TIL BASEL: Mohamed Elyounoussi bytter etter sigende Molde med Basel denne sommeren. Her fra sekstendelsfinalen mot Sevilla i vinter. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

«Moi» til Basel for nærmere 30 millioner kroner

- Dyrere enn søskenbarnet Tarik

Moldes talentfulle unggutt Mohamed «Moi» Elyounoussi er på vei til sveitsisk fotball og Basel, for den nette sum av tre millioner euro - nærmere 30 millioner norske kroner.

Publisert:

Etter det VG erfarer er Elyounoussi i Sveits for å gjennomgå den medisinske testen, etter to og ett halvt åri Molde. Går den som den skal, skal 21-åringen være klar for å signere en fireårskontrakt med den syv ganger regjerende sveitstiske mesteren. Dermed selger Molde sin andre profil på kort tid, etter at Fredrik Gulbrandsen gikk til Red Bull Salzburg tidligere i sommer.

Romsdales Budstikke var først ute med nyheten om venstrekanten på flyttefot. Avisen skriver at 21-åringen er i forhandlinger med Basel, etter at han skal ha sagt nei til flere andre utenlandske klubber.

Han blir med det lagkamerat med EM-stjernen Birkir Bjarnason fra Island, samt Taulant Xhaka, bror til Arsenal-spilleren Granit Xhaka.

Husker du? Moi skulle byttes ut, men scorte to

Inn i celebert selskap

VG får videre opplyst at den sveitsiske klubben betaler rundt tre millioner euro, noe som tilsvarer cirka 28 millioner kroner med dagens eurokurs. Dermed føyer «Moi» seg inn i en rekke med et fåtall andre norske fotballspillere hva angår pris de siste årene. Han er blant annet elleve millioner kroner dyrere enn det søskenbarnet Tarik var, da han gikk fra Fredrikstad til Herenveen.

Les også: Moi bekrefter Celtic-interesse

I nyere tid har også Alexander Tettey (40 millioner til Rennes), Ole Kristian Selnæs (32 millioner til St. Etienne) og Vegard Forren (32 millioner til Southampton) blitt solgt enda dyrere enn det Molde-spilleren angivelig går til Basel for.

Martin Ødegaards overgang til Real Madrid var også i samme prisklasse, men med iboende muligheter om dobling av sum i kontrakten, om ulike vilkår som innebefatter spilletid blir oppfylt.

Husker du? Drømte om å bli like god som fetteren Tarik

Celtic var interessert

Tidligere i vinter skrev The Sun at Celtic var interessert i å kjøpe Moi for 25 millioner kroner, etter at det ikke ble noe av fortsatte vingen storspillet i Europaligaen og han fikk også sjansen for a-landslaget i begge play off-kampene mot Ungarn i november i fjor. I hjemmekampen fikk han sjansen det siste drøye kvarteret, mens han startet bortekampen, før han sammen med Martin Ødegaard ble byttet ut i pausen.

Les også: Moi var kampens store spiller mot Godset

Den tekniske kanten har rukket å spille nærmere 100 kamper i Tippeligaen for Sarpsborg 08 og Molde, etter at han debuterte for førstnevnte klubb som 16-åring tilbake i mai 2011.

Nå ikler han seg den blå-røde drakten til FC Basel, og får tidligere landslagsspiller for Sveits, Urs Fischer, som trener. Basel røk ut av Europaligaen i åttedelsfinalen i år, der de møtte de regjerende mesterne Sevilla.

Laget har vunnet den sveitsiske ligaen 19 ganger, inkludert sju mesterskapet på de sju siste sesongen. Basel har også flere sluttspill i Champions League å vise til de senere årene.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra Elyounoussi selv, eller hans agent Tore Pedersen.

http://api.int.vgnett.no/enrichments/poll/20987

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder