BLIR I CASTILLA? Martin Ødegaard avbildet ute på Ullevaal-gresset foran landskampen mot Finland i mars. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Ødegaards skjebnedag: – Ingenting er sikkert før vinduet stenger

Fortsatt spill på Castilla på nivå tre eller utlån til en annen spansk klubb. Det er de to alternativene for Martin Ødegaard (17) timer før overgangsvinduet stenger.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Spanske AS omtalte Ødegaards situasjon i en artikkel tirsdag kveld der de lanserte de to samme utfallene - i avisen omtalt som «Castilla-spill eller en ekspressovergang».

Det var ventet at 17-åringen skulle leies ut til franske Rennes denne høsten, men FIFAs regelverk for utlån av unge spillere stoppet overgangen. Etter det VG kjenner til har det siden blitt jobbet mot utlån til en annen spansk klubb fra Real Madrids side da regelverket åpner for dette.

– Man skal ikke utelukke noe 100 prosent før vinduet lukkes helt, men utlån ser egentlig veldig lite sannsynlig ut, sier Viasats ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til VG.

Les også: Ødegaard vraket av Høgmo

«Deadline day»

Onsdag er «deadline day» og markerer at overgangsvinduet stenger i de fleste store ligaene. Dersom ikke Ødegaard blir lånt ut i løpet av dagen, blir Real Madrid og Castilla hans kamparena frem til januar.

CASTILLA-SPILLER: Ødegaard i aksjon for Real Madrid Castilla forrige sesong. Foto: Bjørn S. Delebekk

Det betyr i så fall trolig en ny periode der drammenseren trener med A-laget og spiller kamper for andrelaget.

Reservelaget Castilla klarte ikke å rykke opp forrige sesong og spiller dermed fortsatt på nivå tre der både motstanderne og banene viste seg å være av ymse kvalitet.

Ifølge AS har både Martin Ødegaard, og faren Hans Erik som jobber i Real Madrid, vært sentrale i prosessen rundt hvor 17-åringen skal spille denne høsten. Avisen skriver også at Ødegaard og hans team ikke hadde Rennes som førstevalg selv om franskmennene ble anbefalt av manager Zinedine Zidane.

På U21-samling

Ødegaard ble ikke tatt ut i landslagstroppen som møter Hviterussland og Tyskland denne uken, og venter derfor på den endelige avklaringen om sin nærmeste fremtid fra U21-samlingen i Østerrike.

– Real Madrid er en fin klubb å være i. Jeg trener med de beste spillerne i verden og har en brukbar kamparena, så det er ikke noen krise hvis det blir sånn. Men det er klart, en dag vil jeg spille førstelagsfotball jeg også, så vi får ta det litt som det kommer egentlig. Det kommer et nytt overgangsvindu i januar også, så vi får se litt hva som skjer i løpet av året, sier Ødegaard til Dagbladet.

Sammen med U21-troppen lader han opp i Wien foran kampene mot Bosnia i Sarajevo fredag og England i Colchester tirsdag.

Les også: Ødegaard skal ha forlenget med Real Madrid

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder