Senket av sine egne

TYSKLAND - POLEN 2-0 (VG Nett) Den polskfødte duoen Lukas Podolski og Miroslav Klose senket fødelandet, og ga de tyske favorittene en drømmestart i EM

Anders Park Framstad
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

.

MÅLSCORER: Polskfødte Lucas Podolski jubler etter å ha gitt Tyskland ledelsen mot Polen. Foto: Reuters

Lukas Podolski, som er født i den polske byen Gliwice, sørget med to scoringer for at Tyskland kunne ta ledelsen i gruppe B. Spissmakker Miroslav Klose, født i den polske byen Opole, noterte seg for to målgivende pasninger.

VG Nett LIVE!Fyldig kamprapport

Kampen åpnet forrykende, med store sjanser til begge lag. Spesielt Klose ga det polske forsvaret hodebry, og var allerede etter fire minutter alene gjennom. Bayern München-spissen valgte imidlertid å spille ballen videre til spissmakker Mario Gomez istedenfor å skyte selv, og det hele rant ut i ingenting.

VG Nett-leser:«Er sinnsykt imponert over det tyske kollektivet. Gir 100% i hver eneste duell og går seirende ut i nesten samtlige 50/50%-dueller.»

Men etter 19 minutter oppsto en nærmest identisk situasjon. Klose valgte også denne gangen å spille ballen videre, og Lukas Podolski, som enkelt kunne sette inn 1-0, sendte de mange tyske tilreisende til himmels.

Også ved det andre målet var de to polskfødte spissene involvert. Midt i en god polsk periode jaget Bastian Schweinsteiger en tilsynelatende ufarlig ball i motstanderens 16-meter. Innbytteren vant ballen og sendte den videre til Klose, som forsøkte å skyte på direkten. Skuddforsøket endte imidlertid hos Podolski, som elegant smalt ballen helt oppe i krysset bak polenkeeper Boruc.

- Bare første steg

Men det var en ydmyk tomålsscorer som møtte pressen etter kampen.

- Vi gjorde en god kamp, og vi må fortsette på samme måte. Vi kan ikke hvile på laurbærene, for dette var bare første steg, sa han, ifølge NTB.

Polen, som spilte sin første EM-kamp noensinne, var absolutt ikke sjanseløse. Maciej Zurawski hadde Polens beste sjanse i det 36. minutt, men skuddet hans skrudde utenfor stolpen.

Kveldens dommer, Tom Henning Øvrebø, hadde en god dag på jobben. Det lover godt med tanke på videre muligheter i turneringen for den norske dommertrioen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder