FORTSETTER: Runar Kristinsson takker supporterne for støtten etter 2-0-seieren over Strømsgodset i høst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Kristinsson fortsetter som LSK-trener

Et delt LSK-styre bestemte tirsdag at Runar Kristinsson (46) likevel beholder jobben, men islendingen skal nå få hjelp av en mental coach.

Artikkelen er over tre år gammel

Det fortalte styreleder Owe Halvorsen mot slutten av Romerikes Blads nær tre timer lange direktesending fra Åråsen tirsdag kveld.

– Vi har kommet frem til at Runar fortsetter som trener i LSK. Han fortsetter og vi har tillit til ham. Det er ingen tidsbegrensning på det, sier Halvorsen og forteller at romeriksklubben nå vil hente inn en mental coach for å styrke støtteapparatet.

Kun én seier på de siste 11 kampene har sendt LSK inn i nedrykksstriden kun måneder foran klubbens 100-årsjubileum. VG skrev mandag at tirsdagens styremøte trolig ville ende med at Kristinsson måtte gå, men et delt styre konkluderte annerledes.

Så du denne? Ivar Hoffs LSK-råd: Styrk trenerapparatet i stedet for å sparke

Fredet - igjen

Halvorsen bekrefter at det var dissens blant medlemmene, men hadde ingen kommentar til hvor stort. Romerikes Blad skrev mandag at minst fire personer i styret kom til å fremme mistillit mot klubbens hovedtrener.

Kristinsson hadde et møte med flere i LSK-ledelsen tidligere tirsdag der den sportslige situasjonen ble diskutert. Owe Halvorsen fredet islendingen etter et styremøte forrige uke, og konklusjonen ble altså den samme nå.

–Runar er fornøyd og gleder seg til å gå på jobb i morgen. Det er først og fremst dere som har satt dette på dagsorden gjennom å skrive at han trolig får sparken, og da må vi ta stilling til det og gi et svar tilbake. I den situasjonen vi befinner oss i må vi ha en løpende og tett vurdering av situasjonen, hva som skjer og hva vi eventuelt må gjøre, sier Halvorsen.

Taus trener

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med Kristinsson. Til Romerikes Blad sier treneren at han ikke ønsker å kommentere saken tirsdag kveld.

– Jeg har egentlig ikke noen kommentarer til dette. Jeg prøver å gjøre en best mulig jobb og snu situasjonen som vi er inne i. Dere må snakke med styret. For et par dager siden hadde jeg full tillit, sa Kristinsson til VG mandag.

LSK har to poeng ned til kvalifiseringplassen og skal ut i bortekamper mot andre nedrykkskandidater som Stabæk, Tromsø og Vålerenga i høst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder