Hoftun med eget løpsprogram

GRAN CANARIA (VG) I juleferien hadde Erik Hoftun (35) besøk av Sundsvall-trener Jan Halvor Halvorsen. Da skjønte han at han måtte gjøre noe med temaet manglende hurtighet.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

«Du må slutte å høre på alle som sier at du er treg, sa Jan Halvor til meg. Og han har helt rett. Jeg er lei av å høre om det, lei av at det alltid er et tema. Så jeg bestemte meg for å gjøre noe med det, sier Hoftun.

I gårsdagens VG sa RBK-trener Nils Arne Eggen at Hoftun kan bli 10-15 prosent hurtigere - om han selv vil.

Og nå har RBK og Hoftun fått hjelp - fra Olympiatoppen. Det passer Hoftun perfekt.

- Et eget spenst- og styrkeprogram. Det er ideelt for meg som må ha mer tempo i kroppen. I tillegg er jeg bevisst på problemet, og nå trener jeg egne økter med spenst og styrke. Nils Arne har rett; jeg tror på at jeg kan bli hurtigere hvis jeg ønsker det og jobber med saken, sier RBK-kapteinen.

Revansjesugen

Allerede rett etter ydmykelsen fra Arsenal i Champions League var Hoftun i gang med egentrening.

- Jeg brukte 40 minutter gjennom mixed zone på Highbury. Alle ville høre om elendigheten, den manglende hurtigheten min og hvorfor Rosenborg var blitt så dårlige. Så jeg fikk ekstra motivasjon, sier Erik Hoftun.

Han trente hver dag i hele desember, og er voldsomt revansjsugen.

- I utgangspunktet er dette min siste sesong, og klubben vil neppe ha meg med videre hvis jeg ikke spiller bedre enn jeg gjorde i fjor. Så det er egentlig opp til meg selv nå. Og jeg har virkelig lyst til å vise at jeg fortsatt kan, sier mannen som har vært kaptein de seks siste sesongene i Rosenborg.

- Jeg håper jeg kan fortsette som kaptein, men det er et valg i slutten av januar som avgjør det, sier Hoftun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder