Uavgjort i skjebnekamp: Solskjær klamrer seg til topp fire-drømmen

MANCHESTER/OSLO (VG) (Manchester United – Chelsea 1–1) Håpet om Champions League-spill neste sesong henger i en syltynn tråd for Ole Gunnar Solskjær (46) og Manchester United etter nok en keepertabbe av David de Gea (28).

Juan Mata sendte United opp i en tidlig ledelse på Old Trafford, men hans landsmann mellom stengene nullet det ut med en katastrofal involvering som førte til Chelsea-utligning.

Med to kamper igjen ligger Manchester United fortsatt på sjetteplass i Premier League, tre poeng bak fjerdeplass Chelsea, som i tillegg har soleklart best målforskjell (+8).

– Man vet aldri, men vi følte at vi trengte å vinne denne kampen. Gutta startet så bra, skapte sjanser og tok ledelsen, men i den andre omgangen maktet vi aldri å finne tilbake til samme nivå og tempo. Det var en bra kamp, begge kunne ha vunnet, men uavgjort er nok det rettferdige resultat. Og det er nok de mer fornøyd med enn oss. Nå må vi vinne de neste to, for man vet aldri. Her tapes det poeng til venstre, høyre og rett frem, sier Ole Gunnar Solskjær ifølge BBC.

Nordmannen tar sin faste sisteskanse, David de Gea, i forsvar og svarer kontant «nei» på om De Gea burde ha startet på benken.

– David har vært en fantastisk keeper for oss. Han vet han kunne ha gjort det bedre på deres mål, men det er bare en av de tingene. Han har vært helt utrolig for klubben, og vi støtter hverandre. Det finnes ingen sjanse for at noen kan skylde på ham for at vi taper poeng, sier Solskjær.

les også

Profil i storavis om Solskjær-ansettelsen: – En katastrofal avgjørelse

På den andre siden kunne Eden Hazard og Chelsea smile for ett poeng.

– En god dag, men den kunne ha vært bedre. Vi kom hit for å vinne kampen. Uavgjort er ikke dårlig, men hadde vi trodd litt mer på oss selv, kunne vi fort ha scoret ett til, sier Chelsea-stjerne Eden Hazard i et TV 2-sendt intervju.

– Chelsea må spille i Champions League hvert år. Det er en av verdens største klubber. Jeg vil også spille Champions League, avsluttet han, og blunket lurt med det ene øyet.

Hazard er som omtalt sterkt lenket til en overgang bort fra London-klubben til sommeren.

les også

Slik har det gått med Ferguson-spillerne som managere

Pluss content

Ole Gunnar Solskjær var klokkeklar i sin tekst til supporterne i kampprogrammet på Old Trafford: Alt annet enn seier ville bety kroken på døren for United i kampen om en plass blant topp fire og dermed Champions League-spill neste sesong.

Og allerede etter fire minutter kunne nordmannen nesten juble for ledelse, men Romelu Lukaku ble stoppet av en god Kepa Arrizabalaga i Chelsea-målet etter å ha blitt spilt fri av en god langball i bakrom fra Luke Shaw.

les også

Eksperter ber Solskjær om å selge Pogba: – Pinlig

Det satte tonen for en strålende start på kampen for United, som virket skarpere og mer energiske enn på lenge. Elleve minutter var gått da Solskjærs menn rullet opp et praktangrep: Paul Pogba holdt unna en Chelsea-spiller og fant Lukaku, som chippet ballen i bakrom til Luke Shaw før venstrebacken satte opp Juan Mata i perfekt scoringsposisjon.

Spanjolen, som er på utgående kontrakt i United, ga seg selv et mål mot gamleklubben i gave på egen 31-årsdag – og Old Trafford brøt ut i «Ole, Ole, Ole»-sang, som om de syv tapene på de ni siste kampene var helt glemt.

MÅL-MATA: Her setter Juan Mata inn 1–0-målet for Manchester United mot Chelsea. Foto: Martin Rickett / PA Wire

Da det så ut til at United kunne gå til pause med 1–0-ledelse og høy selvtillit etter en god omgang, skjedde det som har begynt å skje oftere og oftere: En tabbe av David de Gea.

Langskuddet til Antonio Rüdiger fra over 30 meter var tilsynelatende ufarlig, og gikk rett på United-keeperen, men spanjolen fomlet med ballen og ga en retur rett i bena på Marcos Alonso, som scoret via stolpen.

Ifølge Opta har de Gea nå gjort tre feil som har ført til mål på de siste fire kampene for Manchester United – like mange som han gjorde på de 123 foregående kampene til sammen.

– David de Gea, hva er det du gjør? Jeg prøver ikke å være morsom, dette er latterlig. En av verdens beste keepere? Jeg kunne gjort det, sa tidligere Premier League-profil Robbie Savage på BBC.

Slik var reaksjonen i VGTV-studio:

Den andre omgangen startet i et langt lavere tempo enn den første: Sjansene lot vente på seg, og det mest nevneverdige som skjedde, var at hvert lag måtte bytte ut en midtstopper på grunn av skade. Antonio Rüdiger måtte gi seg for Chelsea før Eric Bailly pådro seg en tilsynelatende alvorlig kneskade.

Solskjær, som akkurat hadde satt inn Alexis Sánchez for en haltende Marcus Rashford, ble nødt til å sette inn Marcos Rojo i midtforsvaret.

les også

Solskjær om totalslakten fra gammel lagkamerat: – Jeg verdsetter meningene hans veldig høyt

Argentineren kunne prise seg lykkelig for at han ikke ble sendt i dusjen under ti minutter senere da han kun fikk gult kort for en forferdelig grisetakling på Willian.

Han kunne også blitt helten da han fikk hodet på en corner to minutter på overtid, men avslutningen ble klarert på streken av Pedro – og kampen ebbet ut i uavgjort etter hele syv tilleggsminutter.

Dermed kan Manchester United så smått begynne å forberede seg på torsdagskvelder i Europa League til høsten.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City28155854282650
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder