Målløst mellom medaljekandidatene

MOLDE (VG) (Molde-Haugesund 0-0) Molde har ikke slått Haugesund i seriesammenheng siden september 2012. Selv ikke med en mann mer i 10 minutter, lyktes det for blå-trøyene i dag.

  • Sebastian Langvik-Hansen

Artikkelen er over tre år gammel

– I dag ble en jevn kamp. Det er to god lag i forsvar, og ingen av lagene hadde det lille ekstra i angrep. Slik oppsummerer Ole Gunnar Solskjær kampen mellom Molde og Haugesund.

Begge lag jakter medaljeplass, og det er Haugesund som innehar den siste pallplassen, som gir europacup, i øyeblikket. Haugesund-trener Andreas Loberto klarte ikke være skuffet, selv om det bare ble ett poeng.

– Ser vi kampen som en helhet er vi fornøyd. Vi spiller mot et lag som har 4 seiere på rad, og vi holder nullen, så vi spiller en solid bortekamp, sier han til VG, før han legger til.

– Vi skaper ikke de store sjansene vi ønsker, men er solide bak, selv om vi spiller de siste 13-14 minuttene med en mann mindre.

Begge lag kom til dette oppgjøret med gode resultatrekker. Molde stod med fire strake seiere i Tippeligaen før Haugesund kom på besøk søndag kveld. Gjestene hadde på sin side 3 seiere på de siste 4. De to medaljejagende lagene var innstilt på å bruke den gode formen til å klatre helt opp på tredjeplass, men når ingen av dem klarte å finne nettmaskene, måtte de ta til takke med ett poeng hver.

Molde måtte klare seg uten Vegard Forren, som sannsynligvis er skadet ut sesongen, melder Romsdals Budstikke. Stian Gregersen tok hans plass i midtforsvaret, og Solskjær bekrefter at det er han som kommer til å bekle stopperplassen ved siden av Gabrielsen fremover.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt!

Molde hadde tapt de tre siste gangene Haugesund gjestet Molde, og ikke vunnet siden 2012. Tapsrekken innbyrdes mellom lagene endte i kveld, men fortsatt står Molde uten seier på de siste 8 kampene dem imellom.

Med dette resultatet smetter Haugesund seg opp på tredjeplassen, mens Molde følger bare poenget bak på en 5. plass.

Haugesund åpnet best

Det var ikke en stor førsteomgang vi fikk servert denne kvelden på Aker Stadion, men noen sjanser ble det.

Og Haugesund var laget som åpnet best, og fikk flere muligheter ved å slå opp på spiss og legge igjen. Det ble farligst da Odd-klare Agdestein fikk den på rundt 15 meter, men skuddet hans ble blokkert til corner.

– Vi skaper mye i starten av kampen og får sjanser som vi kanskje burde hatt utnyttet bedre, sier Torbjørn Agdestein til VG.

TØFFE TAK: Agdestein måtte i mange harde dueller med Molde-kaptein, Ruben Gabrielsen, i løpet av kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Da klokken nærmet seg 27 minutter fikk Moström en gigant-sjanse, som han skapte mer eller mindre på egenhånd. Etter å ha tatt med seg ballen 30-40 meter kom han seg alene med Per Kristian Bråtveit. På veien ble han holdt ganske hardt igjen, så han fikk ikke avsluttet skikkelig, og Haugesund-keeperen fikk den rett på seg.

Det handlet mer og mer om Molde utover i omgangen, og Singh fikk en god skuddmulighet etter 36 minutter. Flo kom fint rundt og fikk lagt den ut på 20 meter der Harmeet Singh kom stormende. Skuddet hans var godt og testet Bråtveit, men nok en gang kom Haugesund-keeperen seirende ut.

Les også: Mer LSK-trøbbel - tapte igjen

Tubic fikk marsjordre

60 minutter ut i kampen holdt Hajradinovic en liten leksjon i skuddfinter, men dessverre for Haugesund hadde ingen gitt han kurset der man lærer å avslutte innenfor stengene.

Molde-fansen fikk seg et gledelig gjensyn da Joshua Gatt kom inn i det 67. minutt. Den skadeforfulgte amerikaneren har kun spilt en kamp for Molde siden juni 2013.

10 minutter før slutt felte Nemanja Tubic nevnte Gatt på vei gjennom, og fikk sitt andre gule kort og marsjordre av dommer Tore Hansen.

– Jeg fortjente begge de gule kortene, sier Tubic selv om situasjonene som sendte han i dusjen ti minutter før full tid.

– Ingenting å si på den. Han er for sen, og feller han, sier Agdestein.

Fikk du med deg? Bakenga senket Stabæk – Født til å score

Etter utvisningen ble Haugesund defensive, men selv med 5 minutter tilleggstid, maktet ikke Molde å bryte ned muren, og da endte det målløst på Aker Stadion.

– Etter utvisningen ble det naturlig at vi skulle forsvare oss, men vi kunne skape noe på slutten også, sier Agdestein.

Mer om

  1. Tippeligaen
  2. Molde FK
  3. FK Haugesund

Flere artikler

  1. Molde fortsetter å slite mot Haugesund

  2. Joshua Gatts skademareritt er over

  3. Etzaz Hussain reddet Odd-poengene: – Irriterer meg veldig

  4. Svendsen om Bråtveit: – Han er klar for større ligaer

  5. «Midtbaneterrieren» har blitt Sogndals poengsanker

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder