SPANIA-KLARE: Keeper Gianluigi Buffon og trener Roberto Donadoni under gårsdagens trening på Ernst Happel-stadion. Donadoni spilte sist lagene møttes i mesterskapssammenheng, i VM i 1994. Italia vant 2-1 på Foxboro Stadium i Boston. Foto: Reuters

Støttes av sine overtroiske damer

Derfor får Buffon & Co. støtte av konene sine igjen

WIEN (VG) I kveld skal verdens antatt beste keeper Gianluigi Buffon (30) opp mot EMs hvasseste angrepsduo - da er det kanskje greit med litt ekstra støtte fra tribunen...

Publisert:


Buffon har mye av æren for at Italia er i kvartfinalen. Uten hans strafferedning i sluttminuttene mot Romania hadde italienerne vært tilbake i hjemlandet.

På Ernst Happel-stadion står Fernando Torres og David Villa på motsatt side - en duo som har seks mål til sammen på to kamper.

- Det er to gode spisser, men de er langt fra umulige å stoppe, fastslo en offensiv Buffon etter den italienske treningen i går kveld.

VG Nett LIVE:Spania - Italia kl. 20.45

Real Madrid-stopper Fabio Cannavaro advarer imidlertid:

CHEERLEADER: Alena Seredova er den mest engasjerte av de italienske "spillerdamene". Her skjønner hun at det blir seier over Frankrike i siste gruppekamp. Foto: AP

- De har ekstreme ferdigheter. Du trenger laservåpen for å stoppe dem, sier Cannavaro, den skadede kapteinen, som fortsatt er sammen med troppen.

Damer på laget

Italia har i alle fall et annet hemmelig «våpen», nemlig inntoget av «damesupportere». Spillerkonene var godt synlige i Tyskland-VM for to år siden. Da endte det med gull. Dermed hadde de ikke noe annet valg enn å møte opp igjen.

- Vi er veldig overtroiske, derfor stiller hele klanen med koner og kjærester opp igjen. Vi er på plass under kvartfinalen mot Spania, sier Gianluigi Buffons kjæreste Alena Seredova, den ivrigste av dem alle. Hun står engasjert på tribunen, med trøye nummer 1 - og «Buffon» på ryggen.

På med barten!

- Jeg er like entusiastisk hver gang «Gigi» gjør en redning, sier den tsjekkiske modellen i TV-programmet «Alfonso Signorini Show». Der røpet hun også at hun synes de to mest sexy spillerne på laget er å finne på reservebenken; Fabio Cannavaro og Genoa-spissen Marco Borriello.

STOLT KONE: Tamara Pisnoli, kona til midtbanemannen Daniele De Rossi, under 1-1-kampen mot Romania. Hun kan være stolt av mannen sin, som fikk sjansen etter Nederland-tapet. Foto: Reuters

Spania har aldri slått Italia i EM eller VM. Sid Lowe, Spania-bosatt fotballekspert for den engelske avisen Guardian, forteller hvordan de spanske TV-kommentatorene snakket om Italia med frykt i stemmen - da de ble klart hvilken motstander som ventet i kvartfinalen.

«De sa minst 25 ganger hvor glade de var for at ikke Pirlo og Gattuso kan spille», sier Lowe.

Andrea Pirlo og Gennaro Gattuso er begge utestengt. Det betyr at trener Roberto Donadoni må omorganisere troppene noe. Men uansett om Pirlos pasninger er borte, Italia fikk et kjempeløft etter seieren over Frankrike og avansement til kvartfinalen til tross for stortapet mot Nederland og bare uavgjort mot Romania.

Det største problemet ser ut til å være Luca Tonis manglende målteft. Han har hatt en fantastisk sesong i Bayern München, men på landslaget har det ikke blitt scoring siden en vennskapskamp mot Portugal i februar. I EM har han misbrukt en rekke store sjanser, og - apropos overtro - foran kveldens kamp har han prøvd noe nytt:

En bart.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder