RUSSISK JUBEL: Zenit-spillerne feirer 8–1-seier og avansement i Europa League. Foto: Dmitri Lovetsky / TT NYHETSBYRÅN

Molde-motstanderens oppsiktsvekkende vei til EL-playoff: Kopierte Real Madrid-bragd

Zenit St. Petersburg snudde 0-4 til 8-5 i Europa League-kvaliken mot Dinamo Minsk – og sto med det for det største comebacket i turneringen på 33 år.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er torsdagens oddstips

Molde er ett hinder unna sin første Europa League-gruppespilldeltakelse siden 2015, der laget kom seg til 16-delsfinalen (tap mot Sevilla).

les også

Molde vil fortsatt bruke voldtektstiltalt

Denne gang ble laget klart for Europa League-playoff etter komfortable 3–0 over to kamper mot Hibernian, og det eneste som står mellom Molde og EL-gruppespill nå, er russiske Zenit St. Petersburg.

Haaland herjet da Hibernian fikk bank...

Deres vei til EL-playoff var langt fra like smertefri som Moldes.

I den tredje kvalifiseringsrunden tapte Zenit 0–4 borte mot hviterussiske Dinamo Minsk, og dermed så et avansement rimelig bekmørkt ut for russerne før returkampen på eget gress.

Men på hjemmebane, i et oppgjør som ble spilt for tomme tribuner på grunn av fansens oppførsel i EL-kampen mot RB Leipzig i mars (kastet fakler på banen og kom med rasistiske tilrop), snudde laget kampen.

Det klarte Zenit på tross av et rødt kort på stillingen 2–0 med omkring 20 minutter igjen å spille. Zenit trengte to mål til før ordinær tid - men det fikk de. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

les også

Semb: – Skuffet om ingen når gruppespillet

Der scoret Dinamo Minsk først, Zenit utlignet - og fikk straffe snaue fem minutter før slutt. Den ble ekspedert i mål, og to nye mål av VM-helt Artem Dziuba gjorde at Zenit vant kampen 8–1 og tok seg videre til Europa League-playoff med sammenlagtsifrene 8–5.

Ikke siden Real Madrid kom tilbake mot Borussia Mönchengladbach i 1985 (lå under 1–5 fra første kamp i daværende Uefa Cup, vant 4–0 hjemme og videre på bortemål), har noen klart å snu slike sifre i turneringen, ifølge BBC.

Husker du? Her skapte Zenit-fansen kaos i Trondheim:

VGs tips: Zenit-seier med to eller mer

HKP 0-1. Molde er Eliteseriens formlag sett bort fra forrige helg, der det ble et overraskende 1-3-tap mot Stabæk. Ole Gunnar Solskjærs menn har fortsatt en liten sjanse på gullet, men det skal holde hardt, og dermed er nok motivasjonen for å gjøre det bra i Europa enda større. Oppgaven blir imidlertid formidabel.

les også

Spinnville summer på spill for Eliteserie-trio

Zenit St. Petersburg har fire seirer av fire mulige i hjemlig liga, og skapte sjokkbølger da de kom tilbake fra 0–4 mot Dinamo Minsk i EL-kvaliken. Har et knallsterkt lag på papiret med rutinerte russere (blant andre VM-stjerne Artem Dziuba) samt litt argentinsk krydder, og dessuten masse erfaring fra europacupspill, der de har vært i CL eller EL de siste ti årene.

Vi lander på at Zenit vinner med to eller flere til 1,70 i odds. Spillestopp er 18.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder