss i styret, som sa klart nei.

VG har vært i kontakt med Steensnæs. Han ville ikke uttale seg før innslaget på TV 2 var sendt på TV i kveld, tirsdag.

Etter at innslaget ble sendt tok VG igjen kontakt med det nåværende styremedlemmet i FKH AS.

- Jeg har ikke noe mer å si enn det jeg har sagt. Jeg står for det jeg sa i intervjuet med TV 2, sier Steensnæs.

- Hva mener du Norges Fotballforbund bør gjøre med disse opplysningene?

- Det får bli opp til NFF. Det er ikke opp til meg, svarer Steensnæs.

Jim Solbakken har ikke besvart VGs henvendelser tirsdag. Han skrev dette i en SMS til TV 2:

«Jeg registrerer at TV2 og noen andre norske medier for tiden har en egen agenda, og da har det ingen hensikt for meg å kommentere dette.»

- Glemte å sende inn kontrakten

Tidligere i dag kunne VG fortelle at Jonathan Parr (26) reagerer på Jim Solbakkens uttalelser om hva som skjedde i forbindelse med overgangen fra Aalesund til Crystal Palace sommeren 2011.

Fredag fortalte fotballproffens far Roger Parr at han og sønnen ble svært overrasket da agenten skal ha uttalt at han ikke hadde sendt inn representasjonsavtalen med Jonathan Parr til Norges Fotballforbund – og at han derfor ikke kunne representere spilleren i forhandlingene med London-klubben.

Solbakken hevdet på sin side at faren Roger Parr ønsket å representere sønnen.

– Faren ønsket å representere sin sønn hele veien, noe han gjorde da og gjør nå. Jeg husker en meget fornøyd pappa og spiller som var ekstremt fornøyd med jobben jeg gjorde, og igjen i henhold til gjeldende regelverk i England, sa Solbakken til VG.

- Solbakkens forklaring uriktig

Ifølge Jonathan Parr er Solbakkens forklaring uriktig.

- Det jeg reagerte mest på er at han legger det frem som om at pappa liksom skulle presse seg til å være min agent. Det stemmer ikke i det hele tatt. Jeg syns det er dårlig gjort. Pappa har vært en viktig støttespiller for meg gjennom hele karrieren, men jeg inngikk en agentavtale med Jim for at han skulle være min agent, sier Jonathan Parr til VG.

På vei til forhandlingene i England i 2011 skal Solbakken ha fortalt at han ikke kunne representere Parr fordi han hadde glemt å sende inn avtalen til NFF.

- Slik som jeg husker det, så sa han det mens vi satt på flyet. Det var litt sånn «forresten, jeg har glemt å sende inn avtalen – så jeg skal ikke ha noen prosenter av deg», forteller Parr.

I stedet representerte Solbakken Crystal Palace i forbindelse med overgangen fra Aalesund. Det norske regelverket sier at en agent kun kan representere en part i forbindelse med en overgang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder