Ohi etter hat-trick mot Viking: - Hvem vil vel ikke bli toppscorer?

MOLDE (VG) (Molde - Viking 5–1) Ohi Omoijuanfo (25) skjøt Molde til topps i Eliteserien da Molde slo Viking 5–1 mandag kveld. Samtidig skjøt han seg selv opp på toppscorer-tronen i Eliteserien.

Ohi Omoijuanfo fortsatte der han slapp mot Kristiansund i forrige runde hvor han fikk med seg en scoring. Mandag kveld sto 25-åringen for tre av Moldes fem scoringer i 5–1 seieren over Viking. Dermed tok Molde tilbake tabelltoppen fra Odd, og Ohi klatret til topps på toppscorerlisten med hele ni scoringer på ti kamper.

– Dritdeilig! Sorry. Skal kanskje ikke si slikt, ler en sprudlende Ohi til VG etter 5–1 over Viking mandag kveld.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han forklarer hans tre scoringer på to måter. Det ene er gode lagkamerater og det andre er at ting går på skinner på hjemmebane for Eliteseriens toppscorer. Han ble nemlig pappa forrige uke.

– Skikkelig pappa-effekt dette her! Det har ikke blitt mye søvn, men gleden over at han er født, og gleden han gir mer hver eneste dag, holder energien oppe. Jeg må takke han og kona for dagens scoringer, gliser 25-åringen til VG.

Sikter høyt

Molde hadde 29 (!) avslutninger i kampen, og Ohi sto for flere av dem. Hans første scoring kom etter et innlegg fra Kristoffer Haraldseid, hans andre var et straffespark og hans siste var en enkel scoring etter en nydelig pasning fra Eirik Hestad.

Ohi står nå altså med ni scoringer på ti kamper, og ifølge Ohi selv skal det ikke stoppe der.

– Hvis jeg holder dette humøret videre, og det gjør jeg så lenge han er i armene mine, så blir det flere scoringer.

– Nå sikter du for toppscorertittelen?

– Selvsagt. Er det noen spisser som ikke vil bli toppscorer? ler han.

Han kom til Molde i forkant av årets sesong fra Stabæk. I Molde har spissen virkelig sprudlet, og det viser også statistikken.

2019: 9 mål på 10 kamper for Molde.
2018: 8 mål på 30 kamper for Stabæk.
2017: 17 mål på 27 kamper for Stabæk.
2016: 4 mål på 28 kamper for Stabæk.

– Det ser bra ut det! Må bare fortsette med dette her ser jeg, sier Molde-spissen.

les også

«Nødløsningen» som nå er toppscorer for Odd

– De kjørte over oss

Det så ut som et Molde-lag som ønsket å slå tilbake etter tapet mot Kristiansund på fotballens festdag - 16.mai. Det første kvarteret var det bare ett lag det handlet om på Aker stadion, og etter ti minutter fikk hjemmelaget uttelling med scoring fra Mattias Moström.

Bortelaget kom så mer inn i kampen, og etter 36 minutter kunne en tidligere Molde-spiller juble for Viking-mål. Tommy Høiland fikk ballen på blank kasse etter en heading fra Kristian Thorstvedt, og kunne enkelt sette inn reduseringen for Viking.

I andre omgang var det imidlertid enveiskjøring gjennom hele omgangen, og Thorsvedt var både skuffet og mildere sjokkert over å ha tapt 5–1 mot et kruttsterkt Molde-lag.

– Molde er et godt lag, og det ser vi i dag. Vi håpte vi kunne matche de på vilje og løpskraft, men du ser at når de har dagen, så er de et sinnsykt godt lag. De kjørte rett og slett over oss.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder