Kings erstatter avgjorde i norsk duell

(Bournemouth – Crystal Palace 2–1) Joshua King (26) og Bournemouth så ut til å bli snytt av dommeren i duellen med Alexander Sørloth, men to minutter før slutt sørget et straffespark for tre nye Bournemouth-poeng.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Like etter at Joshua King hadde blitt byttet ut – og Alexander Sørloth hadde kommet inn for Bournemouth – pekte dommer Mike Dean på straffemerket.

I fraværet av nettopp Joshua King fikk innbytter Junior Stanislas ansvaret fra straffemerket. Han sendte keeper en vei, og ballen midt i mål, og dermed gikk Bournemouth opp i ledelsen like før slutt.

– Det var åpenbart et stort øyeblikk siden det var 1–1 og det ikke var mange minuttene igjen, men jeg følte meg komfortabel da jeg tok straffen, sa matchvinneren i et intervju vist på TV 2 like etter kampslutt.

les også

King åpner opp om Manchester United-exiten: – Jeg skal ikke lyve. Det gjorde meg forbannet

Crystal Palace løftet ballen opp de siste minuttene i håp om en utligning, men det ville seg ikke for Alexander Sørloth & Co.

– Et øyeblikk med idioti av Sakho ødelegger for Crystal Palace, oppsummerte TV 2s Trevor Morley i studio etter kampen.

Han viste til straffesituasjonen, der Mamadou Sakho var oppe med en hånd i fjeset på Bournemouths Aké. Også Alexander Sørloth var involvert i situasjonen, men det var tydelig at det var Sakho det ble blåst på.

SIKKER: Innbytter Junior Stanislas var iskald da Bournemouth fikk straffespark like før slutt. Han sendte keeper til venstre og ballen midt i mål. Dermed ble det 2–1-seier til Bournemouth. Foto: GLYN KIRK / AFP

Dermed toppet en vond uke seg for Crystal Palace-forsvareren. I forrige serierunde, like før slutt på stillingen 0–0, bommet han på åpent mål mot Newcastle.

– Jeg synes vi fortjente å vinne denne kampen. Crystal Palace har mange gode spillere og gjorde det vanskelig for oss, men jeg synes vi til slutt gjorde nok til å fortjene denne seieren, sier matchvinner Stanislas.

Drømmestart for vertene

I mandagens oppgjør tok det bare fem minutter før vertene tok ledelsen etter en flott opprulling på venstresiden. Ballen endte hos Callum Wilson, som feilvendt var sterk da han trillet den videre til lagkamerat David Brooks. På første touch bredsidet han ballen kontant i mål via tverrliggeren.

MARGINER: Crystal Palace og Patrick van Aanholt hadde marginene med seg da de utlignet til 1–1 borte mot Bournemouth. Målscoreren var nemlig offsideplassert da han mottok den målgivende pasningen fra Wilfried Zaha. Foto: DAVID KLEIN / X06540

Bournemouth åpnet oppgjøret best, men utover i omgangen yppet gjestene fra London seg mer og mer.
Palace-offensiven fortsatte også etter pause, og allerede ti minutter ut i omgangen ga det uttelling.

King ble vraket på landslaget mot Bulgaria – slik reagerte han på sjansesløsingen:

VAKKERT: David Brooks (til høyre) gjorde alt rett da han satte inn 1–0 via tverrliggeren. Her gratuleres han av Callum Wilson og Joshua King. Foto: DAVID KLEIN / X06540

Offside-scoring

Wilfried Zaha var både heldig og dyktig da han vant tilbake ballen på Bournemouths banehalvdel. Zaha tok med seg ballen og spilte fri lagkamerat Patrick van Aanholt som etter hvert banket ballen i nettaket.

TV-bildene viste at van Aanhold var i klar offsideposisjon, men det fikk ikke dommerteamet med Mike Dean i spissen med seg – og dermed var utligningen et faktum.

– Dette er nesten en dommerskandale, tordnet TV 2-kommentator Kasper Wikestad før han nedtonet kritikken litt da han fikk se reprisen.

Bournemouth hevet seg stort utover i omgangen, og mot slutten kom de seg til et par feite sjanser. Spesielt Callum Wilson burde scoret da han kom helt alene med keeper, men til slutt betydde det lite ettersom Stanislas straffescoring like før slutt ble avgjørende.

Resultatet betyr at Bournemouth har fått en glimrende start på sesongen. Etter syv serierunder er Joshua King & Co. oppe på en råsterk 7.-plass på tabellen med sine 13 poeng. Crystal Palace er på 13.-plass med sine syv poeng.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder