Hva er dette?

La Liga-kommentator før «El Clásico»: – Et slag i trynet for Real Madrid

For tredje gang på 25 dager er det klart for El Clásico. Real Madrid fikk juling i cupen onsdag og har tapt både 1–5 og 0–3 for Barcelona denne sesongen.

 • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over ett år gammel

Her er lørdagens oddstips!

– Onsdagens kamp må føles som et enormt slag i trynet for Real Madrid, sier Strive-kommentator Magnar Kvalvik.

– De kom til begge Copa del Rey-kampene med fornyet optimisme, men blir likevel for små for rivalen nok en gong. Det må være endeløst frustrerende å bli utklasset resultatmessig selv når de er spillemessig bedre, sier Kvalvik.

Barcelona-målvakt Marc-André ter Stegen og Luis Suárez var i hovedrollene da Barca vant 3–0 på Santiago Bernabeu i semifinalekampen onsdag. Suárez scoret to og presset Reals Raphaël Varane til et selvmål som var det 800. målet i duellene mellom Spanias storklubber. Lørdagens kamp blir den fjerde mellom lagene denne sesongen. I oktober vant Barca 5–1 i ligaen.

– Onsdagens kamp bekrefter i grunnen at utklassingen i oktober ikke var tilfeldig heller, for nå har Barcelona vunnet overlegent to ganger på tross av at Real Madrid har vært fullt på høyde, og vel så det på onsdag, i spill og sjanser.

Lørdag kan du vinne 29 millioner kroner i lotto. Husk å lever inn kupongen din gjennom Tipster!

Kvalvik mener at det viser hvor skoen trykker for Real Madrid:

– De har spillere til å skape sjanser, men ikke til å omsette dem i mål, spesielt i de største oppgjørene. Når lederstjernen, han som både skaper og misser de største sjansene, attpåtil er 18 år, vil det være uansvarlig å rette pekefingeren mot ham, fortsetter Kvalvik - og snakker altså om Vinícius Júnior.

– Det er også tankevekkende for en av verdens rikeste klubber at det er en reservelagsspiller som fører an.

I kampen onsdag «vant» Real Madrid 4–2 i skudd på mål og 6–1 i skudd utenfor mål. De hadde ballen 51 prosent av tiden.

– Barcelona er bedre der som kampene blir avgjort; foran begge målene. Marc-André ter Stegen er formidabel mellom stengene, og når Luis Suárez er ute av form, har de fremdeles Lionel Messi og Ousmane Dembélé. Og når Messi er uvanlig usynlig, da våkner plutselig Suárez igjen.

Real Madrid har allerede tapt syv La Liga-kamper denne sesongen. Om de taper for Barca lørdag, vil de ligge 12 poeng bak i kampen om mesterskapet. Men alt tyder på at Santiago Solari blir sittende etter som klubben har vunnet åtte av sine ti siste kamper i alle turneringer. Forgjengeren Julen Lopetegui måtte gå etter 5–1-tapet for Barca i oktober.

Og om noen måtte lure på det: Lionel Messi er selvfølgelig også El Clásico-kongen. Han har scoret 26 ganger i oppgjørene mot Real Madrid - åtte mer enn noen andre i historien. Real-legendene Alfredo Di Stefano og Cristiano Ronaldo har 18.

Ekspertene er ikke helt enige om det nå står 95–95 i seirer mellom Real Madrid og Barcelona i deres innbyrdes møter - eller 95–94 til Real Madrid (men alle er enige om at det er 51 uavgjort). Om vi forutsetter at uavgjort er det riktige, så kan Barcelona - med seier lørdag - ligge foran Real Madrid totalt for første gang på 87 år!

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår.

VGs tips: Hjemmeseier.

Barcelona har vært best i innbyrdes oppgjør denne sesongen. Katalanerne vant 5–1 på egen bane i ligaen i oktober. Lagene spilte 1–1 i den første semifinale for en drøy måned siden, og Barcelona sikret avansementet med 3–0-triumf på kveldens arena så sent som onsdag kveld.

Men Real Madrid var til tider gode i onsdagens kamp, skapte en rekke målsjanser - men var åpnebart ikke så resolutte i å utnytte dem som Barcelona var med sine (færre) måltilbud.

For Barcelona var det kanskje godt å kunne erkjenne at de kan score selv om Lionel Messi ikke har dagen.

Et målspill på Luis Suárez til 2,15 kan være noe. Men hovedforslaget vårt er hjemmeseier til 2,65 i odds. Spillestopp er kl. 20.45 og kampen kan du følge på Strive.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Spansk fotball
 3. La Liga
 4. Real Madrid CF
 5. Barcelona

Flere artikler

 1. Messi inn fra benken – men klarte ikke å avgjøre

 2. Tre El Clásico på 25 dager – men Messi er usikker

 3. Rakitic-lobb sendte Real Madrid så godt som ut av gullkampen

 4. Ekstremt overrasket over Barcelona-overgang: – Kan bli en kulthelt

 5. Real Madrid-sjefen tilbake til Atlético Madrid

 6. Pluss content

  Se onsdagens «El Clásico» på VG+ og Strive

Fra andre aviser

 1. Suárez ydmyket Real Madrid

  Aftenposten
 2. Messi og Suárez sikret ny Barcelona-seier

  Aftenposten
 3. Messi og Suárez sikret ny Barcelona-seier

  Fædrelandsvennen
 4. Messi noterte seg for ny milepæl da Barcelona slo tilbake med seier

  Aftenposten
 5. Reddet Barcelona fra hjemmetap i «El Clasico»

  Aftenposten
 6. Real Madrid snublet på hjemmebane – uten mål på to kamper

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder