FARVEL, ARSENAL: Lionel Messi på full fart mot kvartfinalen i Champions League etter å ha scoret begge målene for Barcelona i London. Her jubler han etter det første. Foto: Javier Soriano , Afp

Solbakken: – Messis omstilling imponerer meg

Lionel Messi (28) senket Arsenal og den lille argentineren imponerer Ståle Solbakken mer enn noen gang. Men FCK-treneren er langt fra sikker på at Barcelona vinner Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Messis omstilling imponerer meg, sier Ståle Solbakken.

Han mener at ballmagikeren har blitt enda bedre etter at Luis Suárez og Neymar kom til klubben i 2014. Barca-trener Luis Enrique har lykkes med det Pep Guardiola aldri klarte da Zlatan Ibrahimovic skulle spille midtspiss: Å flytte Lionel Messi permanent ut på kanten.

VG-kommentar: Skal ikke Barça få en sprekk?

SPENT PÅ BARCA: Ståle Solbakken er ikke overbevist om at Barcelona blir den første klubben til å vinne Champions League to sesonger på rad. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Han var ikke klar for det den gangen. Nå har han tatt kantrollen på en imponerende måte. Han utnytter litt bedre plass til flere assist og er fortsatt akkurat like målfarlig. I tillegg tror jeg han har gjort noe med fysikken. Messi så litt sliten ut rundt VM for to år siden, men nå har han bygd på fysikken litt, nærmer seg 30 år, men kan fortsatt spille alle kamper, beskriver Solbakken som selv møtte Messi med FC København høsten 2010.

– Måten han har kommet tilbake fra skaden på er også imponerende, legger han til. En kneskade satte Messi ut av spill i nesten to måneder sist høst.

Messi vred ballen over Peter Cech på Emirates tirsdag kveld og hadde heller ingen problemer med å score på straffesparket. Hvem kan tro at Barcelona skal rote bort 2-0-ledelsen på Camp Nou?

Messi & co. har ikke tapt på 33 kamper – 27 av dem er vunnet – og seiersrekken begynner å ligne den som ga Barcelona alle tre titler i fjor. Nå er den katalanske seierstoget på skinnene igjen.

Messi-dobbel: Cech måtte gi tapt

– Barcelona er favoritter, men det er ingen selvfølge at de vinner. Det er nok ikke tilfeldig at Champions League aldri er vunnet av samme klubb to år på rad. Pep Guardiola vil gjøre alt for å lykkes i sin siste sesong med Bayern München, Champions League er Real Madrids mulighet. PSG har også en mulighet og Atletico Madrid er fortsatt veldig vanskelige å møte., minner Solbakken om.

– Barcelona var mer overlegne i fjor. Men jeg tror motstanderne må avslutte på hjemmebane for å kunne slå dem ut. I en avgjørende kamp på Camp Nou produserer Barcelona nok til å vinne, mener han.

Ståle Solbakken trekker frem tre plasser han mener Barcelona kan bli bedre.

Husker du? Krangelen mellom Solbakken og Guardiola

– Uten å rakke ned på dem på noen måte: Jeg synes det ser ut som Dani Alves spiller den siste sesongen på back. Ivan Rakitic er en god fotballspiller, men jeg synes han mangler litt tempo på midtbanen. I tillegg tror jeg Barcelona ønsker seg en venstrebent midtstopper ved siden av Gerard Pique.

Selv er Ståle Solbakken på full fart mot danske seriekamper etter fem strake seire i treningsoppgjør – sist 2-1 over Rosenborg. Esbjerg er motstander i Parken søndag mens FCK spiller toppkamp mot Europa League-suksessen FC Midtjylland på bortebane torsdag i neste uke.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder