IKKE GODKJENT: Flere ting må på plass om Ranheims hjemmebane skal bli godkjent til seriestart. Her fra en cupkamp mellom Ranheim og Strømsgodset i 2010. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

IKKE GODKJENT: Flere ting må på plass om Ranheims hjemmebane skal bli godkjent til seriestart. Her fra en cupkamp mellom Ranheim og Strømsgodset i 2010. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Banetrøbbel for Ranheim før førstedivisjonsstart

Førstedivisjonsklubben Ranheim er i trøbbel. Hjemmebanen er ikke godkjent til første hjemmekamp 15. april. Nå skal kommunen og klubben møtes.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det er oppføringen av en fast tribune til 1000 personer, et flomlysanlegg og inngjerding av området Norges Fotballforbund krever av Ranheim. Det skriver Adresseavisen. For å få godkjennelse til å spille på egen hjemmebane også i 2012 må klubben vise fram at det er reell framdrift i byggeplanene. Ifølge Adresseavisen betyr det at klubben trenger formell godkjennelse fra kommunen til å bygge tribunen.

- Det er like før vi gir opp. Dugnadsinnsatsen som kreves, krever positiv velvilje fra kommunen. Vi har forståelse for at kommunen ikke kan være med å finansiere prosjektet, men de bør være positive til å tilrettelegge, sier Ranheim ILs styreleder Rune Venås.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Saken har stått i stampe siden 2009. Kommunen vedgår også at ting har trukket ut i tid for lenge. Ranheim serieåpner borte mot Tromsdalen 9. april. Seks dager senere kommer nyopprykkede Ullensaker/Kisa til Ranheim.

- Vi skal ta selvkritikk på at vi ikke har løst byggeprosjektene på Ranheim godt nok, sier kommunalråd Morten Wolden til Adresseavisen.

- Det er bare tull at dette ikke er på plass. Det er nesten pinlig når det har vært så mye annet bra på Ranheim. Vi må få til en løsning og det må vi få til kjapt, fortsetter Wolden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder