SKAPER STRID: Barcelonas sterke ønske om å skaffe seg Antoine Griezmann har ført til bråk i Spania. Her feirer franskmannen seieren over Arsenal i semifinalen av Europa League. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Griezmann-bråket: Atlético truer med å anmelde Barcelona

Barcelona har informert Atlético Madrid om at klubben vil utløse Antoine Griezmanns utkjøpsklausul på 100 millioner euro. Det skaper bråk. Nå truer Atlético med å anmelde Barcelona til de spanske fotballmyndighetene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den spanske seriemesteren skal være villige til å betale de 960 millioner kronene det koster å løse ut den franske landslagsspissen. I tillegg vil hovedstadklubben altså at Barcelona skal betale dem en ikke kjent erstatningssum.

les også

Superstjernene i storslag da ti mann sterke Barcelona sto imot Real Madrid

– Dersom spilleren ønsker å utøve sin rett til oppsigelse som følge av presset Barcelona har utøvet gjennom denne sesongen, så kommer Atlético Madrid til å gå til de rette instanser for å kreve kompensasjon for klubbens upassende oppførsel, skriver Atlético-direktør Miguel Angel Gil i en skarp uttalelse på klubbens nettsider.

Han kaller Barcelonas oppførsel for respektløs.

– Vi er mektig lei holdningen Barcelona har til vår klubb. At en president, en spiller og en direktør i samme klubb prater på den måten de gjør om fremtiden til en spiller med kontrakt i en annen klubb, få dager før vi skal spille en finale i en europeisk turnering ser jeg på som fullstendig respektløst overfor Atletico Madrid og alle våre supportere, skriver Gil.

Den spanske klubben møter Marseille i Europa League-finalen i Lyon 16. mai.

Tidligere tirsdag avslo Atlético-president Enrique Cerezo å klargjøre Griezmanns framtid i klubben etter at flere medier meldte at han hadde spist middag med spilleren i et forsøk på å overtale ham til å bli i klubben. Det skal han ha gjort med et tilbud om en kraftig forbedret kontrakt.

Cerezo har benektet å ha hatt samtaler med Griezmann, men ville ikke uttale seg sikkert om den franske spissens framtid i klubben.

les også

Griezmann ødela Arsenal-festen i utvisningsdrama

– Antoine Griezmann er Atlético Madrid-spiller og fremtiden må han bestemme selv. Vår holdning er at han fortsetter hos oss. Han er en fantastisk spiller, som sammen med Messi og Cristiano Ronaldo, er en av de tre viktigste fotballspillerne i verden. Vi er stolte over å ha ham i laget. Vi kommer til å gjøre alt for at han skal fortsette hos oss, ikke bare Griezmann, men også Oblak og alle de andre, sier Cerezo til sportsavisen Marca.

Det har lenge vært spekulert i at Barcelona vil hente Griezmann.  Marca skriver blant annet at Barcelona-president Josep Maria Bartomeu har innrømmet å ha kontaktet spillerens agent, at klubbdirektør Guillermo Amor har bekreftet samtaler med franskmannens søster, og at Barcelona-spiller Luis Suárez offentlig har ønsket Griezmann velkommen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder