Vegard Hansen kaller Gauseth «PR-kåt ekspert» – nå slår han tilbake

(Mjøndalen – Kristiansund 1–1) Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth (34) kritiserte Kristiansunds spillestil, og omtales som «PR-kåt» og «respektløs» av trener Vegard Hansen (49). Målscoreren har lite sans for den manglende støtten.

Gauseth ble snytt for matchvinner-rollen da Amidou Diop fikk knalltreff i sluttminuttene. Før kampen sa Gauseth blant annet følgende om KBK:

– Måten de spiller på ... De har jo ingen spillestil! De slår lange baller, får ballen ut på backen og deljer den opp. Så trykker de etter. De spiller ikke fotball.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Gauseth til angrep på KBKs spillestil: – En tragedie

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Før kampen var Mjøndalen-trener Vegard Hansen svært lite fornøyd med uttalelsene til Gauseth:

– Det liker jeg ikke i det hele tatt. Jeg vet ikke om det er bare for å få oppmerksomhet, eller om han mener at det er lurt for oss. Det er jeg sikker på at det ikke er, så jeg synes det er respektløst og veldig dumt å uttale seg sånn om en motstander som er så langt mye bedre enn oss, sa en oppgitt Hansen til Eurosport før kampen.

– Jeg synes Kristiansund har vært veldig gode og flinke nå over flere år og etablert seg i Eliteserien, og startet sesongen veldig bra. Jeg har masse respekt for dem og er imponert over det de har fått til. Som veldig ofte ellers er Gauseth på kollisjonskurs med egen klubb, la Hansen til.

MISFORNØYD MED KAPTEINEN: Vegard Hansen hadde ikke mye til overs for uttalelsene til sin egen kaptein, Christian Gauseth (t.v.), om søndagens motstander Kristiansund. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

les også

MIF-Hansen om Gauseths uttalelser: – Skal ikke rette fingeren mot enkeltspillere

På spørsmål om det får noen konsekvenser for kapteinsrollen til den snart 35 år gamle midtbanespilleren svarte Hansen «nei», og at det er noe de må leve litt med.

Gauseth var eliteserieekspert for Eurosport i forrige sesong, men måtte kutte ut den rollen etter at laget hans rykket opp.

– Jeg håper folk forstår at det er en PR-kåt eksperts uttalelser, og ikke vår kaptein, som prater, sa Hansen.

les også

Gauseth om eget lag: – Jeg blir kvalm

– Det overrasker meg at en trener som selv har sett verdien i det å kanskje være litt annerledes – det å ikke gå inn i rammen som forventes om at du skal «holde kjeft og jobbe hardt» – at han ikke har mer forståelse for produktet som alle som spiller i Eliteserien har et ansvar for å få opp og frem. Det er snålt å høre på, sier Gauseth til VG et par timer etter at kampen var over.

les også

Gauseth og Glesnes skjelte ut hverandre: – Jeg skulle sparket ham ned

– Kanskje er det av og til lurt å støtte folk utad også, fremfor å utelukkende komme med kritikk. Dette uttaler jeg på generelt grunnlag, legger han til.

– Så det er ikke rettet mot Vegard Hansen?

– Det er på generelt grunnlag, men Vegard visste at dette kom og bakgrunnen for det. Det har skjedd før at han ikke er enig med meg, og jeg kan garantere at det vil skje igjen.

BANENS BESTE: Christian Gauseth i duell med Flamur Kastrati i søndagens oppgjør. Foto: Ørn Borgen

– Hva synes du om at det ble 1–1 i denne kampen?

– Jeg synes vi var det beste laget. Vi er et langskudd fra å stå igjen som seierherrer i dag. Det jeg sa om Kristiansund står seg godt både før og etter kampen, avslutter Gauseth.

Sportslig så det lenge ut til at Gauseth skulle stikke av med «siste stikk», og på VG-børsen ble han belønnet med 7 poeng og «banens beste».

Halvveis ut i første omgang fikk han ballen fra Olivier Occéan, dro seg fri og banket skuddet lavt til høyre for KBK-keeper Sean McDermott fra 20 meters hold.

Samme mann satte også ballen i tverrliggeren fra kloss hold i det som var en sjanserik og ganske underholdende førsteomgang.

SCORET PÅ GAMMEL HJEMMEBANE: Amidou Diop avbildet i en duell med Olivier Occéan (t.v.) og Stian Aasmundsen. Foto: Ørn Borgen

Så glapp det på tampen. I det 86 minutt klinket Diop til fra drøyt 25 meter, og ballen flakket noe voldsomt. Keeper Julian Faye Lund var sjanseløs, og kastet seg ikke engang.

– I første omgang er vi virkelig gode. Vi jobber og står på og er et kollektiv. Et fantastisk skudd av Diop, men hadde jeg vært tidligere oppi der så kunne jeg blokkert den, sa Gauseth.

Diop spilte for øvrig i Mjøndalen i vårsesongen 2015.

– Det er min første scoring for sesongen, og jeg håper på mange flere. Det var ikke så mye annet å gjøre enn å skyte der, gliste en fornøyd Diop da han ble intervjuet av Eurosport.

– De scoret på et fantastisk skudd. Det gjorde for så vidt vi også, men dette er en kamp vi skulle ha vunnet, oppsummerte trener Hansen til Eurosport.

– Jeg synes egentlig vi spiller en god kamp mot et ganske godt lag, la han til.

Trenerkollega Christian Michelsen var svært misfornøyd med den første omgangen, men desto lykkeligere da spillerne hans fikk med seg ett poeng på tampen.

– Vi viser oss fra en helt annen side. Vi var på ferie i første omgang, og så er vi de førende i andre omgang. Alt i alt synes jeg det er greit med uavgjort, sa Michelsen til Eurosport

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder