Vålerenga med trist Ullevaal-avskjed

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Tromsø 0-0) Med en vraket Herman Stengel (21) på tribunen, leverte Vålerenga et trist farvel til Ullevaal Stadion.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Oslo-laget skapte litt i første omgang, men etter hvilen kom Vålerenga knapt til én eneste sjanse mot bunnlaget fra nord. Da dommer Tom Harald Hagen blåste av 0-0-oppgjøret, kom pipekonserten fra VIF-supporterne.

De håper nok på bedre tider når klubbens nye hjemmebane blir innviet 10. september - mot Sarpsborg 08.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

På tribunen satt Herman Stengel, vraket fra Vålerenga-troppen.

– Hvorfor er du ikke i troppen i dag?

– Da får du snu kameraet og spørre han der, er Stengels svar til VG, mens nikker bort til Vålerenga-trener Ronny Deila.

Stengel har scoret to mål fra midtbaneposisjon i år, blant annet en kampavgjørende suser mot Aalesund. Klanen svarte på vrakingen ved å synge Stengels navn underveis i 0-0-kampen.

– Det er veldig hyggelig selvfølgelig. Det viser at de liker meg og vil ha meg her, sier Stengel, som lover at han skal jobbe steinhardt for å kjempe seg inn i laget igjen.

– Han spilte mye i vår, og har vært ute nesten en måned med sykdom. Så har han kommet tilbake de tre siste ukene. Det er tøff konkurranse i midtbaneleddet, sier Deila til VG. Han opplyser at de ønsker ham med videre, og at Vålerenga har gitt Stengel et kontraktsforslag.

Se også: Reagerer på RBKs pengebruk

Var dette det mest underholdende som skjedde i andre omgang?

Deila: – Dårlige prestasjon

Fire seirer, fire uavgjorte og ett tap har det blitt på Vålerengas ni Eliteserie-hjemmekamper i år.

– Det var en dårlig prestasjon, synes jeg. Vi skapte for lite. Utover i kampen ble det for passivt, og i ettertid er det greit med uavgjort, konkluderte Deila overfor Eurosport.

Han mente den dårlige kampen fungerer som «gratis motivasjon» til oppgjøret mot Lillestrøm på Åråsen kommende lørdag.

Deila var ikke den eneste som var skuffet.

– Vi kom for å ta tre poeng, så vi er litt skuffet over at det ikke blir mer enn ett. Men sånn som kampen ble, så tenkte vi å «close» kampen og ta med oss ett poeng, sier Tromsø-stopperen Simen Wangberg til Eurosport.

SÅNN SKAL DET GJØRES: Ronny Deila gir instrukser til Vålerenga-spillerne i oppgjøret mot Tromsø. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Må være stolte

Poengsnittet til Vålerenga på hjemmebane er på 1,78 – ikke så aller verst, men seirene har kommet mot bunnlagene Viking, Sogndal og Kristiansund – og erkerival Lillestrøm.

Tromsø gjennomførte en ok bortekamp. Simo Valakari tok sitt første poeng etter at han overtok som sjef, og defensivt. De er imidlertid fortsatt bak Viking på bunnen av tabellen med dårligere målforskjell.

– Jeg er fornøyd med å holde nullen. Alt i alt var det ok i første omgang, men i andre omgang ble vi slitne. Vi ga bort ballen for lett, mente Tromsø-trener Simo Valakari.

– Vi må være stolt av å få med ett poeng her. Vi legger ned en god jobb i dag, sier Thomas Lehne Olsen.

Les fyldig kampreferat her

To strafferop

Første omgang ble en daff affære, og fyrverkeriet var heller ikke spart til annen omgang. Daniel Fredheim Holm og Bård Finne (x2) hadde scoringssjanser for Oslo-laget, mens Thomas Lehne Olsens headeforsøk ble Tromsøs eneste mulighet i første omgang.

– Vi brukte ett touch for mye med ballen, og da fikk vi motstanderne på oss med en gang. Men vi tapte ikke i dag heller og vi holdt nullen, konkluderte Deila.

Begge lag ropte på straffespark i omgangen – uten å få gehør av dommer Tom Harald Hagen. Vålerenga ropte forgjeves da ballen ble sparket opp i hånda på Christian Landu-Landu, mens Tromsø-trener Simo Valakari protesterte voldsomt da Lehne Olsen gikk i bakken etter en duell like før pause.

Trolig gjorde dommer Hagen riktig i begge situasjoner. Døm selv i videoen under.

Les også: Selnæs roser RBK-kjøp

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder