Slet mot spissløse Viking – så byttet Molde inn superduoen

STAVANGER (VG) (Viking - Molde 0–2) Leke James (26) trengte bare tre minutter på banen for å sprekke nullen mot Viking.

– Det var et deilig mål. Jeg holdt hodet kaldt, tok meg god tid, og da satt den. Det var fantastisk, sier Leke James, som bare trengte drøye 180 sekunder på banen før årets syvende nettkjenning satt for spissen.

Men før det var det lite som tydet på at det var serielederne som var på besøk i Stavanger søndag kveld, for Molde slet med å komme til sjanser mot et defensivt og kompakt Viking i 1. omgang.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Mye av grunnen er at to av deres mest giftige spillere startet på benken: Magnus Wolff Eikrem og Leke James.

– De starter på benken på grunn av vurderinger om hva som er best for Molde Fotballklubb, sier Molde-trener Erling Moe.

Hjemmelaget gikk på sin side til kamp uten spisser, og med en ekstra midtstopper. Det fungerte godt, og etter hvilen var det også Viking som var nærmest å sprekke nullen.

Traff med byttene

Men så fikk endelig superdoen Magnus Wolff Eikrem og Leke James entre kunstgressmatta.

Det ble suksessoppskriften. James fikk ballen til venstre etter et Wolff Eikrem-slått hjørnespark, før han fintet vekk en Viking-forsvarer, og kaldt plasserte ballen i lengste hjørne.

Og rett etterpå var det Wolff Eikrem sin tur. Han ble spilt gjennom av Fredrik Aursnes, og vippet ballen lekkert over Viking-målvakt Iven Austbø til 2–0.

– Det var en fin scoring, og viktig mål, sier målscoreren selv.

PUTTET: Leke James scoret sitt syvende mål for året. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Det er derfor vi har trenere

Selv om det ble over en time på innbytterbenken for begge målscorerne, så synes ikke de selv det var noe problem å være litt tilskuere til en forandring.

– Vi har en veldig stor og god tropp, men mange som fortjener å starte, så det er greit. Men jeg er mer nervøs av å sitte på benken, enn når jeg starter, sier Wolff Eikrem.

– Jeg vil jo selvsagt starte, men det er derfor vi har trenere. De har kontroll. Vi har spilt mye, to kamper på en uke nå, så han sørger for at vi ikke blir for slitne, sier James - mens treneren står og følger med på intervjuet med argusøyne.

– Slik det gikk var det jo ikke dumt å starte med dem (Wolff Eikrem og James) på benken, vi vinner jo fotballkampen. Vi vet at de åpner seg mot slutten, og da vi har gode fotballspillere å sette innpå så går det bra, sier Erling Moe.

Spinnvill redning på strek

Før de to scoringene rakk derimot tidligere Viking-spiller Kristoffer Haugen å varte opp med en av de villeste redningene på strek i årets Eliteserie-sesong.

– Det var en kanonredning, sier trener Moe.

Yldren Ibrahimaj fikk fyre fritt fra fem meters hold, og på en eller annen måte klarte Haugen å kaste høyrebeinet bakover, og holde den ute av nettmaskene med minste mulig margin.

REDDET: Kristoffer Haugen (t.h.) stoppet gamlelaget med et utstrakt venstrebein på streken. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Med årets fjerde borteseier holder Molde seg på toppen av tabellen, med fire poeng ned til Odd på 2. plass.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder