Ibrahimovic avgjorde: – De sa «Vi vil ha Zlatan». Jeg ga dem Zlatan.

(LA Galaxy-Los Angeles FC 4–3) Zlatan Ibrahimovic (36) trengte bare syv minutter på å score sitt første mål for LA Galaxy. Det var et drømmeskudd fra nærmere 40 meters hold. Så headet han inn seiersmålet til 4–3 etter 90 minutter.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

70 minutter var gått da svensken kom inn og skulle spille spiss sammen med den norske landslagshelten fra Australia-kampen, Ola Kamara (28).

Nettopp nordmannen gikk i en tøff hodeduell, ballen falt ned foran beina på Ibrahimovic, som ikke nølte, men dundret til. Ballen føk i en vakker bue over keeper og i mål. Utligning til 3–3.

Så vrengte han av seg drakten og viste fram alle sine tatoveringer, jublet mot publikum – og et fullsatt StubHub Center i Los Angeles kokte.

les også

Zlatan med spark til Sverige-treneren om VM-plass: – Det er ingen bragd

Etter 90 minutter satte Zlatan inn seiersmålet. Han headet inn et innlegg fra Ashley Cole. 4–3!

Stort bedre kunne ikke Ibrahimovic ha regissert sin debut i amerikansk «soccer».

DRØMMEMÅL: Slik feiret Zlatan Ibrahimovic sitt første mål i amerikanske LA Galaxy. Foto: Gary A. Vasquez / X02835

les også

Zlatan skal ha signert for LA Galaxy

– Jeg synes jeg hørte de sa «Vi vil ha Zlatan. Vi vil ha Zlatan». Så jeg ga dem Zlatan, var svenskens kjappe kommentar til Fox etter kampen.

Det var hans første kamp siden én omgang mot Burnley andre juledag, og selv nivået nok ikke var det samme som Zlatan Ibrahimovic har vært vant til i mange år i europeiske toppklubber, var det i hvert fall ikke noe å si på stemningen i «El Trafico», som lokalderbyet i Los Angeles har blitt døpt.

les også

Kinesisk klubb ville gjøre Kamara til en av tidenes dyreste norske spillere

Zlatan Ibrahimovic landet i Los Angeles torsdag kveld, hadde sin første trening der fredag og kom inn etter 70 minutters spill – da det sto 3–1 til byrivalen.

Allerede etter fire minutter tok Los Angeles FC ledelsen. Carlos Vela (29) laget en perle av et mål med venstrebeinet – opp i motsatt kryss fra drøyt 16 meters hold.

les også

Zlatan har landet: – Han har kommet for å vinne

Samme Carlos Vela økte til 2–0 etter 26 minutter. Galaxy-spillerne lå strødd for å stoppe skuddet hans, men med seks motstandere foran seg beholdt Vela roen og skjøt i mål via tverrliggeren.

PENGEMASKIN: Zlatan Ibrahimovic-trøyer er allerede til salgs i Los Angeles. Foto: Robert Hanashiro / X02835

Bob Bradleys Los Angeles FC kjørte over Galaxy i 1. omgang. Det var nesten bare ett lag på banen. Landslagshelten mot Australia, Ola Kamara, fikk utrettet lite de første 45 minuttene.

Bare to minutter ut i 2. omgang ble det 3–0. Jørgen Skjelvik havnet på feil side i duellen med Marco Ureña, som la inn, og Daniel Steres beinet ballen i eget mål.

les også

Kamara scoret og ble kåret til banens beste i LA Galaxy-debuten: – Det er det man drømmer om

Los Angeles FC fortsatte å presse på, men etter en time fikk Galaxy blod på tann etter at Sebastian Lletget hadde redusert til 3–1.

Ikke lenge etter var Ola Kamara nær ved å score, men nådde ikke fram i duellen med en motstander. Galaxy overtok hegemoniet i kampen, og like etter at Zlatan Ibrahimovic hadde entret banen, ble det redusering til 3–2 ved Chris Pontius.

Så startet Zlatan-showet ...

PS: Ibrahimovic har nå debutert med scoring i Champions League, Serie A, Ligue 1, Premier League og MLS.

PS! I samarbeid med Strive ser du toppkamper fra MLS på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder