TILBAKE: Wayne Rooney har blitt avskrevet denne sesongen, men slo tilbake med scoring mot Burnley søndag. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Mourinho usikker på Pogba-skade – utskjelte spisser ordnet tre poeng

(Burnley - Manchester United 0-2) Anthony Martial og Wayne Rooney takket for tilliten ved å sette inn hver sin scoring i viktig borteseier.

 • Mats Arntzen

Artikkelen er over tre år gammel

– Martial er nødt til å bevise hva han er verdt. Han har vært skuffende med tanke på overgangssummen hans, sa Gary Neville på Sky Sports' sending før kampen mot Burnley.

Og franskmannen brukte ikke lang tid på å bevise at han kan bli en viktig brikke for United. Etter 21 minutter satte han inn 1-0 for gjestene på Turf Moor.

Deretter serverte han Wayne Rooney, som har spilt en stadig mindre rolle for Manchester United, men som sørget for at Mourinhos menn kunne reise hjem med en 2-0-seier i bagasjen søndag ettermiddag.

– Hvis innstillingen er riktig, og hjernen er på plass, vet alle at han har de kvalitetene han har, så jeg er veldig fornøyd med det han leverte for oss, sa Mourinho til MUTV etter kampslutt.

– Fra kongen på haugen til vanlig fyr

Det er 92 dager siden Rooney hamret inn sitt 250. ligamål for Manchester United og kunne trone alene på toppen som Uniteds mestscorende gjennom tidene.

Siden den gang har United-kapteinen kun fått 131 minutter i Premier League som følge av skader og lite tillit.

– Fra å være kongen på haugen i Premier League, har han nå blitt en vanlig fyr som sitter på benken. Å komme inn og gjøre det han gjør nå må være strålende for han, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio i pausen.

LETTET: Wayne Rooney viste at han fremdeles har en rolle å spille for Manchester United denne sesongen. Foto: Oli Scarff AFP

Med Zlatan Ibrahimovic og Marcos Rojo ute i lang tid, var José Mourinho nødt til å gjøre endringer på laget. Hele åtte spillere som slo ut Anderlecht av Europa League torsdag var ikke med i startoppstillingen mot Burnley.

Les også: Hevder Zlatan er ute til januar

Det betydde at Wayne Rooney var tilbake i varmen hos United. 31-åringen takket for tilliten ved å krangle inn sitt 251. ligamål, via et Burnley-bein og så vidt over mållinjen.

Scoringen som kostet 90 millioner kroner

Før det hadde Anthony Martial sendt Manchester United i føringen på en strålende kontring. Joey Barton forsøkte å legge franskmannen i bakken, men kom på etterskudd.

Da kunne Ander Herrera servere 21-åringen alene mot Tom Heaton, som stengte buret på Old Trafford i det motsatte oppgjøret. På Turf Moor ble han imidlertid overlistet av en utskjelt franskmann, som har måttet tåle kritikk av sin sjef denne sesongen.

– Synes jeg Anthony er en spiller med stort potensial? Ja, det synes jeg. Tror jeg at han kan være en suksess for meg? Ja, det tror jeg. Men han er nødt til å gi meg det jeg vil ha, sa Mourinho på pressekonferansen før Anderlecht-kampen, ifølge The Guardian.

GLEDE: Anthony Martial (t.v.) og Wayne Rooney viste seg tilliten verdig med hver sin scoring i bortekampen mot Burnley. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Martials scoring var av den dyre sorten. Målet var nemlig franskmannens 25. mål for United, noe som betyr at de røde fra Manchester må betale Monaco om lag 90 millioner kroner som følge av en klausul i forbindelse med overgangen til United.

Det er ikke bare scoringer for United som vil koste dyrt. Dersom Martial når 25 landskamper for Frankrike er United rødt til å betale et beløp på om lag ytterligere 80 millioner kroner til Monaco. 21-åringen har allerede 15 kamper for landet sitt-

Pogba ut med skade før viktig Manchester-derby

Selv med skadeproblemer i forsvar var bortelaget bunnsolide. Kampen på Turf Moor var kun andre gang i Burnleys Premier League-historie at vertene ikke registrerte et eneste skudd på mål. Manchester United er på sin side ubeseiret på sine siste 23 ligakamper.

Seieren betyr at Manchester United nå bare er poenget bak Manchester City på fjerdeplass, og kun tre poeng bak Liverpool med to kamper mindre spilt, etter at Benteke påførte scouserne et nytt Palace-mareritt. Manchester-lagene møtes i det som kan bli et svært viktig derby torsdag kveld.

Les også: Guardiola føler presset etter semifinalenedtur

Et skår i gleden for Manchester United var at Paul Pogba var nødt til å forlate banen med skade like før slutt, og ble erstattet av Michael Carrick.

Det er imidlertid vanskelig å vite alvorlighetsgraden av skaden, men Mourinho vil nok ikke være blid om han mister en av sine aller viktigste spillere før sesonginnspurten.

– Jeg vet ikke. Han er garantert sliten, men jeg vet ikke om han er skadet eller bare hadde trøtt muskler, sa Mourinho etter kampslutt, ifølge The Mirror.

SKADET: Paul Pogba, her fra en annen smell tidlig i kampen, måtte forlate banen med skade like før slutt. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Arsenal har sakket akterut og ligger seks poeng bak United med én kamp mindre spilt, mens Liverpool er tre poeng foran United med én kamp mer spilt, før møtet med Crystal Palace senere søndag ettermiddag.

Les også: Conte genierklært etter Hazard-gambling

Dermed kan det bli et rotterace om de to plassene bak Chelsea og Tottenham, som ser ut til å gjøre opp om ligagullet.

Manchester United har også muligheten til å kvalifisere seg til Champions League gjennom å vinne Europa League. Der skal de møte Celta Vigo i semifinalen, før vinneren av den andre semifinalen mellom Ajax og Lyon venter i en eventuell finale.

Premier League

SVUTMP
1Leicester City330012489
2Liverpool33009459
3Everton33008359
4Aston Villa22004046
5Arsenal32016426
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

 1. United bekrefter: Zlatan ute med kneskade

  Manchester United bekrefter på sine hjemmesider at Zlatan Ibrahimovic (35) er ute med kneskade.
 2. Benteke påførte Anfield-publikumet nok et Crystal Palace-mareritt

  (Liverpool - Crystal Palace 1-2) Christian Benteke scoret to ganger og kan gjøre at Liverpool ikke spiller i Champions…
 3. Stjernenes støtte til Zlatan: – En gang kriger, alltid kriger

  Tidligere klubber og lagkamerater ønsker Zlatan Ibrahimovic (35) god bedring etter den stygge skaden.
 4. Hevder Zlatan var klar til å forlenge

  Zlatan Ibrahimovic (35) sin kontrakt med Manchester United går ut om 10 uker. Den blir neppe forlenget.
 5. ESPN: – Zlatan ute til januar

  Ifølge den anerkjente ESPN-journalisten Mark Ogden er Zlatan Ibrahimovic ute i åtte måneder med en korsbåndsskade.

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Burnley FC
 4. Wayne Rooney
 5. José Mourinho

Flere artikler

 1. Mourinho usikker på Pogba-skade – utskjelte spisser ordnet tre poeng

 2. Martial reddet United – Sánchez nærmer seg overgang

 3. Solskjærs forklaring skapte blest: – Må være noe galt

 4. Manchester United-seieren glapp på slutten: – Det er frustrerende

 5. Solskjær gliser over perfekt romjul: – Stort steg fremover

Fra andre aviser

 1. Her jubler Martial for scoringen som koster Manchester United nærmere hundre millioner kroner

  Bergens Tidende
 2. Mourinho etter Zlatan-comebacket: - Det er følelsesmessig sterkt for oss alle

  Aftenposten
 3. Manchester United-langskudd imponerte BBC-ekspert: – Sesongens mål

  Aftenposten
 4. Manchester United-langskudd imponerte BBC-ekspert: – Sesongens mål

  Bergens Tidende
 5. Mourinho mangler to stjernespisser til Everton-kampen

  Bergens Tidende
 6. Mourinho mangler to stjernespisser til Everton-kampen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no