Etterlengtet Brann-seier mot Odd: – Et steg i riktig retning

BERGEN (VG) (Brann-Odd 1–0) Brann hadde ikke tatt tre poeng siden 1. september - mot Odd sikret Daouda Bamba (24) omsider jubel i Bergen.

Mathias Fløtaker

– Rett og slett en veldig god kamp. Vi har masse sjanser og de har knapt noe som helst. Gutta sprudler og vi går i angrep med masse folk. Vi tør å satse litt og det er viktig å vise publikum at vi fremdeles kan spille fotball, forteller Lars Arne Nilsen til VG etter kampslutt.

Brann hadde nemlig bare scoret to mål og tatt fem poeng på de syv siste kampene. Mot Odd løsnet det omsider for en hardt presset Lars Arne Nilsen og hans lag.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi må spille god fotball fremover for å få alle med oss. Når man ikke vinner på syv kamper, så er det på grensen til flaut. Da er det positivt at vi tar føringen på kampen, ikke slipper oss bakpå etter 1–0, og bare kjører på. Det er ekstra viktig med tanke på entusiasmen inn mot 2020 også, forteller Fredrik Haugen til VG.

For bortelaget betyr tapet at Bodø/Glimt kan få en luke på fem poeng i kampen om annenplass, samtidig som Rosenborg fortsatt har heng like bak. Søndag møtes nettopp disse lagene på Lerkendal. Torgeir Børven var misfornøyd med lagets prestasjon fredag kveld, men poengterer at Odd fortsatt har alt i egne hender med tanke på å sikre Europacup-spill neste sesong.

– Det er fortsatt opp til oss selv. Nå blir det spennende å se resultatet i Trondheim på søndag. Det legger nok litt føring på om det blir kamp om sølv eller bronse, sier Eliteseriens toppscorer til VG.

– Jeg fulgte instinktet mitt

Dag Eilev Fagermos gutter var merkelig tannløse i kampen mot et Brann-lag helt ute av form. Rødtrøyene styrte stort sett alt som skjedde ute på gressmatta, men en solid Steffen Hagen og Sondre Rossbach helt bakerst sto lenge i mot. Etter å ha skapt seks kvalifiserte sjanser, fant til slutt Daouda Bamba åpningen. Etter litt tilfeldigheter inne i Odds sekstenmeter, falt ballen i beina på spissen som sleivet den i hjørnet.

– Som spiss må du alltid være klar. Ballen havnet i beina mine og jeg fulgte instinktet mitt. Det viste seg å fungere veldig bra, forteller Bamba etter å ha satt inn sitt femte mål på sine seks siste kamper i Brann-drakten.

Vi fulgte kampen live: Brann-Odd

Brann-seieren tar laget opp på 38 poeng. Målscorer Bamba mener det var deilig å spille en kamp der rødtrøyene ønsket å gå i angrep med mange spillere.

– Tidligere i sesongen hadde vi en defensiv tilnærming. Det har vært veldig vanskelig for meg som spiss. I dag prøver vi virkelig å gå i angrep og da er det mye morsommere for alle.

Brann best i alt

Etter en tam åpning på kampen, begynte omsider Brann å skape sjanser. Veton Berisha avsluttet et nydelig angrep og trodde han hadde sendt hjemmelaget i føringen, men assistentdommer var korrekt oppe med flagget og vinket av for offside. Få minutter senere var keeper Håkon Opdal svært nær å levere en målgivende pasning, da han på nydelig vis slo Gilbert Koomson alene med Sondre Rossbach.

Dessverre for hjemmepublikummet, manglet kantspilleren den nødvendige roen som har vært fraværende hos Brann denne høsten og avslutningen gikk over tverliggeren. Også Fredrik Hauen hadde muligheten til å sende hjemmelaget i føringen, men en patent Rossbach reddet forsøket.

Et medaljejagende Odd-lag så ut som alt annet enn nettopp det før pause. Dag Eilev Fagermos gutter lå lavt gjennom hele omgangen og skapte ikke en eneste sjanse på Opdal i Brann-buret de første 45 minuttene.

Det samme kampbildet utspilte seg etter pause. Brann hadde ball, vant dueller og skapte sjanser. Med unntak av et par umotiverte kontringer, hadde ikke Odd noe som helst å by på.

Les også: Så sjelden er Torgeir Børvens prestasjon

Avgjørelsen kom fra Daouda Bamba, som var noe heldig da ballen falt til ham i feltet.

– Det var kjekt å vise publikum at vi kan spille fotball igjen, spøkte Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport.

– I dag taper vi mot et lag som er bedre enn oss. Vi skaper ikke en eneste målsjanse i dag, da kan vi ikke vinne fotballkamper, oppsummerte Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Han påpekte også at han mente at Branns Barmen burde fått rødt kort, fordi han slapp unna med en forseelse i 1. omgang.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder