Vålerenga forlenger med Carvalho: – Vil bli ligaens beste forsvarer

VALLE (VG) Stoppersværingen Felipe Carvalho (23) har signert for tre nye år som Vålerenga-spiller.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Midtstopperprofilen – sjette beste spiller i Eliteserien denne sesongen ifølge VG-børsen – forlenger dermed sin egen kontrakt, som inntil i dag løp ut sesongen.

Nå er Felipe Carvalho Vålerenga-spiller ut juli 2021.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg er glad. Ser frem til å oppnå bra ting og være i toppen med Vålerenga, sier Carvalho til VG umiddelbart etter å ha forlatt kontoret til daglig leder Erik Espeseth, der også spilleragent Terje Liverød og Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen var til stede – og signeringen ble gjennomført.

les også

VIF-stopperen levde av å selge parfyme: – Jeg glemmer aldri hvem jeg er

– Min klubb

Carvalho kunne snakke med andre klubber fra 1. juli (men ikke nå lengre), men mener at hele tiden har Vålerenga vært foretrukket.

– Det er min klubb, mitt skip, mitt sted og min bane. Ambisjonen min er å komme på mitt høyeste nivå, hjelpe Vålerenga til toppen av tabellen og bli ligaens beste forsvarer. Jeg skal jobbe mye hver dag og har mye å jobbe med, erklærer Carvalho.

– Dette har vært en veldig enkel prosess. Både han og Terje (agent Liverød) har vært veldig tydelig på at utviklingen og kontinuiteten han har fått her, er førsteprioritet, sier Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen til VG.

Han avviser at Vålerenga betaler veldig mye mer for Carvalho nå enn tidligere.

– Jeg tror både han og vi er fornøyde, og det er ikke en avtale som går utover de andre avtalene vi har med resten av spillergruppa. Betingelsene er en sak mellom oss, men de har vært veldig fornuftige i sin tilnærming, svarer Vålerengas sportssjef.

Perlescoring

Etter en hodesmell i oppkjøringen etter en kollisjon med lagkamerat Jonatan Tollås Nation, brukte Carvalho litt tid på å returnere til fotballbanen. Men han er raskt blitt en klanshelt på Valle, han spiller med en selvtillit godt over eliteseriesnittet og mot Haugesund i mai scoret han på vakkert vis.

Og nå har Vålerenga altså forlenget kontrakten etter at han opprinnelig kom på en ettårsavtale rett før jul.

– Både vi, Felipe og Terje synes det var fornuftig. Han har vært mer eller mindre ute med skade siden mai/juni 2017, så ingen av partene var helt sikre. Så har fysisk apparat og trenerteam gjort det bra gjennom vinteren, vi ønsket å forlenge og skulle snakke sammen etter en avtalt dato (etter Lillestrøm-kampen 26. mai). Derfra og inn har det gått veldig greit, opplyser Ingebrigtsen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder