NY SPISSDUO: Didier Drogba får selskap av Fernando Torres i Chelsea. Det er ventet at sistnevnte får sin debut mot gamleklubben Liverpool i ettermiddag. Foto: PA Photos

NY SPISSDUO: Didier Drogba får selskap av Fernando Torres i Chelsea. Det er ventet at sistnevnte får sin debut mot gamleklubben Liverpool i ettermiddag. Foto: PA Photos

Shearer mener Chelseas nye spissduo har alt

... og at Suarez og Carroll vil fylle hullet på Anfield

(VG Nett) Alan Shearer sier han forstår at Chelsea brukte 500 millioner kroner på å hente Fernando Torres. Den gamle storscoreren mener London-laget nå har et komplett spisspar.

Stein-Erik Stormoen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Carlo Ancelotti har hatt for vane å spille med tre mann på topp, Didier Drogba, Nicolas Anelka og Florent Malouda.

I forkant av dagens storkamp, der Torres er ventet å debutere for Chelsea mot nettopp Liverpool, argumenterer den tidligere superspissen for det han mener er det opplagte valget: En duo med Drogba og Torres.

- Det kan bli litt av et spisspar. Sammen har de litt av alt: Rå fart, rå styrke, luftstyrke og begge har god touch. Så potensielt har de hele pakka, sier Alan Shearer ifølge BBC.

- Spillersalg ble avgjørende

Ifølge Sky Sports sier Torres at salgene av Xabi Alonso og Javier Mascherano var avgjørende faktorer for at han etter hvert ba om å bli solgt til Chelsea.

- Å la sånne spillere gå er en klar beskjed, sier spissen.

Senere har Liverpool levert dårlige resultater.

- Ting har endret seg veldig mye det siste året. Jeg tror de har høye ambisjoner og at de gjør de rette tingene for å komme tilbake, men det vil ta tid. Jeg hadde ikke den tiden, sier Torres.

Angriperen, som ble verdensmester med Spania i fjor sommer, har ikke vært den samme i år som i foregående sesonger, men den tidligere Newcastle-spissen tror spanjolen kommer.

- Han har vært litt av i det siste, og man mistenker at det har med at han ville vekk fra Liverpool å gjøre. Nå som han har dratt, kan det være nok til at han løfter seg. Kanskje får vi se Torres slik han var for et år eller to siden, sier Shearer.

Les også: Torres vil ikke feire foran Liverpool-fansen

- Liverpool har gjort det bra

Samtidig mener han at Liverpools nye signeringer, Luis Suarez og Andy Carroll, er kapable til å gjøre savnet av Torres mindre på Anfield.

- Jeg synes Liverpool agerte veldig bra etter at de mistet Torres. Han er en verdensklasse-spiller, og jeg kan forstå hvorfor Chelsea ønsket å bruke så mye penger på ham.

Artikkelen fortsetter under bildet!

NY DUO: Her presenterer Liverpool og manager Kenny Dalglish sitt nye spisspar, Luis Suarez og Andy Carroll. Foto: Afp

- Men i Carroll og Suarez har de to målscorere, som vil være forferdelig å spille mot. Jeg er ganske sikker på at de vil fylle tomrommet etter Torres.

- Dalglish gjorde meg bedre

Da Blackburn ble seriemestere i 1995, var Alan Shearer og Chris Sutton en fryktet spissduo, som til sammen sørget for 49 scoringer den sesongen. Mannen som hentet de begge til Ewood Park, het Kenny Dalglish.

VG Nett-leser:Jeg er ikke noen tilhenger av Torres på benken. Sist vi møtte Liverpool, var forskjellen at de hadde Torres som skårte to og stillingen ble 2-0 til dem. Nå som vi har Torres, skal vi liksom benke ham? Da høres vi ut som bra mye idioter spør du meg.Diskuter storkampen her!

Shearer tror «King Kenny» kan gjøre det samme med Carroll som han gjorde med ham.

- Spillet mitt forbedret seg ved å jobbe under Dalglish. Kenny hjalp meg med bevegelsene, posisjoneringen og til å komme oftere inn i boksen.

- Akkurat som han gjorde med meg, vil han snakke med Andy hver eneste dag. Jeg er overbevist om at Andy vil bli bedre under Dalglish. I mine øyne er ikke Kenny bare en stor mann, men en stor manager. Han vant ligaen med Liverpool og Blackburn på grunn av sin kunnskap om fotball, sier Shearer.

Les også: Antyder at Dalglish får fortsette i Liverpool

TROR PÅ SUKSESS: Alan Shearer, her fra tiden som Newcastle-manager, tror på spisssuksess både i Liverpool og Chelsea etter overgangene i januarvinduet. Foto: PA Photos

Link til Barton

Av Carrolls elleve mål for Newcastle i debutsesongen i Premier League, står Joey Barton bak fem.

- Newcastle har vært ute etter å sende ballen inn i boksen ved hver eneste mulighet. Det er en av årsakene til at Barton har sett så god ut denne sesongen. Han vet at Carroll vil være på den andre enden av innlegget åtte eller ni av ti ganger, mener Shearer.

Kan komme til å trenge tid

Carroll er skadet og spiller ikke dagens kamp på Stamford Bridge. Det gjør Luis Suarez, som scoret i debuten mot Stoke. Shearer mener de to kanskje vil trenge litt tid for å få ut sitt fulle potensial, men at Torres og Drogba bør kunne fungere raskt.

Les også: Suarez scoret i debuten på Anfield

- Carroll er ung og uerfaren, mens Suarez nettopp har kommet til landet og begynt å lære den engelske måten å spille på. Torres og Drogba kan det inn og ut, og man vet hva man får, sier Shearer.

Fernando Torres, som satte sinnene i kok med overgangen til fienden, er ute etter å score i hjemmedebuten igjen. Han har gjort det for begge sine to tidligere klubber. Først for Atletico Madrid, i 1-1-kampen hjemme mot Sevilla i 2002, før han i august 2007 debuterte med mål på Anfield, mot - ja, nettopp - Chelsea.

Litt mer fakta: Torres har scoret sju mål på åtte kamper i alle turneringer for Liverpool mot Chelsea. Fem av dem er kommet i Premier League. Og hvis Luis Suarez scorer i dag, blir han den første Liverpool-spilleren som har scoret i begge sine to første Premier League-kamper for klubben.

Les også

 1. Lille Wolves brøt Uniteds rekordrekke

  (VG Nett) (Wolves-Man. United 2-1) Så var de ikke uslåelige likevel. Uten Rio Ferdinand på banen raknet Manchester…
 2. Barton: - Så panikken i øynene deres

  (VG Nett) (Newcastle - Arsenal 4-4) Arsenal fikk en drømmestart og ledet 3-0 allerede etter ni minutter.
 3. Carew til VG Nett: - Lenge siden det har gått så bra

  (VG Nett) (Stoke - Sunderland 3-2) John Carew (31) var usikker på om han scoret ett eller to mål mot Sunderland, men…
 4. Torres vil ikke feire foran Liverpool-fansen

  (VG Nett) Liverpool-fansen satte fyr på Torres-drakter etter at spanjolen forsvant til Chelsea, men den tidligere…
 5. Antyder at Dalglish får fortsette i Liverpool

  Mye tyder på at Kenny Dalglish får fortsette som manager i Liverpool etter sesongen.
 6. King glemte passet - operasjon utsatt

  Ledley King må utsette en operasjon etter at Tottenham-stopperen ikke fant passet sitt.
 7. Mascherano: - Liverpool ville ikke ha meg og Torres

  (VG Nett) Javier Mascherano (26) hevder Liverpool-ledelsen ikke gjorde noe som helst for å beholde hverken han eller…
 8. - Solér vil hente Anelka til USA

  (VG Nett) Nicolas Anelka (31) kan være på vei til MLS og New York Red Bulls etter Fernando Torres' (26) overgang til…
 9. Spisskrise i Newcastle

  Først solgte Newcastle stjernespissen Andy Carroll til Liverpool for 35 millioner pund.
 10. - Torres spytter Liverpool-fansen i ansiktet

  (VG Nett) Tidligere storspiller John Aldridge går hardt ut mot Fernando Torres, og mener han er en bedrager som har ført…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder