Etter en poengfattig Champions League-høst og uventet pes fra Lillestrøm i serien, er det de som mener at RBK må handle inn flere klassespillere foran neste sesong.

- Ingen norske spillere ville hevet RBK

TRONDHEIM (VG) Sportsdirektør Rune Bratseth tror ingen av dagens eliteseriespillere kunne ha gått inn og hevet Rosenborg-laget i årets mesterliga.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Carew er unntaket

Derfor vil han heller ikke gå med på at Rosenborg har hentet inn litt for mange middels gode spillere de siste to årene.

- Nei, vi har kjøpt spillere i samme kategori som vi alltid har gjort. Det er bare ett unntak: John Carew. Han hadde internasjonalt nivå allerede da han kom.

- Husk at Derek (Sørensen) heller ikke var i nærheten det første året han var her. Nils Arne satt og rev seg i håret av fortvilelse, husker jeg. Vi må hente dem vi ser potensial i - og utvikle dem videre. Hvis vi ikke har tid til å vente på det, så har vi et problem.

- Nils Arne Eggen uttalte etter tapet for Stabæk at miljøet her kan ha godt av å tape. Har selvgodheten blitt for stor blant enkelte?

- Jeg sitter ikke med den følelsen. Det skal sterk rygg til for å tåle den medgangen vi har hatt, men jeg håper inderlig at vi klarer det. Vi vil ikke bli oppfattet sånn.

Ifølge Bratseth vil den litt bråkjekke speakertjenesten på lørdag - som nærmest innkasserte gullet på forhånd - få beskjed om å ta det roligere i fremtiden.

- Jeg er enig i at en del av innslagene i forbindelse med kampen mot Stabæk med hell kunne ha vært luket bort. Det har vi allerede tatt opp med de arrangementsansvarlige.

- Hvorfor har mange av spillerne klaget så mye på omgivelsene - presse og publikum - i år?

- De føler seg vel litt urettferdig behandlet. Når mediene legger lista på et nivå hvor vi er nødt til å rive, kan jeg også forstå det.

Suksessfaktor

- Harald Brattbakk antyder at Rosenborgs åpenhet slår negativt tilbake på dere?

- Det er jeg uenig i. Åpenheten er en suksessfaktor som vi skal ha med videre. Vi må forstå at mediene skal være kritiske. Vi har fått masse positivt tilbake i mange år - og må være såpass store at vi takler det negative.

- Men vi har et inntrykk av at mediefolk setter pris på åpenheten og at de trives på brakka. Og at de samtidig ønsker at vi skal ha suksess, sier Bratseth.

- Tror du Trond Sollied vil komme hjem allerede om ett år for å overta trenerjobben?

- For det første føler vi oss ikke sikre på om Nils kommer til å slutte da. Og for det andre vet vi ikke hvem som skal erstatte ham. Du må nesten høre med Trond sjøl, men det er ingen hemmelighet at han er en av dem vi ønsker - sammen med Knut Torbjørn Eggen og Ola By Rise.

- Er Knut Torbjørn Eggen og Ola By Rise gode nok kandidater?

- Det får vi jo se på da. Hvis ikke får jeg ta jobben sjøl . . .

- Ja, kunne du tenkt deg det?

- Jeg?! Det var en spøk. Det skriver du ikke!

- Er en trenerjobb helt fjernt for deg?

- Ja. Jeg har bare ikke slike ambisjoner. Jeg trener småguttelaget til Astor. Det er vanvittig artig - og det er mer enn nok for meg, sier Rune Bratseth.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder