LÅNES UT: Andreas Aalbu (innfelt) skal lånes ut fra Fredrikstad til Superettan-klubben Varberg. Til høyre er bilde av FFK-trener Jan Halvor Halvorsen.
LÅNES UT: Andreas Aalbu (innfelt) skal lånes ut fra Fredrikstad til Superettan-klubben Varberg. Til høyre er bilde av FFK-trener Jan Halvor Halvorsen. Foto: Privat/Jostein Magnussen, VG

Aalbu forlater FFK – mener han ikke fikk trene så mye som han ville

FOTBALL

FFK-spiller Andreas Aalbu (26) har denne våren vært uenig med Fredrikstad-trener Jan Halvor Halvorsen om egen treningsmengde. Nå leies han ut til en svensk klubb.

  • Andrine Davidsen
Publisert:

Mens 26-åringen sier han har vært vant til å trene opptil ti økter i uken, ville treneren at spillerne skal ha én fridag og seks-syv økter i uken. Nå skal Aalbu lånes ut til den svenske Superettan-klubben Varberg. Det melder Fredrikstad Blad torsdag.

– Det skal bli bra å komme til et nytt sted. Det virker som en positiv klubb, og de kjemper i toppen, sier 26-åringen til VG.

Les også: Obos-ligaen er blitt til Kokos-ligaen

Egentreningsforbud

– Jeg ble rådet til å hvile mer i vinter frem mot seriestarten, fordi jeg stå tung ut i beina. Men færre treningsøkter er ikke et regime jeg har passet helt inn i, sier Aalbu til VG.

Aalbu kom fra Bærum til Fredrikstad i fjor sommer. Midtbanespilleren står bokført med 586 minutter så langt denne sesongen. Etter å ha startet de fire første serierundene ble Aalbu benket da FFK møtte Ull/Kisa i begynnelsen av mai. Etter det har det kun blitt én kamp fra start og sporadiske innhopp fra benken.

Den ferske Varberg-spilleren gikk fra å ha trent ni-ti økter i uken, til å trene seks-syv økter i Fredrikstad. Til seriestart økte ble treningsmengden økt igjen, men etter en rolig vinter var ikke det riktig treningsmetode for Aalbus del, og det er først nå han begynner å kjenne seg i form igjen.

– Når jeg da får høre at jeg er vraket fordi jeg ikke kan flytte beina raskt nok, eller at jeg ikke har kondisjon nok til å spille indreløper og slike ting, gjør det vondt. Jeg har alltid trent mye og mener det er det beste for meg, sier Aalbu.

Har du sett denne? Olav Thon feiret 93-årsdagen med å gi Strømmen milliongave

– Kamp om plassene

Fredrikstad-trener Jan Halvor Halvorsen forklarer at det var en avtale da Aalbu kom til Fredrikstad i fjor, at hvis han fikk tilbud fra utenlandske klubber skulle det være mulig å benytte seg av tilbudet. Han forteller til VG at han har hatt god dialog med Aalbu hele vinteren, og mener ikke han har gitt spillerne egentreningsforbud.

– Det er viktig at man har en dag fri når det vil bli en lang sesong. Det er like viktig som trening at man får hvilt nok, sier Halvorsen til VG.

At Aalbu har blitt plassert på benken etter fjerde serierunde mener trener Halvorsen har med spillerstilen å gjøre og at det er kamp om plassene innad i laget.

– Vi spiller for eksempel med én spiss og ikke to. Det er kamp om plassene i laget og sånn skal det være. Fotball er konkurranse. Det gikk litt tyngre rundt sesongstart og vi hadde andre spillere som viste seg frem samtidig. Andreas spilte indreløper i vinter og løste den rollen bra.

Les også: Se oversikten over TV-kampene for Tippeligaen

– Det som skjer, får skje

Selv om Aalbu er kritisk til nedgangen i treningsøkter for hans egen del, understreker han overfor Fredrikstad Blad at tonen med treneren har vært god:

– Jeg har fått sjansen til å vise meg frem – også denne sesongen, og dialogen med Jan Halvor har hele tiden vært fin. Jeg har absolutt ikke blitt behandlet på noen dårlig måte. Det er snarere det at jeg ikke føler jeg får spilt på mine kvaliteter og at jeg ikke passer helt inn. Spesielt det siste har vært en vond følelse å ha, sier Aalbu.

Fikk du med deg denne? Mjøndalen-«Dio» slo opp skrekkskaden: – Hjerterått og forferdeligTil VG forteller bærumsgutten at det skal bli godt å komme seg over grensen til et nytt sted og en ny klubb.

– Det som skjer, får skje. Jeg håper å gjøre det så bra som mulig i Varberg og om jeg kommer tilbake til Fredrikstad eller om jeg blir i Sverige får vi se senere. Det har vært mye negativitet rundt klubben, så det skal bli positivt å komme til en ny klubb. Jeg drar dit for å gjøre det så godt som mulig.

26-åringen har kontrakt med Fredrikstad Fotballklubb ut 2017.

Her kan du lese mer om