Arsenal-smell uten Sanchez – på vei til rivalen

(Bournemouth – Arsenal 2–1) Arsenal rotet bort ledelsen og tapte for første gang mot Bournemouth, men det havner i skyggen av Alexis Sánchez (29) som er på vei bort.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Søndag 14. januar 2018 blir stående som en trist dag for Arsenal og de som er glad i klubben.

På Vitality Stadium avgjorde Jordon Ibe i 74. minuttet for Bournemouth som ligger på 13. plass. Bare fire minutter etter at Callum Wilson utlignet for vertene – som var uten skadde Joshua King. Héctor Bellerín scoret for Arsenal, men altså forgjeves.

– Det er en stor dag for oss. Jeg er fornøyd med attityden til spillerne. Vi vil nyte kvelden, sier Eddie Howe, Bournemouth-sjef, til BBC.

Før pause var det sjanser begge veier. Danny Welbeck bommet alene med Asmir Begovic, mens Ainsley Maitland-Niles traff tverrliggeren for Arsenal før pause. Ryan Fraser og Charlie Daniels var heller ikke langt unna for Bournemouth.

– Vi ledet, så plutselig slipper vi inn to mål uten at jeg skjønner hvordan. Frustrerende, sukker Arsène Wenger, Arsenal-manager.

Nederlaget gjør at «Gunners» er 23 poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mer spilt. Avstanden opp til Manchester United (spilt en kamp mindre) og Chelsea er åtte poeng, mens de er fem poeng bak Liverpool (spilt en kamp mindre) og Tottenham.

les også

Dette har ikke skjedd Arsenal siden 1996: – Nå trenger klubben noe nytt

Wenger bekrefter trolig overgang

Men det meste av oppmerksomheten rundt Arsenal tar Sanchez. Chilenerens dager i Arsenal går mot slutten og han var ikke med i troppen søndag.

– Han er uklar. Situasjonen hans er ikke bestemt i noen retning. Derfor lot jeg ham være hjemme, sa Wenger før kampen og bekreftet at chileneren er på vei bort. –

JUBEL: Bournemouth jubler for mål mot Arsenal. De vant 2–1 på hjemmebane. Foto: JOHN SIBLEY

– Ja. Men ikke legg for mye i det, for jeg vet ikke selv hvordan det ender. Jeg vil fokusere på spillerne som er på banen, og som kan gjøre det bra for klubben, sa Wenger, som var suspendert for dommerkritikk og satt på tribunen.

Sanchez’ avtale med Arsenal løper ut til sommeren. Skal Arsenal få penger for han må de selge i vintervinduet.

Fordel Manchester United

Flere engelske medier melder at Manchester United er i førersetet for å skaffe seg Sanchez. Den italienske overgangseksperten Gianluca Di Marzio hevder at United og Sanchez er enig om at kontraktsbetingelsene. Det som gjenstår for klubbene skal være å bli enig om pris, angivelig et sted rundt 300 millioner norske kroner.

les også

Offisielt: Philippe Coutinho klar for Barcelona: – Høyst dramatisk for Liverpool

– Vi mener det finnes spillere i fotball man bør signere om man har sjansen, enten det er januar, mars eller juli. Men om Sanchez sier jeg ingenting. Det eneste jeg kan si, er det samme som alle sier: Han er en fenomenal spiller, sa José Mourinho, United-manager, på pressekonferanse.

Det har også vært ryktet at Henrikh Mkhitaryan skal være en del av avtale ved å gå motsatt vei. Lenge var Sanchez linket tettest til Manchester City, og de skal fortsatt være alt annet enn ute av kampen om Sanchez.

– Jeg fokuserer på Liverpool-kampen. Som manager har du mye å jobbe med, så du må velge hva du fokuserer på, svarte Pep Guardiola, City-sjef, på Sanchez-spørsmål.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder