NUMMER ÉN: Pep Guardiola med én finger i været for hvilken plass Manchester City er på tabellen. Foto: REUTERS

Hareide etter City-gull: - Bra for fotballen

Åge Hareide, dansk landslagstrener og eks-Manchester City-spiller, kan ikke annet enn å hylle kollega Pep Guardiola etter at seriegullet ble sikret søndag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Spanjolen trengte to forsøk på å vinne Premier League, men hans Manchester City har til gjengjeld vært utilnærmelig i hjemlig liga denne sesongen.

Fem runder før slutt, riktignok etter at Manchester United dummet seg ut mot tabelljumbo West Bromwich, var seriegullet i boks for Manchesters lyseblå lag.

– City har vært fantastiske hele sesongen, sier Åge Hareide til VG, og kaller det «bra for fotballen» at laget vant ligatittelen. Hvorfor skal vi komme tilbake til.

– Før eller siden ville de ha fått nok poeng. Det er ikke noe drama når det beste laget vinner ligaen, uttalte United-manager José Mourinho etter West Brom-skrellen.

les også

Rørt Åge Hareide vant Kniksens hederspris

64 år gamle Åge Hareide fikk selv to sesonger for Manchester City på starten av 80-tallet. Der noterte han seg for 24 ligakamper før ferden gikk videre til Norwich City.

– City har vært stabile og spilt en veldig god fotball, en moderne form for fotball med stor fart og høy presisjon. Det er veldig fint å se på, sier Hareide.

RETRO: Åge Hareide (t.h.) i Manchester City-drakt fra 1981. Her har han akkurat møtt Einar Aas’ Nottingham Forest, i det som var den første kampen der to nordmenn møttes i den øverste engelske divisjonen. Foto: Jakobsen, Arild

Han lar seg spesielt fascinere av hvordan og hvor mye Guardiolas mannskap spiller i rom, og kaller det «ekstremt vanskelig» å demme opp for Kevin De Bruyne & Co. Og selv om laget røk for Liverpool i Champions League, mener han at de kan se tilbake på en kjempesesong.

– Ja, det vil jeg si. Målet var nok å komme lenger i Champions League, men med tanke på det de har gjort i Premier League... Der har de prestert over så lang tid, sier Hareide.

les også

Pogba latterliggjøres etter «Hand of Pog»

Pep Guardiola, som nå står med syv ligatitler på sine siste ni sesonger (har trent Barcelona, Bayern München og Manchester City), uttalte etter lørdagens 3–1-seier mot Tottenham at «ligaen er alt» og pekte på at det bare er syv kamper i CL-sluttspillet.

– Har du én dårlig dag, er du ute, sa Guardiola.

Åge Hareide sier seg enig i utspillet til Guardiola, og synes det var på sin plass at Manchester City nå kan påberope seg å være seriemester etter en sesong der laget har scoret hele 93 mål på de første 33 kampene. PL-toer Manchester United har 63 mål.

– Det er bra for fotballen, ikke minst. Under EM for to år siden så vi hvordan de defensivt orienterte lagene hevdet seg. Nå er det et svært offensivt lag som vinner Premier League, og det synes jeg er bra for utviklingen, sier Hareide.

les også

Åge Hareide ikke lenger sjarmert av Manchester City

Han mener Pep Guardiola er blant de som har drevet fotballen i en slik retning, og hyller den spanske manageren.

– Han er helt i toppen. Det er ingen tvil om det. Og jeg synes også han har utviklet seg. Fra å spille en veldig ballbesittende tiki-taka-fotball i Barcelona, har han gjort det til en mer direkte og overgangsbasert spillestil. Han har satt sammen spillere som fungerer sammen, og det krever gode egenskaper. Det er ikke riktig at det er lett å lede gode lag, sier han.

Vincent Kompany er blant Citys gode spillere. Den belgiske kapteinen tok til Twitter for å uttrykke sin glede over Premier League-gullet.

Det samme har flere av hans lagkompiser gjort. Se bare her:

We did it! An amazing journey to get here!! All the lads have done so well and it feels great to be a part of this… https://t.co/Lbhi2Jj6wP

PS: Manchester Citys neste kamp spilles 22. april mot Swansea. Ifølge lokalavisen Manchester Evening News er det imidlertid ventet at pokaloverrekkelsen skjer hjemme mot Huddersfield den 5. mai.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder