MOLDE-KLAR: Eirik Ulland Andersen, her etter eliteserienkampen mot Odd på Skagerak arena i høst. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Ulland Andersen klar for Molde – sto på Solskjær-liste

Eirik Ulland Andersen (26) har skrevet under på en lukrativ fireårskontrakt med romsdalingene. Det bekrefter Strømsgodset og Molde på sine hjemmesider.

Artikkelen er over ett år gammel

– Det føles fantastisk. Jeg gleder meg veldig til dette, og har gjort det lenge. Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg har lyst til å vinne gull og tror sjansen er god for det her. Jeg kommer også til en spillergruppe som kan passe meg bra, og hvor det er en sterk vinnermentalitet som jeg ønsker å bli en del av, sier Ulland Andersen til Moldes hjemmeside.

Ulland Andersen ankom «Rosenes by» tirsdag, hvor han det siste døgnet har ferdigstilt forhandlingene om sin personlige avtale sammen med agent Jim Solbakken.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Ifølge VGs kilder, innebærer kontrakten en betydelig lønnsøkning sammenlignet med tiden i Strømsgodset.

– Ulland har vært tydelig overfor oss at han ønsker seg til Molde. Når prisen i tillegg ble rett slik vi vurderer det, er dette en overgang som Strømsgodset er komfortable med. Vi skal satse på spillere som er fullt ut motivert for å gjøre en jobb i Godset, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo til hjemmeside.

les også

Sarpsborg har solgt hele angrepsrekka: – Ulempen med suksess

Målpoeng-konge

Strømsgodset skal tidligere ha avslått et bud med en totalramme på syv millioner kroner, forteller kilder til VG. Mandag fikk Ulland Andersen beskjed om at klubbene var blitt enige om en høyere sum, trolig nærmere 10 millioner kroner – som skal ha vært drammensernes prisforlangede.

les også

Har gitt seg selv frist til å finne Horneland-erstatter

I 2017 scoret Ulland Andersen 11 ganger og sto for fem målgivende pasninger. I fjor startet sesongen trøblete, med en lyskeoperasjon, men Ulland Andersen bidro likevel med seks nettkjenninger og seks målgivende.

Dette er litt av det Molde kan vente seg fra Ulland Andersen:

Sto på Solskjær-liste

26-åringen er nå tiltenkt en nøkkelrolle i Molde, som i vinter også har jaktet Stabæk-talentet Ola Brynhildsen.

les også

Petter Strand klar for Brann: – Har vært klubben min siden liten

VG kjenner til at både Ulland Andersens og Brynhildsens navn skal ha stått på en ønskeliste Ole Gunnar Solskjær leverte klubbledelsen før han ble Manchester United-manager.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder