Solskjær: – Vi må opp en del hakk og skjerpe oss

START-SJOKK: Starts Espen Børufsen (midten) gratuleres etter 0-1 i eliteseriekampen mellom Molde og Start på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Molde-Toivio slaktet laginnsatsen etter frisparkperle

MOLDE (VG) (Molde-Start 2-2) Start drømte lenge om en etterlengtet seier, men frispark-spesialisten Joona Toivio ville det annerledes. Men uavgjort mot tabelljumbo Start var målscoreren slett ikke fornøyd med.

 • Sebastian Langvik-Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er utrolig skuffende. Kampen i dag er altfor dårlig, og vi må jobbe hardt for å snu dette her, sier Toivio til VG etter kampen.

Det så lenge ut til at sørlendingene kunne juble for sin første seier siden 4. juli i fjor, men innbytter Joona Toivio, som scoret på frispark mot Sogndal i forrige serierunde viste at han ikke bare kan skyte med kraft.

Et frispark som ville gjort Beckham stolt, skrudde over muren og inn i Opdals høyre hjørne. Vakkert, men ikke nok for Molde.

For Start fortsetter den endeløse rekken uten seier i Tippeligaen. Også Start-trener Steinar Pedersen kan ikke skjønne at de nå har spilt over ett år uten seier.

– Det er helt uvirkelig. Ett år uten seier er sinnssykt lenge, sier Start-trener Steinar Pedersen til VG.

VG Live: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Se kampsammendrag i sportsnyhetene:

Gir ikke opp Europa-drømmen

Molde er akkurat som Start inne i en dårlig periode. 4 kamper uten seier er uvant kost for seiersvante Solskjærs menn, og med dagens resultat kan ingen av lagene juble. Start er fortsatt helt nederst på tabellen og trenger alle de poengene de kan få. Molde hadde nok håpet at de kunne tette luken som Godset og Odd har skaffet seg i medaljekampen.

– Tippeligaen utvikler seg og det vi gjorde i 2011 til 2014 er ikke godt nok lenger. Vi må opp en del hakk og skjerpe oss, sier Solskjær.

Det er nå blitt 12 poeng opp til serieleder Rosenborg og med Strømsgodsets seier over Tromsø i dag så er det også blitt 7 poeng opp til medaljeplass. Til tross for en dårlig periode så vil ikke den tidligere Manchester United-spilleren gi opp drømmen om Europa.

– Vi sikter på Europa. Det er vi nødt til, men det er en jevn Tippeliga, der vi ser at alle kan slå alle, sier han til VG.

Sjeldent poeng

Start har ikke vært bortskjemte med poeng i årets Tippeliga. 0-7-9 er de triste tallene for de gule og svarte. Steinar Pedersen var fornøyd med dagens oppvisning og nektet å gi opp håpet om seier.

– I dag bølger det frem og tilbake og vi har mange muligheter til å score. Vi både kan og bør score på noen av dem, sier han, og fortsetter:

– Vi må tørre og angripe og være offensive i hodet. Vår neste mulighet til seier er mot Vålerenga neste uke, og vi jobber hardt for å få årets første seier.

Ikke siden Bob Bradleys Stabæk ble beseiret 4. juli i fjor har Start tatt med seg tre poeng fra en kamp.

– Det er helt uvirkelig lenge. Jeg må bare gi gutta honnør for hvordan de samler seg fra uke til uke og trener bra. Så gleder jeg meg til vi vinner, sier han til VG.

«Bend it like Toivio»

Frispark-foten til midtstopperen, Toivio, har vist seg å være et godt angrepsvåpen for Molde. Frisparksuksessen forklarer finnen slik:

– Jeg har trent på frispark hele mitt liv, så det er på tide at noen av dem sitter.

Molde-sjefen, Ole Gunnar Solskjær, er veldig fornøyd med at finske Toivio fortsetter å dunke frisparkene i mål.

– Han har hatt den X-faktoren hele tiden. Man er sikker på at han treffer mål, så ser man hvor hardt det blir, sier han.

LES OGSÅ: Slik sørget «Moi» for ti millioner til Sarpsborg 08

Åpnet lovende

Det var et heltent Start-lag som entret kunstgresset på Aker Stadion, klare over at hvert poeng de tar kan være avgjørende når man teller opp etter 30 seriekamper. Og til tross for marerittstatistikken var de gule og svarte i aller høyeste grad med på notene.

Start åpnet kampen bra og kom til en kjempesjanse etter bare 4 minutter. Børufsen slo en stikker til Salvesen, som kom seg inn foran Gabrielsen. Dessverre for et Start i motgang gikk skuddet i stolpen.

Etter 8 minutter fikk Start uttelling, da Nwakali kom en mot en mot Horvath fra skrått hold. Han spilte ballen uselvisk til Børufsen, som kunne sette ballen i det åpne målet. For et lag i kjempetrøbbel i serien var det en enormt viktig scoring.

Bare to minutter senere datt ballen ned til Aursnes, som banket ballen knallhardt mot lengste hjørne, men Håkon Opdal gjorde en god redning.

LES OGSÅ: Dette laget er i verre form enn Start

BEND IT LIKE TOIVIO: Toivio bøyer ballen over muren og utligner for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Etter 21 minutter kunne unge Sander Svendsen stange inn utligningen etter et veldig presist innlegg av Knut Olav Rindarøy. Det er ungguttens første mål siden april.

Så fikk Harmeet Singh muligheten til å skyte fra 25 meter. Han har scoret på de der før, men denne gangen ble det et lite hakk for høyt.

Litt over 5 minutter senere var Vikstøl nære å score på et frispark servert av Espen Hoff, som i dag noterte seg for sin kamp nummer 400 i Tippeligaen. Dessverre for Vikstøl og Start fikk han ikke et rent treff og kneet den til side for mål fra rundt 5 meter.

10 minutter før pause brukte Nwakali farten sin og serverte Børufsen foran mål igjen. Et litt dårlig førstetouch ga han en vanskelig jobb med å putte den i nettet. Horvath kom ut og fikk avverget med en god redning. Børufsen burde nok sendt Start tilbake i ledelsen her.

LES OGSÅ: Start har ikke vunnet på et år

Start fikk håp

Etter hvilen kom begge lagene til hver sin store sjanse, etter et par minutter, men hverken Rindarøy for Molde, eller Espen Hoff for Start klarte å få ballen i mål.

Thomas Amang, som kom inn til pause fikk vist frem farten sin når han løp fra alt og alle, før han satte ballen i hodet på Horvath. Noen minutter etterpå fikk Singh muligheten fra litt distanse, men Opdal gjorde nok en god redning.

Petter Strand fikk muligheten på et frispark etter rundt 60 minutter, som han smalt i tverrliggeren bak en forfjamset Opdal, og like etter kom Kristjansson alene gjennom etter en flott pasning av Nwakali. En iskald avslutning av islendingen ga Start ledelsen på ny.

Etter det satte Start opp muren og Molde slet med å bryte dem ned og komme til store sjanser før Molde fikk et frispark etter 72 minutter. Det som etter hvert viser seg å være frisparkspesialisten, Joona Toivio skrudde balle over muren og scoret sin andre på to kamper.

Ingen av lagene klarte å sette noe stormløp på slutten og kampen drøyde ut til et uavgjortresultat. I neste kamp møter Start Vålerenga til bunnkamp.

Les også

 1. Solskjær etter Sogndal-bank: – Vi må stå i det

  SOGNDAL (VG) (Sogndal - Molde 4-3) Hørt om Lars Christian Kjemhus? Ikke det.
 2. Dette laget er i verre form enn Start

  Stedet er mest kjent for festing, fyll og fanteri, men Ayia Napa har også et fotballag som sliter i sterkere motvind enn…
 3. EM-helten kan nå slutte å "mase" seg til klubber: Endelig er det Hannes tur

  SØR ARENA (VG) (Start-Bodø/Glimt 1-4) I hele sin karriere har Hannes Thor Halldorsson måtte kjempe for å finne seg en…
 4. Skrekkåret fortsetter: Start-spillerne fortviler: – Vi klarer ikke vinne fotballkamper

  SØR ARENA (VG) (Start-Bodø/Glimt 1-4) Ikke siden 4. juli 2015 har Start vunnet en fotballkamp i eliteserien.
 5. Ble ydmyket av Bodø/Glimt: Start har ikke vunnet på over ett år

  SØR ARENA (VG) (Start – Bodø/Glimt 1 – 4) Det er ett år og fire dager siden sist Start vant en fotballkamp i eliteserien.

Mer om

 1. Molde FK
 2. IK Start

Flere artikler

 1. Solskjær etter Sogndal-bank: – Vi må stå i det

 2. Syk Gyasi vartet opp med fire målgivende

 3. Solskjær lettet etter drømmeuke: Presset får frem jævelen i meg

 4. Bringaker (19) senket Molde på bortebane: – Utrolig godt

 5. Strand-perle sikret Molde uavgjort

Fra andre aviser

 1. Pedersen etter Starts syvende uavgjort: - Vi spiller positiv fotball

  Aftenposten
 2. Start ledet to ganger – nær seier i Molde

  Aftenposten
 3. Solskjærs Molde møtt med massiv buing etter ny fiasko

  Aftenposten
 4. Start-børsen: «Viser hvor viktig han er for laget»

  Aftenposten
 5. Her er Solskjærs Start-dom

  Aftenposten
 6. Gudjohnsen og lagkamerat får 1 på børsen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder