Kirkeskov og Boli sendte Aalesund vekk fra nedrykksplass

ÅLESUND (VG) (Aalesund-Lillestrøm 2-0) Ikke siden 22. mai hadde Aalesund vunnet en fotballkamp i Tippeligaen. I dag tok seiers-spøkelset farvel med tangotrøyene

 • Sebastian Langvik-Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

– Vi har hatt en veldig tøff tid, både sportslig og utenom, som har preget oss den siste tiden. Derfor har vi jobbet med grunnen til at vi begynner å spille fotball, nemlig at man må elske fotballen og å synes at det er det kjekkeste man kan gjøre, sier Trond Fredriksen til VG, og fortsetter.

– Det er kjekt som trener å se glede i øynene på spillerne igjen.

Dansk magi: Mikkel Kirkeskov fikk æren av å banke Aalesund i ledelsen Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Aalesund kom inn i denne kampen med det verste utgangspunktet av de to, i dagens kamp. Hjemmelaget lå på nedrykksplass og hadde ikke vunnet en kamp siden Bodø/Glimt ble slått 22. mai. Lillestrøm på sin side kom fra en enorm opptur, da de forrige serierunde slo de medaljekandidat Strømsgodset. Likevel har de underprestert sammenlignet med forventningene før sesongen, og før forrige serierunde hadde ikke kanarifuglene vunnet på 69 dager.

Denne gangen var det Aalesund som kunne innkassere sin første seier siden mai, noe som falt i god jord hos Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise.

– Det er ubeskrivelig deilig, sier han, og fortsetter.

– Det er alt for lenge siden forrige seier. Det har vært en kjempetøff uke, etter forrige kampen som endte 6-0 i Bergen, og utenomsportslige ting, som endringer i trenerapparatet, som har tatt fokuset vekk.

PEP-TALK: Lillestrøm opplevd en ny nedtur i Ålesund. Her snakker trener Runar Kristinsson med Bonke Innocent. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Der Riise og Fredriksen utstrålte glede og stolthet, var det naturlig nok lite glede å spore hos Lillestrøm-trener Rúnar Kristinsson.

– Vi viste en veldig god innsats forrige uke, men vi klarte ikke ha samme tempo i dag, som den kampen. Guttene så mer slitne ut i dag, sier Kristinsson til VG.

– Kanskje er vi ikke bedre enn det vi viser i dag, undrer han.

LES OGSÅ: Moi herjet i Basel-seier

Sjansefattig

Den første omgangen ble en sjansefattig affære på Color Line Stadion. Det gikk faktisk 30 minutter før man kunne notere seg for en sjanse, da Jradi kom til et skudd fra rundt 20 meter. Hans forsøk på å bøye ballen i lengste var godt, men gikk på utsiden.

– De 5-6 første minuttene er de mest på vår halvdel, men så spiller vi på oss selvtillit utover i kampen, forteller Fredriksen.

Rett før Jradi fyrt løs mistet Lillestrøm kapteinen sin, da Frode Kippe måtte gi seg med en kjenning i låret.

– I en duell fikk jeg et kne i låret, så det er egentlig bare en lårhøne som stivnet veldig, og da ble det vanskelig å fortsette, forteller Frode Kippe til VG.

Flere store sjanser ble det ikke i første omgang. Noen halvsjanser var det, og det offensive skytset fra begge lag viste tendenser, men det ble med forsøkene.

Vi fulgte kampen live!

Brak for hjemmelaget

Andreomgang startet med et brak for hjemmelaget. Mikkel Kirkeskov fikk frispark på 18-19 meter, og tok det selv. Det skrudde den hardt i nærmeste hjørne og sendte hjemmefansen i ekstase.

Og det tok ikke mer enn 3 minutter før den ledelsen var doblet. Lillestrøm fikk ikke klarert og Aalesund kranglet ballen gjennom. Mos gikk over ende alene med Origi, men fikk tvunget frem en avslutning rett på kenyaneren. Returen endte opp hos Boli, som kunne sette ballen i det tomme buret.

Lagene som kom ut etter pause var som dag og natt, sammenlignet med den første omgangen. Store sjanser til Boli og innbytter hos Lillestrøm, Malec, kom etter målet, uten at de klarte å putte den i nettmaskene igjen.

FIKK DU MED DEG? Mjøndalen forverret FFK-krisen

Gigant-mulighet til Gyasi

Og etter det tok Aalesund over sjansestatistikken og kom til flere gode muligheter, blant annet en gigant-mulighet fra Gyasi, men de maktet ikke å få inn en ny scoring. Et ganske tafatt Lillestrøm hadde problemer med å skape noe mot et solid Aalesund mot slutten.

Aalesund var nærmere 3-0 enn det Lillestrøm var å skaffe spenning i kampen igjen. Det endte 2-0 til hjemmelaget, som dermed klatrer vekk fra nedrykksplassen og opp på 13. plass, mens Lillestrøm beholder 10. plassen før de andre lagene rundt dem har spilt sine kamper.

– Dette er bare én seier, så vi skal ikke ta helt av heller. Vi skal fortsette å jobbe steinhardt. Vi må være på det nivået vi viser i dag og enda bedre for å fortsette å vinne, og det skal vi være, forteller Bjørn Helge Riise.

Aalesund er med seieren i dag over nedrykksplass, men det er bare ett poeng ned til Stabæk, som innehar den i skrivende stund. Trond Fredriksen er veldig klar over at det er mange viktige kamper fremover.

– Nå skal vi spille 12 cup-finaler, og ingenting er morsommere enn å spille cup-finale i Norge, forteller han, og legger til.

– I dag vant vi vår første cup-finale også må vi nok hvertfall ha en 4-5 seiere til før vi kan snakke om noe annet enn nedrykk.

Frode Kippe derimot var ikke fornøyd med dagen, og ser frem til å nullstille frem mot neste kamp.

– Vi er ikke fornøyd med dette. Vi er slurvete og spiller ikke sånn som vi ønsker. I dag klarer vi ikke holde bredde og komme rundt, som vi skal, forteller Kippe om kampen, før han avslutter.

– Vi kan mye bedre enn det her, avslutter han.

LES OGSÅ: Dommeren slaktes etter kjempetabbe

Les også

 1. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen

  Stabæk må klare seg uten Kamal Issah og Cole Grossman og sammen med en bunnsolid hjemmestatistikk er  Strømgsgodset et…
 2. Rosenborg bøtter nedpå før brennhet Kypros-kamp

  Rosenborg har allerede startet oppvarmingen til den 40-graderskampen på Kypros tirsdag.

Mer om

 1. Aalesund FK
 2. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. Syk Gyasi vartet opp med fire målgivende

 2. Nå har Kippe scoret mer enn Solbakken og Fjørtoft: – En sann glede å la ham gå forbi

 3. John Arne Riise hudfletter Aalesund: – Burde skamme seg

 4. Målfest og kunstscoringer da Aalesund knuste Strømsgodset

 5. Gyasi sørget for at Aalesund fikk luke i nedrykkstriden

Fra andre aviser

 1. Riise flyttes ned i forsvaret

  Aftenposten
 2. Odds høyreback scoret hat-trick mot Lillestrøm

  Aftenposten
 3. Boli og Mos skal senke Start

  Aftenposten
 4. Disse 11 AaFK-spillerne får tillit fra start i sesongavslutningen

  Aftenposten
 5. Aalesund med sin andre snuoperasjon på én uke

  Aftenposten
 6. Riise om AaFK-spillerne: – Burde skamme seg

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder