Sprø feiring vekker oppsikt etter Tottenhams første hjemmesmell

(Tottenham - West Ham 0–1) Arsenal, Chelsea og Manchester United kan ikke annet enn gni seg i hendene over Tottenhams første hjemmetap på ny stadion.

Det tapet passet matchvinner Michail Antonio å gni inn for Tottenham.

West Ham-spillernes feiring i etterkant av målet har blitt en snakkis. Antonio hoppet bortover på gresset, mens han jokket frem og tilbake med underkroppen.

– Feiringen er hentet fra en fyr på Instagram som heter Dan Rue som gjør helt syke «dansemoves». Jeg har gjort det på klubben, og tenkte jeg måtte det ta det med meg til banen, forklarer Antonio til BBC, om feiringen som muligens burde hatt aldersgrense.

PROVOSERENDE FEIRING? Michail Antonio gjorde sitt beste for å erte på seg Tottenham-fansen med sin feiring. Foto: ANDY RAIN / EPA

Ikke bare var det første baklengsmål og tap på Tottenham Hotspur Stadium, etter fire strake seirer siden åpningen.

Men det kan fort også bli scoringen som koster Tottenham en plass innenfor topp fire.

– Det er en kamp som fortsatt lever med to kamper igjen, det visste vi på forhånd, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino om topp fire-kampen.

Godt utgangspunkt

Likevel har de lagt grunnlaget for å klare sistnevnte. Tottenhams gjenstående kamper er borte mot Bournemouth og hjemme mot Everton, vinner de begge, er en plass i neste sesongs CL sikret.

Men skulle både Arsenal (møter Leicester borte) og Chelsea (møter Manchester United borte) vinne sine kamper, vil «Spurs» være bare poenget unna å falle utenfor Champions League-plassene.

Og Ole Gunnar Solskjærs mannskap får muligheten til å kutte forspranget ned til tre poeng.

Nå har de ikke rom for flere feilsteg.

les også

Liverpool herjet med Huddersfield – topper Premier League

Lovet fokus

Før kampen forsikret manager Mauricio Pochettino at alt fokus var på kampen mot byrivalen, ikke tirsdagens semifinale mot Ajax i Champions League. Men Tottenham slet med å finne rommene, slet med å skape sjanser, selv om Christian Eriksen plutselig var alene gjennom med Lukasz Fabianski i den første omgangen.

Polakken, en gang utskjelt og latterliggjort for byrivalen Arsenal, sto modig opp og stoppet alt som kom fra hjemmelaget. Antonios scoring ble den eneste på Tottenham Hotspur Stadium, selv om «The Hammers» hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen etter scoringen.

Men sekunder før slutt ble utskjelte Vincent Janssen spilt fri på bakre stolpe, keeperen var for en gangs skyld utspilt, men headingen, den sikre scoringen, ble heroisk stoppet av Fabián Balbuena.

– Tottenham ser tamme ut. Veldig tamme, konkluderte tidligere Spurs-spiller Chris Waddle hos BBC.

Tottenham har fortsatt en plass innenfor topp fire i egne hender, men de har gitt rivalene en gyllen mulighet til å spise innpå forspranget.

Og tirsdag kommer Ajax på besøk.

PS! West Ham var også det første laget som slo Arsenal på deres nye stadion, the Emirates. Det var Bobby Zamora som ble matchvinner den 7. april 2007.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool15141037142343
2Leicester City1511223592635
3Manchester City15102343172632
4Chelsea159243021929
5Wolverhampton Wanderers155822117423
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder