HJERTEKNUSER: Gareth Bale feirer sammen med datteren Alba på Parc des Princes i Paris lørdag. Foto: Petr David Josek AP

Pappa Bale hylles etter datter-leken: – Personen man ser opp til i Wales

(Wales-Nord-Irland 1-0) Mens hele Wales ser opp til Gareth Bale (26) er det ingen tvil om hvem som er pappas lille hjerteknuser.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Selv om vi alle kjenner ham som en superstjerne som nok en gang inspirerte Wales til en berømt seier da laget gikk til kvartfinalen i EM, fikk hele verden et glimt av familiemannen Bale i kveld», skriver Wales Online.

Ute på Parc des Princes-gresset i Paris løper lille Alba Viola på tre og et halvt år foran pappa Gareth Bale. Alba – kledd i Wales-trøye og matchende, røde sneakers – gliser som en rampeunge. Hun er nok den eneste som «løper fra» Real Madrid-stjernen i dette mesterskapet.

– Dette resultatet er så viktig for walisisk fotball. Gareth Bale er personen man ser opp til, beskriver tidligere Wales-spiss Dean Saunders på BBC One.

51-årige Saunders scoret 22 mål på 77 landskamper i perioden 1986-2001. Han vet bedre enn de fleste hvilken status Bale har i hjemlandet etter at Wales tok seg til EM-kvartfinale med 1-0 over Nord-Irland i går.

Gareth Bales kjæreste Emma Rhys-Jones (t.h.) sammen med datteren Alba og svigermor Deborah. Foto: John Sibley Reuters

Det ble aldri vakkert, men igjen ble Bale avgjørende.

Den nordirske stopperen Gareth McAuley ble satt sjakk matt av Bales knallharde innlegg. Ballen var på vei mot Wales-innbytter Hal Robson-Kanu da en desperat McAuley kastet seg frem og styrte kula i eget mål.

– Hva skal jeg si? Vi visste at det kom til å bli en «stygg» kamp. Og det er ikke ment som kritikk av Nord-Irland, for de gjorde kampen veldig vanskelig for oss. Vi fikk ikke mye plass, men laget er det viktigste, og vi visste at ett mål var nok, sier Bale og beskriver det hele som «utrolig».

Les også: Selvmål reddet tamme Wales

– En glad person

På banen er han alle EM-lags mareritt. Utenfor fremstår han som svigermors drøm. Bale er ikke superstjernen du ser med en ny modelldame hvert kvartal. Han møtte sin Emma Rhys Jones da de begge var elever ved Whitchurch High School hjemme i Wales for mer enn ti år siden.

Og mens Gareth satset stadig mer på fotballen, og Emma begynte å jobbe som frisør, vokste kjærligheten seg sterkere. I oktober 2012 ble deres første datter Alba Viola født.

TID FOR LEK: Ingen tvil om at Gareth Bale og datteren Alba koste seg etter 1-0-seieren over Nord-Irland. Foto: Francois Mori AP

Emma dro tilbake til hjemlandet og fikk barnet der.

I Tottenham måtte Bale tåle mye tyn fordi datteren fikk samme initialer som manager Andre Villas-Boas.

– Gareth har en liten AVB, lille Alba. Hennes mellomnavn er Viola. Han elsker det og du ser det på måten han spiller, sa lagkamerat Jermain Defoe.

– Han er en glad person. Han har fått en datter og den stabiliteten er viktig som profesjonell spiller, la han til.

Les også: «Den grusomme polakken» - er han EMs største kulthelt?

– En familiemann

I mars i år annonserte Bale selv på Instagram at datter nummer to var kommet til verden. Hun har fått navnet Neva Valentina.

– Med Bale er det enkelt. En stille fyr. En familiemann. Aldri noe nonsens rundt ham. Han er lidenskapelig for landet sitt, har Wales-sjef Chris Coleman beskrevet.

Han var stor nok til å berømme motstanderen på heller svak Wales-dag i går.

– Vi må gi honnør til Nord-Irland. De gjorde det vanskelig for oss, og de var det beste laget, sier Coleman.

– Vi spilte med hjertet og hadde masse mot. Når disse guttene ikke spiller så bra, så har de i hvert fall moral, legger han til.

Nord-Irland-sjef Michael O’Neill var en slagen mann.

– Det var knusende. Vi var det beste laget. Jeg kunne ikke spurt om noe mer fra spillerne gjennom denne turneringen. Gareth McAuley vet at han må ta en sånn avgjørelse på innlegget – han må bedømme om det er noen bak ham eller ikke, sier O’Neill.

HÅRFIN: Alba tar tak i hestehalen til pappa Gareth Bale. Foto: Damien Meyer AFP

– Ikke overraskende var det Bale som var godt involvert i scoringen, kommenterte NRKs Bengt Eriksen.

Han har et poeng: Bale er delt EM-toppscorer med Alvaro Morata (tre mål). I EM-kvaliken var han involvert i 82 prosent av Wales’ elleve scoringer (syv mål og to målgivende).

PS! Wales kom også til kvartfinalen i sitt forrige store mesterskap, i VM i 1958. Da ble det 0-1-tap mot Brasil i Göteborg. Målscorer. Pelé.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder