REDNINGSMANN: Jarl André Storbæk omfavnes av lagkameratene etter å ha satt inn utligningen på tampen av storkampen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Deila: - Vi er fortsatt med i gullkampen

Godset berget poeng i 90. minutt, etter at Berget hadde scoret mot gamleklubben

Ole Gunnar Solskjær: Blir ingen seriefinale mellom oss og Rosenborg

DRAMMEN (VG Nett) (Strømsgodset-Molde 1-1) Jarl André Storbæk (34) berget et snev av gullhåp for Godset etter å ha utliknet rett før fulltid.

Sondre Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL


Før det hadde tidligere Godset-spiller Jo Inge Berget sendt Molde ledelsen.

Rosenborg er dermed serieleder, og ligger foran Molde på målforskjell. Godset ligger på tredjeplass, tre poeng bak. Tromsø ligger fire poeng bak drammenserne, med én kamp mindre spilt.

- Vi er fortsatt med i gullkampen - alt kan skje. Men hadde vi tapt i dag, så hadde alt håp vært ute, sier Strømgsgodset-trener Ronny Deila til VG Nett etter 1-1-kampen.

Han er ikke spesielt fornøyd med spillernes prestasjon og konkluderer med følgende:

- Jeg er fornøyd med poenget sett ut i fra prestasjonen. Vi var ikke gode i dag, og var heldige som fikk ett poeng. RBK er nok også fornøyd med uavgjort her, fortsetter Deila.

Neste søndag møtes Molde og Rosenborg, mens Godset tar imot RBK på Marienlyst den påfølgende runden.

- Det blir ikke noen seriefinale mellom oss og Rosenborg. Hadde vi vunnet her i dag, så ja, kanskje, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

VG Live: Referat fra kampen

Vraket Kovacs

Et elektrisk og intimt Marienlyst fylt til randen, badende i flomlys i høstmørket, skapte en forrykende ramme rundt storoppgjøret mellom Strømsgodset og Molde. En kamp der utfallet kunne bli svært bestemmende for årets gullkamp - og et være eller ikke-være for Godset i kampen om det edleste metallet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GOD RESERVEKEEPER: Ole Söderberg voktet Molde-målet i Espen Bugge Pettersens fravær. Den svenske ungguten gjorde en solid kamp. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG


Da lagoppstillingene ble klare før kampstart, fantes det store overraskelser i begge mannskap. Ronny Deila valgte å benke toppscorer Peter Kovacs og formspiller Muhamed Keita til fordel for Adama Diomande og Ola Kamara.

Hos Molde var Davy Claude Angan plassert på benken, mens en skadet Espen Bugge Pettersen var utelatt fra troppen. Svenske Ole Söderberg (22) startet dermed bakerst for de regjerende seriemesterne.

Berget sendte Molde i ledelsen

Godset åpnet som vanlig aggressivt hjemme på Marienlyst, og gikk rett i strupen på gullrivalen, men maktet ikke sette scoringen «hele» Drammen ventet på. Da benyttet i stedet en gammel Marienlyst-kjenning opp og sendte Molde i ledelsen etter knappe kvarteret spilt.

Etter kommunikasjonssvikt mellom Kim André Madsen og Lars-Christopher Vilsvik i drammensernes forsvar, kom Jo Inge Berget helt alene med Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey. Stormende mot sine tidligere hjemmesupportere sendte han Molde i ledelsen på iskaldt vis.

- Det er alltid deilig å score mål, og det er kjedelig at det ikke holdt til seier. Men så klart, det er alltid spesielt å score mot gamle lagkamerater, sier Berget.

Det kunne se ut til at Berget valgte å droppe jublingen foran sine gamle supportere, men det avfeier han.

- Nei, det var i så fall ingen bevisst handling. Jeg ble veldig glad, men spillerne kom så raskt til meg for å feire, fortsetter Berget.

Den påfølgende halvtimen forløp uten de altfor store sjansene. Forren storspilte i midtforsvaret hos Molde og stoppet de fleste farligheter fra vertene.

Rett før pause fikk imidlertid Berget sjansen til å score sitt andre, men mislyktes med touchen - og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Molde.

Storbæk berget poeng

I pausen varmet vrakede Peter Kovacs opp til stor jubel fra Godset-supporterne, og da andreomgangen ble blåst i gang, var den høyreiste ungareren tilbake på topp i Godsets ellever.

Og som i førsteomgang, gikk Godset hardt til verks i åpningen, men også denne gangen uten uttelling. Etter hvert ble drammenserne tvunget til å ta stadig større sjanser, og det åpnet for Molde kontringer, men en solid Larsen Kwarasey holdt de marineblå inne i kampen etter flere store sjanser for gjestene.

- Adam (Larsen Kwarasey) holdt oss inne i kampen. Vi hadde tydelig høye skuldre i dag. Det ble for mye «være eller ikke være» for guttene. Det er uvant for dem at blir bygd opp slik til en kamp, sier Deila.

Ett minutt før ordinær tid var over, og drammenserne så ut til å ha gitt opp, utliknet imidlertid vertene. Kamara headet ballen inn i feltet og Storbæk banket inn 1-1. Drammenserne forsøkte en sluttspurt, men maktet ikke snu kampen.

- Ett poeng her godt her på Marienlyst. Det kan jeg leve med. Vi er ikke der vi skal være i førsteomgangen, men vi gjør en god andreomgang, sier Solskjær.

- Verken vi eller Godset fikk til det spillet vi ønsker, tror jeg. Men de kommer ikke til mange sjansene, og vi burde vunnet denne kampen, konkluderer Berget.

Torsdag møter Molde Steua Bucuresti på bortebane i Europa League, før RBK altså kommer på besøk søndag.

Gjenstående kamper for RBK, Molde og Godset:
* RBK: Molde (b), Godset (b), FFK (h), Hønefoss (b)
* Molde: RBK (h), Tromsø (b), Hønefoss (h), FFK (b)
* Godset: Haugesund (b), RBK (h), Sandnes Ulf (b), Stabæk (h)

Les også

 1. Godsetunionen: - Kommer til å bli et vanvittig kok

  (VG Nett) Lederne av Godsetunionen og Tornekrattet er ikke enige om mye, men én ting er viktig for dem begge: Rosenborg…
 2. Dockal fortviler - mister toppkampen

  LERKENDAL (VG Nett) (RBK-Sandnes Ulf 2-0) Borek Dockal (24) scoret ett og la opp til det andre målet da Rosenborg vant…
 3. Skattelistene for 2011 er offentligjort: Dette står Strømsgodset-spillerne oppført med

  (VG Nett) Se hvor mange spillere som tjener over en million.
 4. Skattelistene for 2011 er offentligjort: Dette står Molde-spillerne oppført med

  (VG Nett) Se hvor mange spillere som tjener over en million.
 5. Hestad mener ny «vannpolo-kamp» burde vært utsatt

  MOLDE (VG NETT) (Molde-Ulf 3-2) Forholdene var elendige da Molde tok tre viktige poeng mot Sandnes Ulf.
 6. Ole Gunnar Solskjær god for over 20 millioner

  (VG Nett) Ole Gunnar Solskjærs (39) proffopphold i England har gitt Molde-treneren en formue på over 20 millioner kroner.
 7. Deila om nøkkelkampene på «fort» Marienlyst: - Skal stå ubeseiret der

  ULLEVAAL (VG Nett) (VIF - Godset 1-1) Godset-trener Ronny Deila (37) sier at laget hans skal stå ubeseiret på hjemmebane…
 8. Deila kritiserer landslagsuttaket: - Vi står i stampe

  ULLEVAAL (VG Nett) Ronny Deila (37) ber Drillo se til den kommende kvalikmotstander og lille fotballnasjonen Sveits og…
 9. Ronny Deila: «Jeg hadde aldri trodd at vi skulle få en slik Peter Kovacs som vi ser nå»

  DRAMMEN (VG Nett) Skal man tro både Ronny Deila og Peter Kovacs selv, er den høyreiste ungareren på sitt karrieremessige…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder