Bekreftet: Solskjær ny United-manager

Ole Gunnar Solskjær har skrevet en treårskontrakt med Manchester United. Det opplyser klubben i en pressemelding.

– Fra den første dagen jeg ankom, har jeg følt meg hjemme i denne spesielle klubben. Det var en ære å være Manchester United-spiller, og deretter å starte trenerkarrieren min her. De siste månedene har vært en fantastisk erfaring. Jeg vil takke alle trenerne, spillerne og støtteapparatet for jobben vi har gjort så langt, sier Solskjær.

SISTE: Få alt av det siste om Solskjær her

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Kristiansunderen tok over som midlertidig manager 19. desember. I månedene som har fulgt, har Solskjær ledet Manchester United til en rekke store triumfer. Laget er tilbake i kampen om topp fire i Premier League og videre til kvartfinalen i Champions League etter en historisk bragd mot Paris Saint-Germain.

– Etter å ha kommet inn som midlertidig manager i desember, taler resultatene Ole har levert for seg selv. Mer enn bare prestasjonene og resultatene, så bringer Ole med seg erfaring både som spiller og trener kombinert med et ønske om å gi unge spillere en sjanse og en dyp forståelse for kulturen til klubben, sier United-direktør Ed Woodward.

Ringte Molde-sjefen

Engelske medier har tidligere omtalt at Solskjær trolig vil få en årslønn på mellom 50–80 millioner kroner hvis han fikk jobben permanent.

Samtidig skulle Molde ha sikret seg en klausul som ga dem rundt 80 millioner kroner for å slippe Solskjær fra kontrakten som romsdalingenes trener, har det blitt hevdet.

les også

Eksperter om Solskjær-ansettelsen: - Fullt fortjent

Akkurat det tilbakeviser Molde-direktør Øystein Neerland overfor VG. Han forteller at de tidligere ikke har avtalefestet en sum med Manchester United for å la Solskjær gå.

– Det har vært spekulert i at det har vært en sånn avtale, men det har det ikke vært. Vi får en kompensasjon, men det er en sak mellom klubbene, forteller Neerland til VG.

Molde-sjefen opplyser at han ble kontaktet av United-direktør Woodward i går, onsdag.

– Jeg har hatt kontakt med Edward i går og i dag. Så kommuniserte Ole Gunnar dette til oss i dag. Han bekreftet at det var klart.

– Fantastisk

– Hvordan opplever du at Solskjær nå har fått United-jobben?

– Det er først og fremst fantastisk. Det er imponerende av Ole Gunnar å være i en situasjon hvor det er mulig å få et så bra tilbud. For oss som klubb er det godt å få en avklaring. Når vi er ferdig med denne dagen her, slipper jeg å kommentere United-rykter og kan konsentrere meg 100 prosent om Molde Fotballklubb, sier Neerland.

– Hvordan har dialogen vært med United i denne prosessen?

– Vi har forholdt oss til at Ole Gunnar hadde en avtale med United til sommeren, så vi har ikke diskutert dette i særlig stor grad før nå. Vi har hatt noen prater rundt at han fikk tilbudet om permanent jobb, sier Molde-direktøren, før han legger til:

– Dette har gått fort. Slik jeg oppfatter dette, har ting blitt klart i dag tidlig.

VG Reise: Her kan du møte United-spillerne

Neerland opplyser samtidig at Erling Moe tar over som permanent Molde-trener etter å ha ledet laget midlertidig siden Solskjær dro til England i desember.

– Ja, vi kjører videre med Erling Moe som hovedtrener. Det øvrige støtteapparatet har vært på plass i mange måneder. Avtalen har vært at han var hovedtrener til den dagen Ole kom tilbake. Nå kommer ikke Ole tilbake. Det betyr at Erling fortsetter som hovedtrener. Han har en avtale som løper ut 2019, men vi vil nå gjøre vurderinger om vi skal forlenge den.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2511863931841
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder