GLADE: Lars-Jørgen Salvesen jubler sammen med medspillerne etter det sene 1-1-målet som reddet ett poeng.
GLADE: Lars-Jørgen Salvesen jubler sammen med medspillerne etter det sene 1-1-målet som reddet ett poeng. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Salvesen sikret nytt Start-poeng: – Det er ikke nok

FOTBALL

(Start - Sogndal 1-1) Akkurat som forrige serierunde kom Lars-Jørgen Salvesen (20) inn fra benken og sikret 1-1 for Start, men spissen er lei uavgjortkampene.

Publisert: Oppdatert: 21.08.16 21:33

– Det er fint å score, men det er tre poeng vi trenger. Vi har nok uavgjorte. Nå har vi to på rad, men det er ikke nok. Det blir vanskeligere for oss for hver helg, sier Salvesen til TV 2.

Forrige helg fikk han 12 minutter på banen og scoret 1-1-målet mot Strømsgodset. Søndag erstattet han Jibril Bojang 21 minutter før slutt. Og da Robert Sandnes ikke fikk kontroll på ballen ett minutt før slutt kastet Salvesen frem foten og smalt utligningen nede i hjørnet.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– At det er mange poeng som skiller disse lagene var ikke synlig i dag. Vi må vinne kamper, det har vi sagt i hele år, og ett poeng hjelper ingenting på tabellsituasjonen. Nå syns jeg vi forjente å vinne, sier Start-trener Steinar Pedersen som fortsatt venter på sin første seier i Tippeligaen.

Uenige om straffesituasjon

Allerede etter sju minutter kom Start under da Henrik Furebotns skudd fra rundt 25 meter forsvant ned i Håkon Opdals høyre hjørne.

– Normalt redder Håkon det skuddet, så kanskje dette kunne vært en kamp vi kunne vunnet 1-0, sier Pedersen.

– Jeg så ballen veldig sent og det var mye folk foran meg. Det var et godt skudd med dupp, svarer Opdal på TV 2s spørsmål om baklengsmålet.

I en sjansefattig omgang skjedde det lite før Dennis Antwi ropte på straffe etter en duell i boksen på overtid. Da Pedersen ble intervjuet på vei inn i garderoben brukte han ordene «pinlig» og «soleklar straffe». Målscorer Furebotn var langt på vei enig.

– Nei, det er ingenting, mener derimot Sogndal-trener Eirik Bakke.

Forrige helg: Tror Start må vinne syv av ti kamper

Nær på overtid

Han irriterte seg over det sene baklengsmålet og at Sogndal misbrukte store sjanser på overtid.

Først måtte Opdal ut i full strekk for å stoppe Gilbert Koomsons frispark. På den påfølgende corneren sto Hannu Patronen helt alene to meter fra streken og nikket rett i Start-keeperen.

– Det er surt å sitte igjen med bare ett poeng. Vi hadde enorme sjanser på slutten, men Start slo oss hvert fall ikke, sier Bakke.

Like før slutt gikk Dennis Antwi i bakken noen sekunder etter en tøff duell. Start-spissen ble liggende og ble plassert i stabilt sideleie av de første spillerne som kom stormende til.

– Det er ikke så dramatisk som det ser ut. Begge spillerne måtte sy noen sting etter kollisjonen. Vår spiller var i tillegg borte noen sekunder, sier Start-lege Espen Johnsen til Fædrelandsvennen.

Her kan du lese mer om