RUSSISK JUBEL: Zenit-spillerne feirer 8–1-seier og avansement i Europa League. Foto: Dmitri Lovetsky / TT NYHETSBYRÅN

Molde-motstanderens oppsiktsvekkende vei til EL-playoff: Kopierte Real Madrid-bragd

Zenit St. Petersburg snudde 0-4 til 8-5 i Europa League-kvaliken mot Dinamo Minsk – og sto med det for det største comebacket i turneringen på 33 år.

Publisert:

• Her er torsdagens oddstips

Molde er ett hinder unna sin første Europa League-gruppespilldeltakelse siden 2015, der laget kom seg til 16-delsfinalen (tap mot Sevilla).

les også

Molde vil fortsatt bruke voldtektstiltalt

Denne gang ble laget klart for Europa League-playoff etter komfortable 3–0 over to kamper mot Hibernian, og det eneste som står mellom Molde og EL-gruppespill nå, er russiske Zenit St. Petersburg.

Haaland herjet da Hibernian fikk bank...

Deres vei til EL-playoff var langt fra like smertefri som Moldes.

I den tredje kvalifiseringsrunden tapte Zenit 0–4 borte mot hviterussiske Dinamo Minsk, og dermed så et avansement rimelig bekmørkt ut for russerne før returkampen på eget gress.

Men på hjemmebane, i et oppgjør som ble spilt for tomme tribuner på grunn av fansens oppførsel i EL-kampen mot RB Leipzig i mars (kastet fakler på banen og kom med rasistiske tilrop), snudde laget kampen.

Det klarte Zenit på tross av et rødt kort på stillingen 2–0 med omkring 20 minutter igjen å spille. Zenit trengte to mål til før ordinær tid - men det fikk de. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

les også

Semb: – Skuffet om ingen når gruppespillet

Der scoret Dinamo Minsk først, Zenit utlignet - og fikk straffe snaue fem minutter før slutt. Den ble ekspedert i mål, og to nye mål av VM-helt Artem Dziuba gjorde at Zenit vant kampen 8–1 og tok seg videre til Europa League-playoff med sammenlagtsifrene 8–5.

Ikke siden Real Madrid kom tilbake mot Borussia Mönchengladbach i 1985 (lå under 1–5 fra første kamp i daværende Uefa Cup, vant 4–0 hjemme og videre på bortemål), har noen klart å snu slike sifre i turneringen, ifølge BBC.

Husker du? Her skapte Zenit-fansen kaos i Trondheim:

VGs tips: Zenit-seier med to eller mer

HKP 0-1. Molde er Eliteseriens formlag sett bort fra forrige helg, der det ble et overraskende 1-3-tap mot Stabæk. Ole Gunnar Solskjærs menn har fortsatt en liten sjanse på gullet, men det skal holde hardt, og dermed er nok motivasjonen for å gjøre det bra i Europa enda større. Oppgaven blir imidlertid formidabel.

les også

Spinnville summer på spill for Eliteserie-trio

Zenit St. Petersburg har fire seirer av fire mulige i hjemlig liga, og skapte sjokkbølger da de kom tilbake fra 0–4 mot Dinamo Minsk i EL-kvaliken. Har et knallsterkt lag på papiret med rutinerte russere (blant andre VM-stjerne Artem Dziuba) samt litt argentinsk krydder, og dessuten masse erfaring fra europacupspill, der de har vært i CL eller EL de siste ti årene.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Vi lander på at Zenit vinner med to eller flere til 1,70 i odds. Spillestopp er 18.55.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder