LSK skyldte på Øvrebø etter «finale»-dramaet

Skjelte ut dommeren

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm - Rosenborg 1-2) Lillestrøm-spillerne mener de tapte seriefinalen mot Rosenborg på grunn dommertabber - og var ekstra oppgitte da de så TV-bildene i garderoben etterpå.

Artikkelen er over 18 år gammel

- På forhånd var vi klar over at små marginer kunne avgjøre kampen. Da er det surt og se etterpå at det er dommeren som bidrar til at det bikker i Rosenborgs favør, sier Arne Vidar Moen.

Med granskende blikk, og flere harde verbale utfall, kommenterte LSK-gjengen oppsummeringen av seriefinalen.

- Jeg skal like å se en del situasjoner på nytt. Etter en corner i annen omgang står drakten til Torgeir (Bjarmann) ut som et seil - mens Arild (Sundgot) blir dratt over ende på overtid. Jeg synes det var litt feigt ikke å blåse på noen av dem, sier Torjus Hansén.

Venstrebacken - som var LSKs beste spiller - løp helt fra egen banehalvdel for å protestere på at dommer Tom Henning Øvrebø ikke blåste straffespark da Arild Sundgot ble felt på overtid.

Irriterte mest

Men aller mest irritert var LSK-spillerne på at dommeren annullerte Arne Vidar Moens scoring etter 54 minutter - for at Arild Sundgot forbrøt seg mot Bent Inge Johnsen i forkant.

- Det blir fort slik at en klubb med så sterke resultater over flere år nyter stor respekt hos dommerne. Man kunne merke det i denne kampen, sier Clayton Zane.

LSK-trener Arne Erlandsen var forsiktig med kritikken umiddelbart etter nederlaget, men sier:

- Annulleringen av scoringen til Moen er veldig tvilsom.

Her er de mest omdiskuterte situasjonene hvor dommer Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand kan ha tatt feil i dramaet på Åråsen.

53. min.: Torgeir Bjarmann ble holdt i trøya og revet ned av Christer Basma innenfor 16-meteren. Drakten til LSK-veteranen står ut som et seil. Det luktet straffe.

Bjarmann: - Dommeren burde blåst. Det var soleklar straffe.

Øvrebø: - Jeg så ikke situasjonen.

54. min.: - Arne Vidar Moen fikk annullert scoringen som kunne gitt utligning. Øvrebø dømte frispark til RBK for dytt i ryggen på Bent Inge Johnsen i situasjonen forut. Frisparket ser veldig billig ut.

Moen: - Jeg fatter ikke hva dommeren blåste frispark for. Det er ikke i nærheten.

Johnsen: - Arild Sundgot løp rett inn i ryggen på meg, og jeg mistet kontrollen på ballen. Klart frispark.

Øvrebø: - Det var dytt i ryggen på Bent Inge Johnsen. Jeg er ikke i tvil om at det er frispark.

91. min.: Clayton Zane jaget ballen innenfor 16-meteren. Christer Basma var først på den med et hodestøt. Zane ramler. Publikum skriker på straffe. TV-bildene viser at Øvrebø har rett.

Zane: - Jeg er usikker på om det er straffe. Men føler at jeg er på ballen da jeg faller.

Øvrebø: - Basma er først på ballen. Ikke straffe.

94. min.: Tre minutter på overtid - og absolutt siste mulighet for poeng til LSK - gikk Arild Sundgot i gresset etter en duell med Frode Johnsen. TV-bildene avslører at Johnsen har grep i Sundgots trøye. Men det hadde vært tøft å dømme straffe.

Sundgot: - Jeg vet ikke hvem som drar meg ned. Men dommeren burde blåst straffe.

Øvrebø: - Jeg oppfatter ikke at det er en nedrivning i den situasjonen. Og jeg står godt plassert.

I RBK-garderoben snakket Nils Arne Eggen om unødvendig mye klaging på dommeren fra LSK-hold. Men han hadde selv en «høne å plukke» med kampleder Øvrebø for annulleringen av Sigurd Rushfeldts scoring minutter før slutt.

Rushfeldt: - Jeg vant en duell med Torgeir Bjarmann. Det var ingenting å dømme for.

Øvrebø: - Rushfeldt brukte armen mot Bjarmann. Det er et klart frispark.

PS! RBK fikk også annullert en scoring i 1. omgang. LSK-back Olav Zanetti satte ballen i eget mål etter 20 minutter, men Frode Johnsen ble korrekt avblåst for å ha dyttet Arne Vidar Moen i ryggen.

Mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Lillestrøm SK

Flere artikler

  1. Erlandsen: - RBK er seriemestere

  2. «Rush» er tøffest

  3. LSK senket i nord

  4. Bjarmann skuffet over LSK

  5. Årets sommerhit

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder