Glimt berget plassen: – Vi er uavgjortspesialister, så vi vet hvordan det gjøres

LERKENDAL (VG) (Rosenborg-Bodø/Glimt 1–1) Både Rosenborg og Bodø/Glimt hadde grunn til å feire etter uavgjortresultatet. Nå kan trønderne feire gull. Nordlendingene feirer fornyet eliteserieplass.

Erik Eikebrokk

Bodø/Glimt sikret seg det ene poenget de behøvde for å være klar for en ny sesong i Eliteserien, uavhengig av resultatene i de andre kampene.

– Vi har klart å sette en rekord i antall uavgjortkamper. Så det å spille uavgjort har vi god erfaring i, så det måtte jo ende sånn i dag, sier en fornøyd Bodø/Glimt-trener, Kjetil Knutsen, til VG.

Lettelse

Midtstopper Martin Bjørnbak uttrykte lettelse etter at Glimt sikret fornyet eliteseriekontrakt med poengdeling nummer 14.

– Vi måtte ha med oss ett poeng, selv om vi vet at det er vanskelig å gjøre her. Men vi er uavgjortspesialister, så vi vet hvordan det gjøres. Det var deilig at vi avgjorde selv, så vi slapp å løpe ned i garderoben etter kampen og sjekke de andre resultatene, sier han til VG.

Tam førsteomgang

I en spillemessig jevn, men tam første omgang, var det Bodø/Glimt som var det marginalt beste laget, der Kristian Fardal Opseth hadde den største sjansen. Rosenborgs reservekeeper Arild Østbø reddet skuddet som hadde retning mot nærmeste kryss.

Rosenborg hevet seg fra start av i andre omgang, og spilte seg til flere gode muligheter, men uten at det førte til tellende resultat.

I stedet var det Bodø/Glimt som scoret ut av ingenting, nesten på sin første sjanse i omgangen.

VG Live Rosenborg-Bodø/Glimt minutt for minutt

Glimt av storhet

Glimt-spiss Fardal Opseth vant den avgjørende duellen med Even Hovland, og headet ballen ned til Ulrik Saltnes, som hadde timet løpet sitt bakfra perfekt. Avslutningen med yttersiden av høyre fot var like perfekt.

Rosenborg-trener Rini Coolen svarte med å kaste innpå Yann Erik De Lanlay. Rogalendingen takket for tilliten og brukte ikke mer enn ett minutt på å utligne. Tore Reginiussen fikk en kroppsdel på Vegar Eggen Hedenstads innoverskrudde corner, og de Lanley hælsparket ballen i mål fra én meter.

– Det målet kunne vi egentlig banne på at ville komme. Sånn har det vært i hele år; at vi slipper vi inn etter et par minutter. Vi er ikke solide nok, og det gjenspeiler seg på tabellen også, sier Bjørnbak.

Hjemmelaget var nærmest et seiersmål, men begge lagene så ut til å være godt fornøyd med 1–1.

Fest

Etter kampen var det klart for We are the champions, pyroeffekter og overrekkelse av gullmedaljer.

Dermed kan trønderne feire gullet, mens nordlendingene kan juble over forlenget eliteseriekontrakt.

– Det er jo en lettelse og man får frigjort litt energi, så det blir i hvert fall noe feiring. Vi får se hva de sier i garderoben, om det er noe som skjer i kveld, sier Bjørnbak, som ikke reiser hjem til Bodø før søndag morgen.

– Så dere skal ikke på «trønderfest»?

– Nei, de skal få feire alene. Det fortjener de.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder