TOK EN DAGSTUR: Ole Gunnar Solskjær dro til Salzburg på en lynvisitt fredag. Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Solskjær til VG om Haaland: – Han vet hva han skal gjøre

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) holder kortene tett til brystet etter spørsmål om turen til Salzburg – og spekulasjonene rundt spisskometen Erling Braut Haaland (19).

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Joachim Baardsen
 • Trond Johannessen

Manchester United-manageren sier til VG at han ikke ønsker å kommentere «spekulasjoner» etter å ha fått spørsmål om hva han kan si om fredagens Salzburg-tur, som VG avslørte.

– Har du noen råd til hva Haaland skal gjøre i januar?

– Han vet hva han har lyst til å gjøre, og han vet hva han skal gjøre, så jeg trenger ikke å komme med noen råd til noen spillere på andre lag, sier Solskjær til VG.

les også

Unggutt reddet Manchester United etter omstridt selvmål: – Helt uforståelig

Uttalelsene kommer etter at et annet stort spisstalent, 18 år gamle Mason Greenwood, reddet uavgjort for Solskjærs lag på Old Trafford mot Everton. Gjestene scoret takket være et komisk selvmål av Victor Nilsson Lindelöf i en situasjon som skapte sterke reaksjoner fordi VAR ikke slo ned på et angrep på United-keeper David de Gea.

Erling Braut Haaland (19) har på kort tid blitt et brennhett salgsobjekt for Salzburg i overgangsvinduet i januar etter åtte mål på seks kamper i Champions League denne høsten, og Manchester United er en av klubbene han kobles sterkest til.

Solskjær antyder at hans gamle elev allerede har bestemt seg for hva han både vil og skal, og Daily Mirror hevder at de kjenner til hva som er avgjørelsen: Ifølge tabloidavisen skal Haaland ha fortalt Solskjær at han ønsker å signere for Manchester United.

Til TV 2 sier Solskjær, etter søndagens kamp, at «Erling har hatt en fantastisk karriere i Salzburg». Det var den nåværende Manchester United-manageren som ga Haaland debuten i Molde som 16-åring i 2017. Solskjær var også sjef i Molde på tidspunktet da romsdalingene ble enige med RB Salzburg om en overgang for spissen fra Jæren.

les også

Thorstvedt etter nye Haaland-opplysninger: – Alle i England vil se på det som et kupp

Ifølge VGs informasjon, publisert fredag, reiste Solskjær fra Manchester til Salzburg tidlig fredag morgen. Pappa Alfie Haaland (47) skal ha vært på plass da Solskjær ankom den østerrikske alpebyen.

Etter en kort visitt skal Solskjær ha returnert til England. Dette skjedde to dager etter at spissfenomenet fra Jæren, 19 år gamle Erling Braut Haaland, besøkte de tyske storklubbene Borussia Dortmund og RB Leipzig.

– Jeg håper du har forståelse for at jeg ikke kan kommentere alle ryktene som går nå, sa Alfie Haaland til VG fredag.

Erling Braut Haaland har tidligere rost Solskjær for innflytelsen han har hatt på starten av karrieren hans.

– Han har spilt en veldig stor rolle for meg. Måten han var med meg, hvordan han trente meg og det han lærte meg ... Det har en veldig stor betydning for at jeg er den jeg er i dag, sa Braut Haaland til VG i januar.

19-åringen kan nå ha spilt sin siste kamp for Salzburg. Braut Haaland var ikke med i seriekampen mot Hartberg denne helgen. Nå venter en to måneder lang vinterpause i Østerrike.

Salzburg-direktør Christoph Freund har bekreftet overfor VG at prestasjonene har gjort mange storklubber interessert.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool33283270254587
2Manchester City32213881334866
3Leicester City33177963313258
4Chelsea331761060441657
5Manchester United331510856332355
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Erling Braut Haaland
 4. Alf-Inge Haaland

Flere artikler

 1. Opplysninger til VG: Solskjær møtte Haaland-leiren i Salzburg fredag

 2. Solskjær vil ikke svare på Haaland-koblingen

 3. Braut Haaland-bilde får nettet til å koke

 4. Solskjær om Haaland-reise: – Han er på juleferie

 5. Tysk storklubb bekrefter Haaland-tilbud

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder