Conte med Mourinho-stikk og Morata-ros: - Må ha respekt på banen, ikke utenfor

(Chelsea - Manchester United 1-0) Etter å ha gått målløs av banen i seks kamper, ble Álvaro Morata (25) matchvinner mot Manchester United.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Ti minutter ut i den andre omgangen fikk den spanske spissen stå overraskende umarkert i feltet, og Morata takket og bukket for det. Han steg til værs og stanget ballen elegant i krysset.

Det var Moratas første etter seks målløse kamper, alle turneringer inkludert.

– Helt klart, svarer spissen på spørsmål om det var hans viktigste Chelsea-mål så langt.

Etterpå vanket det ros fra sjefen.

– Han viste hvor sterk han er som spiller i denne ligaen. Han kunne ha scoret flere i dag, men han var veldig god. Han er en ung spiller, og dette er fantastisk for selvtilliten hans, og for selvtilliten til Chelsea, sier Antonio Conte, som virket å ignorere Mourinhos forsøk på å ta ham i hånden ved endt kamp.

– Det er ikke viktig. Det som er viktig er å vinne kampen. Du må ha respekt på banen, ikke utenfor, sier han som et stikk mot managerkollegaen sin.

Mourinho tok det heller med fatning.

– Han bare forsvant, så jeg tok assistenten hans i hånda. For meg er det det samme, sier den portugisiske Manchester United-manageren.

– Spilte som et storlag

Tilbake til kampen, og hvem som hadde innlegget til Moratas matchvinnende scoring. Svaret er Cesar Azpilicueta, nærmest selvsagt. Backen står bokført med fem målgivende pasninger i Premier League denne sesongen, og alle er til landsmannen på topp.

VG Live: Vi fulgte toppoppgjøret her!

Den tidligere Real Madrid-spissens syvende ligamål holdt også til tre poeng i storkampen som avsluttet supersøndag. Tidligere på dagen hadde Tottenham slått Crystal Palace og Manchester City beseiret Arsenal.

Det betyr at det nå bare skiller ett poeng mellom de tre lagene som ligger bak Manchester City på topp. United er fortsatt nummer to med sine 23 poeng, men det er bare på grunn av bedre målforskjell enn Spurs. Chelsea er ett poeng bak der igjen.

– Vi er glade for at vi kan gå inn i landslagspausen med tre poeng, sier matchvinneren ifølge BBC.

– Vi spilte som et storlag, forsvarte oss som et storlag, og vi må være stolte over det, sier midtbanestrateg Cesc Fàbregas til Sky Sports.

Husker du? Mourinho ydmyket på Stamford Bridge

Annullert selvmål

At det gikk som det gikk mellom Chelsea og Manchester United, var ikke ufortjent.

Bortelaget hadde kanskje den første store sjansen da Marcus Rashford steg til værs før ti spilte minutter, men det var hjemmelaget som hadde de største og fleste sjansene, samt det aller meste av banespillet.

Minuttet før Rashfords sjanse lå også ballen i nettet bak David De Gea, men dommeren blåste i favør Phil Jones, som akkurat hadde satt ballen i eget nett. Mannen i svart signaliserte at stopperen ble dyttet ut av balanse av Morata.

– Klar dytt og soleklart frispark, mente tidligere Manchester United-forsvarer Phil Neville på BBC.

– United var heldige, mente imidlertid hans bror, og også tidligere Manchester United-forsvarer, Gary Neville.

Morata fikk sin revansje senere i kampen, og Chelsea virket også nærmere 2-0 enn United var utligning, selv om Mourinho etter hvert gjorde sine tre bytter. Men da Eden Hazard og Morata ikke maktet å utnytte sine sjanser, satte rødtrøyene inn en sluttspurt mot målet til Thibaut Courtois.

Den ga imidlertid ikke resultater. Marouane Fellaini var nærmest da han dempet ballen i feltet og smalt til på halvspretten, men det ble bare med forsøket. Chelsea og Antonio Conte, som feiret ellevilt ved kampslutt, vant 1-0.

– Det er en viktig seier. En slik seier hjelper på selvtilliten vår, og i dag viste vi en vilje og et ønske om å vinne, sier Chelsea-manager Antonio Conte.

Mourinhos store problem: - Kan koste Manchester United tittelen

Mourinho: - Jevn kamp

På den andre siden måtte en slukøret José Mourinho gå i garderoben uten scoring og poeng.

– Begge lag kunne ha vunnet, sier han på Match of the Day.

– Førsteomgang var veldig jevn, og i den eneste perioden de hadde et lite overtak i andreomgang, scoret de. Det er frustrerende å slippe inn et mål i en slik situasjon, og vi mistet oss selv litt etter det. Vi fant tilbake til oss selv de siste 15-20 minuttene, og da handlet alt om oss. Vi hadde store sjanser til å utligne, men klarte ikke det, sier han.

Det betyr også at den portugisiske managerens elendige statistikk mot topp seks-motstand fortsetter. På de siste elleve bortekampene mot slike lag har det blitt null seirer, fem uavgjort og seks tap. Hele fem av oppgjørene har endt 0-0.

– Vi er nummer to, ikke femte, sjette, syvende eller åttende. Det er 18 lag som er i en verre situasjon enn oss. Åtte poeng er åtte poeng, sier Mourinho med tanke på avstanden opp til Manchester City.

Husker du? Derfor hysjet Mourinho mot kamera

Fra 0-2 til 3-2

I den andre kampen med start klokken 17.30 endte det 3-2 til Everton etter en spinnvill andreomgang.

Watford tok ledelsen et lite minutt inn i det, og doblet den før Everton snudde det. På overtid og fra krittmerket sørget Leighton Baines for at stillingen var 3-2, men dramaet var ikke over.

Det var lagt til hele 12 minutter, og ti minutter på overtid fikk også Watford straffe. Tom Cleverley satte den utenfor.

FORTVILTE: Tom Cleverley fortviler etter å ha misbrukt et straffespark ti (!) minutter på overtid. Foto: Lindsey Parnaby AFP

– Jeg må nesten legge meg ned på et mørkt rom i en halvtime! sier Evertons midlertidige manager, David Unsworth, ifølge BBC.

Han mener kampen hadde alt.

– Det var en typisk Everton-oppvisning i andreomgang, og jeg må berømme fansen. De fikk oss tilbake i kampen, ingen tvil om det. Jeg er så stolt over klubben i dag, sier han.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder