...men «erstatteren» scoret i debuten

SCORET I DEBUTEN: Marius Helle fikk en perfekt start på Stabæk-karrieren. Foto: Scanpix

Helle: - Ingen ny Nannskog

(VG Nett) (Hønefoss-Stabæk 0-4) Han var 1.divisjons suverene toppscorer. I sin første kamp for Stabæk, ble det mål for Marius Helle (27).

Artikkelen er over ni år gammel

Helle ble hentet inn fra Bryne for å erstatte en skadet Daniel Nannskog. I debutkampen borte mot Hønefoss startet 27-åringen på benken, men fikk sjansen de siste 26 minuttene.

VG LIVE:Les referat og se høydepunkter fra kampen!

Og storscoreren, som står med 17 mål på 15 kamper i 1.divisjon denne sesongen, brukte bare 11 minutter på å vise at han også kan på øverste nivå.

VG LIVE:Se Helles mål her!

Målet var først og fremst en gavepakke fra midtstopper Tor Øyvind Hovda, som headet ballen tilbake til eget mål. Helle snappet ballen, fikk pirket ballen forbi en utrustende Thomas Solvoll og satte inn kampens fjerde scoring.

«Ikke ta helt av nå...»Diskutér kampen her!

- Det var kjekt. Jeg var usikker på om jeg ville ta nivået, og det er veldig godt å bevise for meg selv at jeg kan score også i eliteserien. Jeg visste at jeg ville møte bedre spillere og at tempoet ville være høyere, men jeg bare gledet meg og er glad jeg fikk sjansen, sier Marius Helle til VG Nett.

Liker bakrommet

Han vil imidlertid ikke se på seg selv som en ny Daniel Nannskog.

- Jeg har aldri sett på meg som en direkte erstatter for Nannskog. Jeg tror ingen forventer at noen skal gå inn og erstatte ham, som har vært en av de beste spissene i Norge i flere år. Men jeg liker å true bakrom og komme til sjanser, jeg håper jeg blir brukt litt på samme måte som ham, sier Helle.

Trener Jan Jönsson var glad for å se debutanten score.

- Vi liker at han drar til med begge føttene uten å tenke så lenge. Han har et godt steg og vi tror han passer inn i stilen vår, sier Jönsson til TV2.

- En arbeidsulykke

I hjemmekampen mot Hønefoss skapte Stabæk mange sjanser, men tapte likevel 1-0. I dag scoret de imidlertid fire ganger og vant fullt fortjent.

Jon Inge Høiland sto for det første da han stusset et frispark i mål. Veigar Páll Gunnarsson scoret et mål i hver omgang, før Helle fastsatte sluttresultatet til 4-0.

- En arbeidsulykke. Vi har tatt sju poeng på de fire siste kampene, og det er ikke krise, men i dag var vi helt klart ikke gode nok, oppsummerer Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder