Rosenborg på tabelltopp etter målfest

JUBEL: Rade Prica og Cristian Gamboa feirer 3-1-scoringen til svensken. FKH-keeper Per Morten Kristiansen fortviler. Foto: NTB Scanpix

Jönsson: - Det var et høyere lydnivå enn vanlig i pausen

LERKENDAL (VG Nett) (Rosenborg - FK Haugesund 5-2) Rosenborg slet før pause, men en tordentale i garderoben fra sjef Jan Jönsson ga fem mål, et knust Haugesund og tabelltopp på trønderne.

Artikkelen er over syv år gammel


Av Eirik Røe og Øyvind Askeland

Rosenborg lå under 0-1 ved pause, men et fyrverkeri av en andreomgang snudde kampen for trønderne.

Først utlignet RBK på et hjørnespark, deretter puttet Borek Dockal, Rade Prica, John Chibuike og Mikkel Diskerud i tur og orden - kun avbrutt av en redusering fra Geir Ludvig Fevang.

VG Live: Slik var RBK - FKH

- Vi var veldig skuffet etter kampen mot Brann, så det var viktig at vi ga svar på tiltale i dag. Dette var en kamp vi måtte vinne og derfor var det et høyere lydnivå enn det pleier å være i pausen. Budskapet var at vi måtte opp med intensiteten. Nå skal vi være med i gullkampen helt inn, sier RBK-trener Jan Jönsson til VG Nett.

Per Verner Rønning var frempå like etter avspark i andre omgang. Hans heading via Aleksander Søderlund sørget for en perfekt start etter pause for Rosenborg.

- Vi ønsker naturligvis å bli værende på toppen. Nå har vi lagt press på Molde og Strømsgodset, men vi tenker mest på oss selv, sier Rønning til VG Nett.

FKH kjørte på

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var i pausen klar overfor Max at han ville kjøre på for å få flere mål, men måtte etter kampen innse at taktikken ikke fungerte helt.

- Vi gjorde en bra førsteomgang, men etter hvilen ble det jo mål bare ett av lagene var inne i 16-meteren. Da vi lå under 3-2 brydde vi oss ikke og kastet inn spillere som nok var litt for offensive, sier Grindhaug.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LOVER KAMP OM GULLET: Jan Jönsson tok en streng tone til spillerne i pausen mot Haugesund. Det så ut til å hjelpe. Foto: NTB Scanpix

Jönssons «hårføner» endret alt

Geir Ludvig Fevang sendte gjestene fra Haugesund i ledelsen da han fikk stå helt umarkert på bakre stolpe 17 minutter ut i kampen. Det holdt til pause, men etter hvilen var det et totalt forandret hjemmelag som kom på banen.

Ett minutt ut i omgangen raget Per Verner Rønning høyest på en corner. Headingen gikk via Aleksander Søderlund og lagene var like langt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VAKKERT: Borek Dockal skrur ballen over muren og i nettet bak FKH-keeper Per Morten Kristiansen. Foto: NTB Scanpix


Etter 55 minutter scoret Borek Dockal på vakkert vis da han skrudde et frispark i mål.

Etter en brukbar Haugesund-periode ble ballen løftet inn bak gjestenes forsvar. Rade Prica skaffet seg rom og dro til på volley med venstrefoten. Treffet var perfekt og da det sto 3-1 på tavla virket kampen avgjort.

Men noen minutter senere var det nok en gang Geir Ludvig Fevang som beveget seg smartest i feltet og stanget ballen i nettet fra kort hold.

Dobbel-spiker i kista

Likevel var det Rosenborg som var best på Lerkendal. I det 82. minutt falt langt på vei avgjørelsen da John Chibuike var oppmerksom på en retur og satt ballen i nettet.

Mikkel Diskerud avsluttet scoringsfesten to minutter før slutt. Han kunne enkelt styre ballen i mål etter et nærmest ferdigscoret innlegg fra høyreback Cristian Gamboa.

Gamboa ble kåret til banens beste av Lerkendal-publikummet og var godt fornøyd med egen innsats etter kampen.

- Dette var nok min beste kamp i Rosenborg-drakt etter overgangen fra Köbenhavn, sier han til VG Nett.

22-åringen fra Costa Rica var en konstant trussel på høyresiden til Rosenborg og leverte en rekke gode innlegg kampen gjennom. Til slutt fikk han en fortjent målgivende pasning da han serverte Mikkel Diskerud til 5-2.

- Jeg har funnet meg godt til rette i Trondheim og liker måten vi spiller på. Den er ikke typisk norsk, sier Gamboa.

Mer om

  1. Rosenborg BK
  2. FK Haugesund

Flere artikler

  1. RBK-treneren: - Selvfølgelig er det surt

  2. Elyounoussi skaffet straffe i debuten

  3. Dockal-scoring ordnet drømmereturkamp for RBK

  4. Chibuike om Iversen: - Jeg elsker ham

  5. Kommentator om Legia-supporterne: - En gjeng med idioter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder