Keita svarer på refs: – Han er ute etter meg

MJØNDALEN (VG) (MIF-SIF 1–1) Mjøndalen-trener Vegard Hansen refset Muhamed Keita (29) etter lokaloppgjøret mot Strømsgodset, hvor Lars-Jørgen Salvesen reddet poeng for drammenserne.

Den tidligere USA-proffen hadde fyrt opp Mjøndalen-leiren før matchen ved å si at laget ikke var verdig en plass i Eliteserien. Etter snaut to minutter på banen fikk Keita bruntrøyene til å tenne igjen. Med et kontant spark, etter at dommer Svein Oddvar Moen hadde markert for et Godset-innkast, hamret Lier-gutten ballen i hodet på Mjøndalens Jacob Bergström.

Svensken gikk umiddelbart i bakken og ambulansepersonell måtte ut på banen for å hjelpe ham, mens Keita ble omsvermet av MIF-spillere og ble vist et gult kort av Moen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg tar avstand fra det. Det er ikke det vi i Godset står for. Vi behandler folk ordentlig og har respekt for alle andre mennesker. Vi gjør ikke sånt piss. Vi skal vise karakter på andre måter, og det syns jeg faktisk at vi gjør stort sett hele kampen. Men det der, det står vi ikke inne for, sier Godset-trener Henrik Pedersen til VG i dette intervjuet, hvor også Mjøndalen-trener Vegard Hansen kaller oppførselen for «idioti»:

Keitas forklaring

Keita reagerer slik på kritikken fra sin egen trener.

– Hvis jeg prøver å gjøre det med vilje, har han helt rett i at det er idioti, at det bare er tull og at det ikke er sånt vi skal ha på en fotballbane, men jeg gjør det ikke med vilje. Det kan kanskje se sånn ut – men hvis han ikke er fornøyd med det, er han ikke fornøyd med det. Da må det bort. Sånn er det, sier Keita til VG i dette intervjuet:

Også Mjøndalen-trener Vegard Hansen er kritisk til Keita.

– Det så helt idiotisk ut. Han fomler ballen ut av banen selv, rapper til og treffer spilleren vår i hodet. Det er helt idiotisk. Det burde kanskje vært gult kort for å spille bort ballen og gult kort for å sikte på vår spiller. Det kunne vært rødt, syns vi.

– Han står rett ved siden av deg her. Kommer du til å si noe til ham?

– Nei, ikke hvis jeg ikke må, sier Hansen.

Keita ler på sin side av kritikken.

– Ha-ha. Han er ute etter meg. Men det er helt greit. Kampen er ferdig nå. Du kan si til ham at alt som ble sagt før kampen, «jeg beklager». Det var for å irritere dem. Jeg har glemt alt sammen. Han trenger ikke å være ute etter meg lenger, sier Godset-profilen.

Godset kom tilbake

Etter som begge lagene befant seg Eliteseriens intense nedrykksstrid, hvor bare to poeng skilte mellom 12. og 16. plass før runden, var oppgjøret mellom Mjøndalen og Strømsgodset mer enn et derby.

Det var en del av kampen for å overleve på Norges øverste nivå. Det bidro til to tente mannskap, høylytte supporterklubber og en herlig nerve i matchen.

Kvaliteten var derimot lav og betegnende for to lag i bunnen av tabellen. Fredrik Brustad satte inn sitt første eliteseriemål for Mjøndalen syv minutter ut i 2. omgang på det som bare var Mjøndalens tredje sjanse i kampen. For Godsets del var presisjonen enda svakere. Hadde det ikke vært for en praktfull, buet heading fra Salvelsen et kvarter senere, ville drammenserne reist hjem uten poeng.

– For å være ærlig prøver jeg å heade den tilbake inn igjen foran, og er heldig der, forteller Salvesen til VG.

Tett i bunnen

Uavgjortresultatet gjør at Strømsgodset og Mjøndalen ligger på henholdsvis 12. og 13. plass på tabellen, noe som er sikker grunn for begge.

De har imidlertid én kamp mer spilt enn konkurrentene.

Mjøndalen står nå med seks eliteseriekamper uten seier. Bruntrøyenes neste utfordring er Bodø/Glimt på Aspmyra etter landslagspausen, mens Godset tar imot Lillestrøm på Marienlyst 20. oktober.

– Det blir tett og nervepirrende helt inn. Vi er glad for alle poeng vi får. Vi må ha noen trepoengere, og vi har et program som kan gi oss det. Vi er i en ålreit posisjon. Godset har mye tøffere program enn oss - på papiret, men vi trenger noen seire. Prestasjonen her gir oss håp om at vi kan vinne kamper utover, sier Hansen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder