MYE MORO OM DAGEN: Lisa-Marie Karlseng Utland (t.v.) og Karina Sævik på dagens trening med kvinnelandslaget før VM-kvalifiseringen mot Irland. Foto: Jostein Magnussen

Utland ante ingenting om spiss-kritikken: – De får si hva de vil

STAVANGER (VG) Det ble snakket om spisskrise før den viktige VM-kvaliken mot Irland. Så viste Lisa-Marie Karlseng Utland (25) seg frem.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

«Spisskrise før skjebnekampene mot Irland» var tittelen NRK brukte, mens fotballekspert Carl-Erik Torp fulgte opp med «det lukter ikke akkurat mål».

VM-håpet lever i beste velgående etter at Lisa-Marie Karlseng Utland like godt scoret begge målene i 2–0-seieren i Dublin. Tirsdag kveld klokken 18.00 venter «returen» i Stavanger.

– Jeg fikk ikke med meg kritikken før etter kampen. Det var artig når «Caro» (Caroline Graham Hansen) kom bort til meg og sa at nå hadde jeg svart på tiltalen. Det var en god følelse det, sier 25-åringen fra Mo i Rana etter mandagens formiddagsøkt på kunstgresset på SR-Bank Arena i Stavanger.

les også

Norge-profil etter flydrama: – Folk fikk sjokk

– Det er jobben deres å være kritisk, men de får si hva de vil. Jeg tenker at vi er sammen om dette, sier Utland og sikter til neste års VM i Frankrike, som er målet for landslagskvinnene.

På grunn av en lyskeskade har hun fått en tøff start på profflivet i svenske FC Rosengård, men nå er hun friskmeldt.

Kjører på

– Akkurat nå er det veldig bra, men det har gått litt opp og ned i snart et halvt år. Når du kommer til en ny klubb og vil vise deg frem, så er det frustrerende å ikke få bidra 100 prosent. Du vil jo det og gjerne trene mer enn de andre fordi det er så mange gode spillere her. Det er jo alt man har lyst til fra du våkner på morgenen, beskriver Utland.

– Nå er det bare å kjøre på. Det er godt å kjenne at jeg ikke har vondt noen plasser nå.

25-åringen står med 30 landskamper og syv mål siden debuten i mai 2015. Tre av målene har kommet mot irsk eller nordirsk motstand i denne VM-kvalifiseringen.

– Det er jo ikke den beste statistikken, men det har blitt mange innhopp, sier Utland om scoringsstatistikken.

les også

Storklubber ute etter Reiten–LSK krever millionbeløp

Landslagstrener Martin Sjögren har ikke vært spesielt bekymret for «spisskrisen».

– Vi har en sterk offensiv med både Isabell (Herlovsen) som er en målsnik og Lisa (Karlseng Utland) som viser seg frem med to mål på dødball. Så har vi både Caroline (Graham Hansen) og Guro (Reiten) som er veldig dyktig offensivt. Det har sett bra ut på trening, konstaterer svensken vel vitende om at Utland har gått glipp av deler av sesongoppkjøringen til Rosengård og bare spilt sporadisk.

– Men hun ser bedre ut nå enn på den forrige samlingen.

Nå jobber de med at spissen skal bli bedre med ballen i beina rettvendt og når motstanderne står tett.

– Det får jeg ta tak i nå som jeg er frisk, sier Lisa-Marie Karlseng Utland.
– Jeg er en duellspiller som løper mye og som trives godt i «boks». Nå får jeg jobbe litt med teknikken med ballen i beina. Det er utfordrende fordi jeg ikke er vant til det, men jeg får trent mye på det i Rosengård som er et spillende lag som har ballen mye.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder