Tror på semifinale for Senegal under lekene

INGEN FRYKT: Tromsøs Kara Mbodji, her fra en kamp mot Molde i fjor, frykter verken Ryan Giggs eller Craig Bellamy som begge spiller for Storbritannias OL-lag i fotball. Foto: Bjørn S. Delebekk/Pa Photos

OL-klare Kara møter Giggs & Co - frykter ikke britene

ÅRÅSEN (VG Nett) Tromsøs ettertraktede salgsobjekt Kara Mbodji (22) drar i dag til London, hvor han håper å føre Senegal til OL-suksess.

Artikkelen er over syv år gammel

- Det er en god turnering og første gang for Senegal og det kommer til å bli bra. Vi har tre kamper mot Storbritannia, Uruguay og De forente arabiske emirater. Det blir vanskelige kamper men vi er klare, sier Kara Mbodji til VG Nett etter kampen.

I dag slutter han seg til Senegals tropp i London, og om bare tolv dager - den 26. juli - møter de Storbritannia i åpningskampen av lekene.

- Det kommer til å bli en god kamp, men fotball er fotball.

På midtbanen vil han få bryne seg på Manchester United-stjernene Ryan Giggs og Tom Cleverley mens han i sin defensive midtbaneposisjon mest sannsynlig vil få flere dueller med spissduoen Daniel Sturridge fra Chelsea og urokråka Craig Bellamy fra Liverpool.

- Det er bare fotball. Jeg gleder meg til å møte Storbritannia, de har mange gode spillere, sier den høyreste midtbanespilleren til VG Nett.

- Hva tenker du om å møte Premier League-stjernene?

- Jeg bryr meg ikke om det og frykter dem ikke. Jeg er opptatt av at laget mitt skal gå videre.

- Hvor langt kan dere nå?

- Man vet aldri. Vi har et godt lag med mange gode unge spillere. Vi skal gjøre vårt beste og har et mål om å spille semifinale.

Vil ta sjansen om det kommer profftilbud

At Kara etterhvert har gjort seg bemerket utenfor landegrensene hos andre klubber i Europa er sikkert.

Midtbanespilleren innrømmer glatt at han tror storspill i en internasjonal turnering kan vippe klubber som «står på gjerdet» til å endelig bestemme seg for å hente ham.

- Det viktigste er å fokusere og jobbe hardt, men får man en sjanse så må man ta den.

Saken fortsetter under bildet.

IKKE TATT UT: David Beckham får ikke representere Storbritannia under OL. Foto: Afp

Spilte godt i 45 minutter

Han spilte en god kamp på Tromsøs midtbane mot Lillestrøm før hvilen i går sammen med makkeren Ruben Yttergård Jenssen, men ble fryktelig anonym etter pause i likhet med resten av lagkameratene.

- Den første omgangen er bra, men den andre er dårlig. Vi scoret to mål og når man taper 4-2 er ikke det bra.

- Hva skjedde med Tromsø etter pause?

- Jeg vet ikke hva som endret seg. I den 2. omgangen spilte vi ikke. Det gjorde vi før pause, men de var også gode.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder