SJEFEN ER TILBAKE: Egil Olsen instruerer Morten Gamst Pedersen og Per Ciljan Skjelbred på treningsfeltet. Foto: Scanpix

Drillo er usikker på det meste

DÜSSELDORF (VG Nett) Landslagssjef Egil Drillo Olsen innrømmer at han er usikker og vet generelt lite foran sitt eget trenercomeback.

Espen Solbakken
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Mandag kveld var han i gang på treningsfeltet igjen, og Drillo viste i hvert fall at den defensive coachingen satt intakt i ryggmargen.

Fotballbloggen:Han er fotballens folkekonge

Med klare beskjeder beordret han den bakre fireren og senere en femmer på midtbanen, og det var svært lite rom for usikkerhet der.

VG Nett-leser:"Folk kan si hva de vil, i Norsk fotball er Egil Roger Olsen det største navnet noensinne, han er en Gud."Diskutér her!

Drillo-effekten

- Det er en vanskelig økt å gjennomføre ettersom noen kommer rett fra kamp dagen før, men jeg skal se på spillerne og kjøre organisering, sa Drillo før økten i sur vind og sidelengs regn.

Han har liten tid på seg foran en såpass tung motstander som Tyskland på bortebane, men uttalte at han gledet seg til matchen onsdag. Samtidig ønsket han å tone ned Drillo-effekten.
- Det er lett å overdrive akkurat det der, men jeg er fornøyd med at entusiasmen er tilbake i opinionen. Men det gjelder å få spillerne til å prestere, og det er de nødt til for å henge med mot Tyskland, sa Olsen.

Ulike formasjoner

På treningen mandag sto det defensive i fokus. Først fireren bak med Tom Høgli (fra høyre), Kjetil Wæhler, Brede Hangeland og Trond Erik Bertelsen. Etter en periode byttet Høgli vest med Mounir Hamoud.

SURT PÅ TRENING: Kjetil Wæhler og Morten Gamst Pedersen i aksjon på landslagstreningen i Tyskland. Foto: Scanpix


Siden var det midtbanefemmeren som ble drillet i presset. Det besto først av Bjørn Helge Riise (fra høyre), Fredrik Strømstad, Martin Andresen, Per Ciljan Skjelbred og Erik Huseklepp. Etter en periode kom Daniel Braaten, Christian Grindheim og Morten Gamst Pedersen inn.

Keeperplassen har Drillo ikke bestemt seg for ennå, og duellen mellom Rune Almenning Jarstein og Jon Knudsen er åpen. På topp ligger det an til Thorstein Helstad, men bak lurer Daniel Braaten som var en av øktens aller beste spillere.

Denne gjengen kan få nok å gjøre, for tyskerne ønsker å sette skapet på plass foran egne tilskuere i Düsseldorf onsdag.

Offensiv Ballack

- Vi vil vinne alle kamper, derfor tar vi vennskapskamper som dette alvorlig, sier Michael Ballack til AP.

Assistenttrener Hansi Flick mener 2009 blir svært viktig for Tyskland og at målet er å kvalifisere seg til VM så raskt som mulig.

Samtidig har landslagssjef Joachim Löw tidligere sammenlignet Norge med mindre fotballnasjoner.

Tyskland har ti poeng på fire kamper og har fire poengs forsprang ned til Russland og Wales.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder