GAMLE LAGKAMERATER: Ole Gunnar Solskjær og David Beckham spilte sammen i Manchester United i seks sesonger. Foto: AFP og Scanpix

Solskjær-minnene Beckham aldri glemmer

David Beckham skulle gjerne vært på Old Trafford og æret Ole Gunnar Solskjær i dag. Men han må nøye seg med å skryte hemningsløst over nordmannen på Manchester Uniteds egen tv-kanal.

Vidar Enerstvedt
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Spesial:Se Solskjærs fantastiske karriere i bilder

Beckham har spilt sammen med en drøss verdensstjerner i løpet av sin karriere - og han rangerer Ole Gunnar Solskjær helt der oppe. Men han stusset litt da kristiansunderen kom inn i garderoben for første gang...

- Jeg husker første gang jeg møtte ham og at jeg tenkte på hvor ung han så ut. Han hadde et skikkelig "babyface", sier David Beckham - som raskt fant ut at Solskjær hadde noe mer enn et ansikt som løy på alderen.

- Med en gang han startet å trene kunne man se at han hadde det som skulle til for å bli en Manchester United-spiller. En stor United-spiller, faktisk. Selv i så ung alder, skryter LA Galaxy-spilleren.

Lyd og bilder:Arne Scheie oppsummerer karrieren

I testimonialkampen på Old Trafford i ettermiddag skal Solskjær etter planen spille 20 minutter. Det er grunn til å tro at hyllingen fra rundt 70.000 tilskuere blir overveldende. Ole Gunnar Solskjær ville ikke ha noen showkamp med tidligere stjerner. Han ville ha skikkelig motstand og fikk det i spanske Espanyol.

- En viktig oppkjøringskamp for laget, først og fremst, påpekte han da han møtte pressen sammen med manager Ferguson fredag.

At Ole Gunnar Solskjær får skryt er på langt nær noe nytt, heller ikke fra David Beckham. Da VG Nett stilte på pressekonferanse med David Beckham i Los Angeles på forsommeren, brukte han også tid på å snakke om Ole Gunnar Solskjær.

Se innslaget fra Los Angeles

Når David Beckham får spørsmål om sitt favoritt Ole Gunnar Solskjær-øyeblikk, nevner han naturlig nok målet som sikret Champions League-trofeet i 1999. Men det er en ting han husker enda bedre.

- Jeg kommer aldri til å glemme når han kom inn som innbytter mot Nottingham Forest og scoret fire mål på mindre enn ti minutter. Det summerer opp Ole som spiller. Alt handlet om å score mål.

I ettermiddag kan Ole Gunnar Solskjær score for siste gang for Manchester Uniteds A-lag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder