Lagerbäck med dårlig nytt til unge spillere

ULLEVAAL (VG) Lars Lagerbäck (70) har allerede bestemt seg for elleveren mot Kypros torsdag. Landslagssjefen innrømmer at det er blitt vanskeligere å få sjansen på Norge.

– Ja, det har blitt vanskeligere å gi dem (unge spillere) spilletid, sier Lagerbäck og gir «skylden» til Nations League.

Den svenske 70-åringen sier at han er delt i sitt syn når det gjelder nyvinningen i europeisk landslagsfotball.

– Jeg foretrekker naturligvis at man spiller kamper som betyr noe. Det er alltid det beste. Men hos små nasjoner har jeg alltid syntes at det har vært positivt med treningskamper. Da kan spillere som ikke har den samme internasjonale erfaringen, kanskje få den erfaringen, sier Lagerbäck.

Kan gi EM-plass

Han melder altså at det nå blir tøffere for unge spillere å debutere eller spille seg inn på landslaget.

– Vi forsøker jo å jobbe inn en stamme, men så har du et antall plasser i troppen som gjør at noen kan få erfaring gjennom å være i miljøet og på trening. Den muligheten har ikke Nations League tatt bort, sier Lagerbäck.

les også

Dette tjener landslagsgutta: Derfor blir det ikke «danske tilstander»

Norge er i Nations League-gruppe med Kypros, Slovenia og Bulgaria, og har første oppgjør mot Kypros på Ullevaal torsdag. Lagene spiller mot hverandre både hjemme og borte, og gruppevinneren vil få mulighet til å kvalifisere seg til EM gjennom et sluttspill til sommeren – hvis man ikke klarer oppgaven i den tradisjonelle EM-kvaliken.

Lagerbäck sier at han er ganske sikker på hvem som kommer til å starte kampen på torsdag. Norge spiller borte mot Bulgaria søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder